Parkinson onderzoek

Er is een ware parkinsonpandemie aan de gang. Het aantal patiënten is in dertig jaar tijd meer dan verdubbeld. Vervuiling lijkt een rol te spelen. Wat doen giftige stoffen?

ad.nl/gezond/…

Deel dit topic

Reacties

+1
kanniewaarzijn
Daar gaan we weer: Parkinson is "ontdekt" tijdens de industriële revolutie toen de luchtverontreiniging enorm toenam, ook verkeer zorgt voor de nodig luchtverontreiniging, de beste man geeft zelf aan dat in Frankrijk bij de wijnproductiegebieden de vervuiling door gewasbeschermingsmiddelen enorm is, we weten allemaal dat er sowieso in akkerbouwgewassen meer gespoten wordt dan in veeteeltgebieden.....en toch ligt het weer aan de melkproducten en veehouderij !! Zou het feit dat hij in het "rode bolwerk" Nijmegen werkt een rol spelen?
+5
Leo,s vriend
@kanniewaarzijn ik denk dat er hele volksstammen zijn die meer wijn naar binnen slobberen als melk, maar nee, het ligt aan de melkconsumptie.....................
Melkweb
Ff een tegenbericht en dit nieuwtje kan ook weer de prullebak in:
kekmama.nl/artikel/persoonlijk/…
+2
Clickerdeclick
Een theorie van mij:
Mensen die zuivel eten leven langer.
Mensen die langer leven hebben meer kans op Parkinson in hun leven.
+1
jan w
Het lijkt er wel op dat bestrijdingsmiddelen wel een rol spelen bij het krijgen van Parkinson. Maar als je dan Rob de Nijs en Ernst Daniel smid neemt. Verwacht niet dat die het daar van gekregen hebben.
Aan de andere kant, zou dat ook niet zo raar zijn. Als je dan vorige week leest dan er van de 24 rioolzuiveringen die onder het drenthse waterschap vallen er 11 een te hoge concentratie aan middelen is gevonden. Waarvan er 3 landbouw gerelateerd zijn en 9 consument gerelateerd. Dan is het ook nog niet zo gek dat er in de categorie consument ook gevallen van parkinson voorkomt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0