41

Hoe gaat het nu met Hay Zeegers?

Ik denk dat veel mensen hem nog wel kennen, ik was afgelopen weekend een paar dagen naar Limburg en op de terugweg even langs Hay geweest om te kijken hoe het nu met hun bedrijf gaat en ik was ook benieuwd naar zijn visie over het huidige landbouwbeleid:

Deel dit topic

Reacties

Leuk 👍
+3
Hier de eerdere video's:





Mooi om te horen hoe het erbij staat,Hay is nog nix veranderd zie ik.😀
Wel realist nu,maar onderschat dochters niet Hay!!,ik zie steeds meer dochters in het boerenbedrijf stappen!
+1
Quote Reactie van @jan.1:
el realist nu,maar onderschat dochters niet Hay!!,ik zie steeds meer dochters in het boerenbedrijf stappen!

of ze worden minister van landbouw....kringlooplandbouw....nouja .... de landbouw was altijd al kringloop...maar dat had ze nooit inde gaten...
Hij heeft geen baard meer , verder zevert hij nog steeds hetzelfde.
+4
@George ben je jaloers of zo! Hij legt gewoon in zijn eigen taal uit hoe hij gehandeld heeft!
Het lef hebben is hem goed afgegaan en jij doet het op jouw manier.
+7
@Melkboer16 Ze hebben beide een nieuwehuis @Melkboer16
De ene gekocht (Hay Zeegers) de andere verbouwd ( @George 😃
@MTSTAMMINGA Mooi om het terug te zien karst, Hay zeegers is nog net zo gedreven. Duidelijk over het natura geneuzel.
+3
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
De ene gekocht (Hay Zeegers) de andere verbouwd ( @George

We hebben er vannacht voor het eerst weer geslapen. Op wat kleine details na is het weer helemaal klaar en het voelt ook echt als een compleet nieuw huis. Ben er erg content over het eindresultaat. Was veel werk maar het is ook wat geworden.
+1
Quote Reactie van @Melkboer16:
ben je jaloers of zo!

Ik jaloers? Daar heb ik totaal geen last van. Ik ben totaal niet jaloers en afgunstig.
+2
Quote Reactie van @Melkboer16:
Hij legt gewoon in zijn eigen taal uit hoe hij gehandeld heeft!Het lef hebben is hem goed afgegaan en jij doet het op jouw manier.

Eventjes een nadere reactie. Ik heb destijds de filmpjes bekeken en ook nu het laatste filmpje weer gezien. Ik herinner me nog dat hij ergens in 2007 of iets zei dat hij snel zijn quotum verkocht had en dat quotum sneller weg zou zijn dan snel want had contact met de toenmalige landbouwminister gehad. Er moest gemolken gaan worden , groeiende wereldbevolking , welvaart , China kwam eraan , blablabla. Dit geld geherinvesteerd in grote nieuwe stal . Jij noemt dat gokken lef hebben en achteraf gezien is de gok niet verkeerd afgelopen want hij is er nog steeds net zoals zijn bedrijf. Maar ik denk niet dat het gebracht heeft wat hij gehoopt had wat het zou brengen , uiteindelijk is ie toch weer quotum moeten gaan leasen en quotum moeten terug gaan kopen en was het quotum niet sneller weg dan snel wat hij gedacht had en daar toch weer de nodige kosten voor moeten maken wat het voordeel veel kleiner heeft gemaakt. Ik ken hier andere die ook gegokt hebben en dachten dat ze de wereld moesten gaan voeden , maar als die dat moesten gaan doen dan hadden we nu honger want ze bestaan niet meer !
En nee ik ben nooit jaloers of afgunstig , echt nooit. Maar ik ben ook nooit zo heel snel onder de indruk. 😀
@George hij had geluk dat een paar grote jongens had
+1
Quote Reactie van @George:
Maar ik denk niet dat het gebracht heeft wat hij gehoopt had wat het zou brengen

Vergeet ook niet het grote voordeel dat in 2007 een dergelijke stal per koe veel goedkoper (toen +- 5000 per koe) was als in 2015.

+1
Quote Reactie van @Grasbaal:
Vergeet ook niet het grote voordeel dat in 2007 een dergelijke stal per koe veel goedkoper (toen +- 5000 per koe) was als in 2015.

2015 was aan de late kant Co , maar ik heb in 2014 een nieuw loodsje gebouwd en toen hadden de aannemers het niet druk en maakten ze allemaal graag een scherpe offerte. De bouw is sinds 2009 een jaar of 5 lang behoorlijk in crises geweest door de kredietcrises en deden daardoor tegen scherpe prijzen aan nemen. Dus dat voordeel kan wel eens kleiner zijn dan je dacht! Staalprijzen en dergelijke waren ook enorm gedaald. Nu is alles weer hartstikke duur in de bouw en barsten ze van het werk. Dus ja ik twijfel aan dat grote voordeel.
+1
Quote Reactie van @George:
dan je dacht! Staalprijzen en dergelijke waren ook enorm gedaald. Nu is alles weer hartstikke duur in de bouw en barsten ze van het werk. Dus ja ik twijfel aan dat grote voordeel.

Met de rente die destijds ruim 6% was, als je stal half leeg staat, en je dus op 8-10.000euro per koe aan investering uit komt kost dat ook flink geld.

