Melkprijs frc april

Zal wel hoger worden doordat planetproof melk is uitgeroepen tot duurzaamste zuivellijn😉😉

Deel dit topic

Reacties

+2
richard melkvee
Ben dr bang voor denk dat planetproof door coöperatie betaald wordt, planetproof is niet financieel proof
Sjaakiee
@richard melkvee das oud nieuws
Marco de 1ste

(klik om te vergroten)

Ook PP is onderhevig aan concurrentie.
frank post
@Marco de 1ste dat is ook het nadeel van pp, niet merk gebonden dus uitwisselbaar en uitspeelbaar
Marco de 1ste
@frank post Er is wel een oplossing hiervoor. Dat alle PP eisen door SMK wordt vastgesteld kan men dat ook doen met de meerprijs wat doorbetaald moet worden. En dan wel zo boven op de basisprijs.
Heb ik nooit begrepen dat het vastleggen niet kan/wil.
frank post
@Marco de 1ste onze klanten (de supers) zitten daar niet op te wachten. Die willen verkopen met dikke marge en zich profileren met ons product. Dat gaat het best met merkloze producten en aanvullende uitwisselbare concepten.
Waar zou voor hun een meerwaarde in zitten om extra te betalen voor iets wat je er bij een ander zo bij krijgt?
Marco de 1ste
@frank post U begrijpt mij niet. SMK moet meerprijs opnemen in eisenpakket van PP. Die geld voor de hele keten. Van boer tot consument.
+1
Melkboer16
1,5/2€ erbij
cjw73
@Melkboer16 de wens is de vader van de gedachte.... hou maar rekening met hooguit een paar tiende.
familie pelle
Door een negatieve correctie 1 cent erbij
familie pelle
@familie pelle zat er net naast maar voor de rest klopt t aardig.....😅
2 ct erbij , en anders moet fransie opstappen .per direct.
+1
Noorderling
@Detukkeroettwente
Dan gaat het tegen vallen
+2
kaas
@Detukkeroettwente dan ben je al weer een halve cent kwijt aan oprot premie
+6
Melkboer16
@Detukkeroettwente waar slaat dat nou weer op! Frans vertrekt deze zomer en heeft op de vast te stellen garantieprijs van April geen enkele invloed!
Dat is een gewogen gemiddelde van de te verwachten uitbetaalprijs van de index-ondernemingen!
Daar baseer ik mijn voorspelling op en geen luchtfietserij.
Wordt toch een keer volwassen
+1
slagakker
@Melkboer16 Je hebt een punt. Maar eigenlijk zou het systeem moeten veranderen.Een megabedrijf als RFC zou zelf een melkprijs moeten kunnen maken en niet aan elkaars fopspeen moeten hangen van de index bedrijven. Op deze manier houden de bedrijven elkaar in de tang en zal de melkprijs niet of nauwlijks omhoog gaan. Misschien iets om de komende vergaderingen over te discusseren.
Melkboer16
@slagakker niks aan veranderen anders doen ze nog minder hun best!
Onderneming moet winst maken bovenop de garantieprijs en als je het systeem van garantieprijs aanpast is de drive om winst te maken anders
puntertje
@Melkboer16 Redelijk kinderlijk gedacht dat zo´n systeem nodig is om de ´drive voor winst´ er in te houden. Zonder dat je het zo bedoeld is het een diskwalificatie van het management. En die hebben trouwens de systematiek van de garantieprijs aangepast om nog een klein winstje te genereren, dan zou je ook dat moeten veroordelen.
Melkboer16
@puntertje elke fabriek heeft de gehaltes en de systematiek aangepast! Dan moet je ook de aanpassingen aan de basisindex voor stieren gaan bekritiseren!
Een koe 🐄 van 85 punten nu en 25 jaar geleden is ook heel anders!
Als mijn vader bij ons in de stal komt dan zegt ie ook dat we hele beste koeien hebben! En hij had met 14 ton drogestof mais ook beste mais maar ik ga met de helft van de mest voor 20 ton!
+3
robbies
@Melkboer16 je haalt er van alles bij. Zonder aanpassing basisgehalten was er over 2020 een dikke min gedraaid en dat is een schande.
+2
Melkboer16
@robbies zoo, en draai jij elk jaar even goed dan? Hebben hier jarenlang voer genoeg gehad maar de laatste jaren enorm veel voer moeten bijkopen! Daardoor daalde de winst behoorlijk maar bij jou is er zeker nooit tegenslag!
+3
robbies
@Melkboer16 RFC kon net de garantieprijs betalen en had negatief gedraaid zonder basisaanpassing. Ga jij mij vertellen dat RFC meer last had van Corona dan de referentiebedrijven?