2008 ook nog een jongveestal gebouwd. Moest je beton twee weken van te voren bellen om te regelen. In 2013 in de crisis werd je bedolven met telefoon en informatie na het plaatsen van een bouwvergunning. Met bouwen was het sochtends beton bestellen en smiddags storten, 30euro/kuub goedkoper, zzp'ers kwamen voor 25euro. Dat is nu en was in 2008 echt wel anders.

Momenteel kom je op een wachtlijst van minimaal een jaar lang en doen ze een belachelijke offerte. Alles aannemen wil je ook niet, zijn een paar gekken met geld teveel genoeg.
+1
@George Zeegers heeft goedkoop gebouwd en de kop er al weer behoorlijk af anders kon zijn zoon het echt niet overnemen op de manier zoals Hay het vertelde!
Die krasse knar een goed eind van het bedrijf af!
Leuk huisje voor z’n ouwe dag!
Bij jou word het echt niet meer. Ja je denkt het wordt duurder wat ik heb maar dat is niet zo, het geld wordt minder waard!
Quote Reactie van @Melkboer16:
Bij jou word het echt niet meer. Ja je denkt het wordt duurder wat ik heb maar dat is niet zo, het geld wordt minder waard!

Nu begrijp ik je niet zo goed , maar dat geld minder waard wordt heb ik niet zo heel veel last van want dat heb ik wel wat maar ook weer niet zo heel veel. 😂 Ons vermogen zit toch vooral vast in de 36 ha grond en ons woonhuis. De rest van de gebouwen hebben nauwelijks tot geen waarde , hoeft ook niet want het is ook allemaal af betaald evenals de grond trouwens.
Verder geef ik alleen mijn mening over de filmpjes van Zeegers en als je goed gekeken hebt ging ook de overname niet van een leien dakje en is overgestapt naar een andere bank om die reden.
Quote Reactie van @George:

Hij heeft geen baard meer

/0a930543eb?actId=ebwp0YMB8s0iHwuntNvEu3V1qzzpVLXuYGJmlcHPyNtKj81XUyyPzz89Bk1VUxJa&actCampaignType=CAMPAIGN_MAIL&actSource=501627
Hoeveel hA grond heb zo’n man ? Vindt wel knap dat ie dat zo gegokt heb met z’n quotum.
@Zwaagdijk Het is gewaagd maar geen gokken, hij heeft het beleid vd overheden icm met zijn eigen situatie proberen te voorspellen en toen de juiste keuzes gemaakt.
+5
Prachtig co , bedankt
+4
Man heeft gewoon schik in de boerderij en het ondernemen mooi om te zien
+2
De man is goed op de hoogte, en ziet het grotere geheel kunnen veel boeren nog van leren.
+4
Leuk filmpje Co. mooie oude tijden herleven even op t prikbord. even d3 discussie weer eens over iets praktisch en niet alleen zuur gezeik over P en N etc. 👍
Quote Reactie van @Tobber:
zuur gezeik over P en N etc.

Toch ging het er wel een beetje over in het filmpje. 😀
+2
Mooi gedaan Co, dit soort filmpjes mag ik graag naar kijken. Kun je ook nog keer bij Karst langsgaan?😊
+5
@dieks2 Het allermooist zou zijn, als Co nog een keer op bezoek zou kunnen gaan bij Wim Zonderland.
En ook het verhaal van Jan is Hobbyboer zou eigenlijk een keer in beeld moeten komen.
@marcsterreborn van jan is hobbyboer al paar jaar niets meer vernomen volgens mij. Wat maakte hem zo bijzonder? Had wel altijd rake opmerkingen enbhumor, als ik het mij goed herinner.
@Weidezicht Dat wat hij zei zo onwerkheid was,maar 5 jaar later bijna de werkelijkheid wordt 😀 😢

A-Ware boeren die straks dag en nacht weiden en aan het AH Concept leveren 10 cent meer ontvangen Als de slechte betaalde fabriek aan de opstalers betaalt straks 😃
@MTSTAMMINGA Dat het er zo’n beetje driehonderd zijn met een wachtlijst betekent echt dat de ☀️ voor de sector gaat schijnen
Nog een 600PP boeren en de rest van de boeren staat op onderhoudsvoer
@Weidezicht ben er pas nog langs gereden. Vee liep buiten en er stond een nieuwe stal/hal. Leek me meer iets voor paarden.
@Weidezicht Jan had altijd een geheel eigen benadering. Los van de vaak vaste patronen hier. Misschien omdat hij naast zijn agrarische werk ook andere (ICT) activiteiten heeft, kon hij goed relativeren.
+1
@marcsterreborn En kon het mooi /opruien prima verwoorden !

Net als zijn opmerking dat weide boeren een dubbelt meer krijgen als de industrie melk (zijn uitspraak)
Toen wisten we nog niet dat het volgende maand zo ver is Verschil tussen de opstaler en de AH boer met de 3 cent weide premie van A-Ware Verschil bijna 10 cent !!!!
verwijderd
+1
@George 1 keer is genoeg , george.
@Detukkeroettwente wat heeft hij uitgevreten?
Bij hun komen paar honderd ha zonnepanelen
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Bij hun komen paar honderd ha zonnepanelen

Bij wie ?
@George Bij alle bedrijven daar vlak bij. Gemeente Bergen wil klimaat neutraal vandaar kweenie hoe ver da door loopt
+1
@George Die zonnen panelen zijn van Wells meer dat is meer noordelijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
41
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0