Je mag het van mij zoveel rechtlullen als je wil, maar de kostenstructuur is al jaren te zwaar en de onderneming kon geen geld maken uit de basiszuivel waar de referentiebedrijven dat wel lukt.
+3
Melkboer16
@robbies ik hoef het niet recht te lullen! Ik ben gewoon lid en meer niet maar we houden vertrouwen in de toekomst!
+3
robbies
@Melkboer16 je ging nogal in de aanval op mijn bedrijf. Ook voor corona had RFC moeite om de winst op peil te houden. Daarvoor moest de melkstroom via gebalanceerde groei al geremd worden. Dat hebben de referentiebedrijven ook niet hoeven doen.

Ik heb best wel wat vertrouwen in de toekomst. Maar in dit bestuur net wat minder. Ze hebben niet strak genoeg op de onderneming gezeten. Sterker nog; ze zijn drukker met dingen als koemonitor en KLW uitleggen aan de leden.
+1
Melkboer16
@robbies ik heb mij van die balans groei geen fluit aangetrokken! Hoeft ook niet en dat systeem kan wel overboord!
+1
robbies
@Melkboer16
Quote:
systeem kan wel overboord

En toch doen ze dat niet en jij hebt er nog vrede mee ook dat onze melkfabriek zo lafjes opereert. Ik niet.
Melkboer16
@robbies Joh ik heb vorig jaar 20% meer melk geleverd en er was helemaal geen gokken bij! Vraag je regio-adviseur er eens naar dan weet je het! Je kon vorig jaar in maart al zien dat het collectief bij lange na de groei zou halen!
Dit systeem kan overboord en dat gebeurt ook zodra de nieuwe leden-financiering akkoord is!
Maar voordat het zover is kun jij de melkstal de hele dag wel laten draaien en de koeien nog een paar scheppen extra brok geven want het komt nooit vol met al die stoppers!
Sjaakiee
@Melkboer16 dat hadden ze van te voren ook wel kunnen zien aankomen.
MTSTAMMINGA
@Sjaakiee Zei Keurentjes ook al voordat er gestemd was !! Over het melkreductie plan
Maar ja je weet maar nooit zei hij ! @Sjaakiee
+3
robbies
Quote Reactie van @Melkboer16:
Joh ik heb vorig jaar 20% meer melk geleverd en er was helemaal geen gokken bij! Vraag je regio-adviseur er eens naar dan weet je het! Je kon vorig jaar in maart al zien dat het collectief bij lange na de groei zou halen!Dit systeem kan overboord en dat gebeurt ook zodra de nieuwe leden-financiering akkoord is!Maar voordat het zover is kun jij de melkstal de hele dag wel laten draaien en de koeien nog een paar scheppen extra brok geven want het komt nooit vol met al die stoppers!

Wat jij individueel doet moet je zelf weten. Ik laat me er ook niet door tegenhouden, maar we zitten er wel mooi mee en de referentiebedrijven niet. Volgens mij waren we daar over aan het discussieren. Hoe onze RFC zich verhoudt tot de referentiebedrijven. En die vergelijking is niet in het voordeel van RFC
+1
Melkboer16
@robbies jij beurt met de garantieprijs het gemiddelde van de referentiebedrijven incl nabetaling en daar krijg je dit jaar voor het eerst geen prestatie-toeslag bovenop!
Ik ken een aantal bedrijven die hun geluk elders hebben gezocht toen het met de rechtsvoorgangers van ons FRC ook een jaartje minder ging!
Als ze het terug hadden kunnen draaien dan hadden ze het gedaan!
Overal is wel eens wat en kritisch moet je blijven
+7
robbies
Quote Reactie van @Melkboer16:
jij beurt met de garantieprijs het gemiddelde van de referentiebedrijven incl nabetaling en daar krijg je dit jaar voor het eerst geen prestatie-toeslag bovenop!

Je mist het grotere plaatje. Geen winst betekent ook geen vermogen in de dode hand, geen ruimte om te investeren door de onderneming zelfs nadat er al 300 miljoen opgehaald is via de beurs. RFC komt structureel geld tekort. Niet alleen dit jaar, maar al jaren. Het tafelzilver is al verpatst, het melkgeld onderverpand en er wordt een stroom uitvloeiers verwacht die hun geld ook meenemen, waardoor het hele financieringsmodel spaak loopt.

Ons bestuur doet heel erg de moeite om alle uitdagingen als deelproblematieken te benaderen en het ook zo te behandelen. Maar het probleem is dieper en cultureel van aard. Jaska gaf onlangs aan dat er wat gemak geslopen was op managementniveau, maar op bestuurlijk niveau is het niet anders.

Ik mis een integrale visie, perspectief voor de jonge boeren die de komende jaren weer 1 cent per kilogram melk moeten gaan inleggen om de uitstromers te financieren zonder rentevergoeding voor dit risicodragende kapitaal. Blijven we problemen oplossen als we er voor staan, of gaan we de onderneming dusdanig op de huid zitten dat ze weer als een commercieel bedrijf gaat functioneren. Niet meer uitgeven dan er binnenkomt en het resultaat niet af laten hangen van wat buitenlandse gelukstreffers
ted9
@robbies Lees op boerderij.nl dat ze die in die lening ook nog moeten voldoen aan aantal duurzaamheid doelen. De nood is en armoede iwel hoog en groot zo te zien anders geef je de bank toch een dikke vinger.
robbies
@ted9 Ik lees het net ook.
Marco de 1ste
@Melkboer16 20% meer gemolken en voer aan moeten kopen vorig jaar. En dat was geen goed jaar.??? Waarom?
hans1980
@Melkboer16 precies denk dat coalitie wordt gevormd met inzet 30% minder koeien (om stikstof) na onderhandelen tussen 10-20% minder
Erco
@Melkboer16 20 ton mais is niet veel en bij 20 ton ds is ie wel nat denk 😉
Johannushoeve cv
@slagakker dat heb ik al twee a drie jaar geleden gezegt en pas achteraf de prijs bekend maken. Maar als je dat op melkweb zegt wordt je tot de grond aan toe afgebrand
Frits1
@Melkboer16 het rare van dat systeem is dat FC voordat de index bedrijven de melkprijs bekend maken, hun melkprijs bekend maken.
jg
@Frits1 Dan kom je altijd weg met ‘ de verwachting is .....’ .
Melkboer16
@Frits1 leven jullie onder een steen of in een hunebed!
weurding
@Melkboer16 duurzaam hè 😆
Frits1
+1
weurding
Flatcoated retriever club....😅
+2
robotslaper
Melk is melk dat gezeur over planet proof melk
harke
5 cent dr bij.
Anders bestuur enkele reis geven!
Melktank
@harke bij 2 cent ook
de hoef
@Melktank 2 is zat , en dan tot de kerst volhouden
+1
robbies
@de hoef elke maand 2 erbij bedoel je toch?
+1
MTSTAMMINGA
@de hoef Niets erbij fosfaat moeteerst nog wat zakken @de hoef 😬

De verhoging morgen kunnen we door schuiven na de voerboer ,alleen denk dat die verhoging niet voldoende is 😉
de hoef
@MTSTAMMINGA jij hebt de koeien al buiten zeker ,kost ammel nie veel bij jou ,fosfaat moet je gewoon niet kopen zakt het vanzelf
+2
MTSTAMMINGA
@de hoef Koeien nog binnen Mest er nog allemaal niet op (te nat) Muisen dood voor de kast 😬

Denk dat we eerder verandering krijgen dan verbetering wat inkomen aan gaat
+1
Johannushoeve cv
@MTSTAMMINGA moet je wat minder muizenkorrels strooien
komelker 2
Mijn voerboer rekent al 32cent voor een vlog brok is dat normaal zo hoog?
+1
Realisme
@komelker 2 op dit moment wel😅
+3
anonymous_238
@komelker 2 Waarom nog vlog brok gebruiken. Is toch helemaal geen draagvlak voor. 75- 80 % van de bevolking laat zich vrijwillig inspuiten met een genetisch gemodificeerd goedje. Vaccin mag het niet genoemd worden want het voldoet niet aan de beschrijving daarvan.
Erco
@anonymous_238 omdat de dictators van onze melkfabriek de melk anders niet meer ophalen
+1
Frans1
@komelker 2 hier bijna 40 voor non ogm 🥺. Gewoon niet zoveel voeren👍 ze lopen hier al ruim een week buiten, staat lekker grasje, dus de melk komt wel
bio boer
@Frans1 je voert maar duur brokje veel eiwit ?
Elvis
@Frans1 u zit in Frankrijk? Of is dat een andere prikkert
weurding
Mogen blij zijn dat we geen nexit hebben, Engeland al 50% minder export

(klik om te vergroten)

+3
weurding
@weurding oja bron DVHN😏, overigens hebben ze ook een fdf 😆
grös
@weurding
Dat land is lang niet zelfvoorzienend, dus het treft ons net zo goed.
weurding
@grös zei ook gzd geen nexit, brengt ons niks
grös
@weurding
Zwitserland en Noorwegen zitten ook buiten de EU, maar hebben nog wel met EU-regels te maken. Daarnaast moet bijv. Noorwegen sowieso een boel voedsel importeren, door dikke subsidie is de melkprijs dan wel 55 cent, maar bij een Nexit gaat ie in NL naar 25 cent ofzo schat ik, veel zuivel gaat nu nog naar Duitsland, zou sowieso dom zijn is Nederland veel te klein voor, en we hebben geen oliebubbel zoals NO of een bankgeheim zoals CH.
J Andringa
@grös een belastingparadijsje is wel te creëren
+1
weurding
@J Andringa ja, Erdogan geeft al geen gegevens door van bezit in turkije🤭
Noorderling
@grös aardgas hebben we als Nederland verkwanseld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
68
DEELNEMERS
33
WEERGAVES
0