Investeren in innovatie levert 7,5 keer meer stikstofreductie - Lely

De Nederlandse overheid stelt op twee manieren subsidies beschikbaar voor de veehouderij om de stikstofemissie de komende jaren terug te dringen: (1) door opkopen en saneren van veehouderijen en (2) voor innovatie en technische oplossingen in de stal.
Nader onderzoek en berekeningen door Lely wijzen uit dat een euro belastinggeld, geïnvesteerd in innovatieve stalsystemen voor de melkveehouderij, 7,5 keer meer oplevert aan stikstofreductie dan wanneer deze euro belastinggeld als subsidie wordt gebruikt voor het opkopen en saneren van melkveehouderijen. Voor hetzelfde geld is veel meer resultaat in stikstofreductie te bereiken als we kiezen voor innovatie en technische oplossingen.

Deel dit topic

Reacties

+5
Lely moet ook PER DIRECT STOPPEN met dit domme gedram over stikstof, wat geen probleem is en ook nooit word, tis voor LELY enkel een verdien model. niks meer en niks minder !!!
+7
Spuit11
@Detukkeroettwente Je kunt het ook anders bekijken. Dankzij Lely MOET Den Haag nu laten zien welke agenda werkelijk speelt. Menen ze serieus het "stikstofprobleem" op te moeten lossen of is het boertje pesten.
+1
BertK
@Spuit11 Zoals je zegt, als we het probleem betreffende de landbouw op kunnen lossen, heeft den Haag een probleem!
+3
arie.j
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Lely moet ook PER DIRECT STOPPEN met dit domme gedram over stikstof, wat geen probleem is en ook nooit word, tis voor LELY enkel een verdien model. niks meer en niks minder !!!

Wanneer dringt het nu eens tot je bovenkamer door dat je met al de radicale kreten nul komma niets zal bereiken? Veel en veel eerder zelfs het tegendeel.
Jij hebt helemaal niets te vertellen wat er moet in dit land, en alle melkveehouders bij elkaar zijn ook maar hele kleine minderheid.
Er zal een meerderheid van de politiek en bevolking moeten worden overtuigd, en anders gaan de plannen waar jij zo tegen bent gewoon door.
klant
@arie.j niet schuldig totdat bewijs geleverd is
arie.j
Quote Reactie van @klant:
@arie.j niet schuldig totdat bewijs geleverd is

Wat klets jij nou? Wanneer de politiek besluit bij wet dat er minder vee moet komen met desnoods verplichte opkoop en uitkoop onder bepaalde voorwaarden, dan gebeurt dat.
Heeft totaal niets met schuldig zijn te maken.
Vossen- en chinchillafokkerijen zijn sinds 1995 en 1997 verboden in Nederland en sinds een aantal maanden de nertsen ook.
Die houders zijn echt niet eerst in staat van beschuldiging gesteld, evenmin als de varkenshouders bij de opkoopregeling vorig jaar
Farma_boerke
@klant helaas werkt het in de landbouw vaak andersom qua bewijslast. Toont u maar aan dat het niet zo was, succes
+2
jg
Voor geen enkel innovatief systeem is wetenschappelijk en waterdicht bewijs geleverd dat berekende reducties daadwerkelijk gehaald zijn . Daarom is er ruimte voor gerechtelijke uitspraken als in Friesland . Doorgaan op de weg van innovatie zonder 100 % garantie is doodlopend.
bio boer
@jg lely werkt met luchtwassers wat vast gelecht zit in het water heb je gegarandeerd gereduceerd
jg
@bio boer Tuurlijk, en dan verder intensiveren om de kosten te drukken.
+1
bio boer
@jg of koeien en jongvee dag en nacht buiten in de zomer 180 dagen dan haal je ook nog wel wat reducties laten we de ondernemer kiezen koeien buiten exstensief of op stal met maximaal efficiëntie en technische oplossing
+1
spotmelker
@bio boer zet diezelfde luchtwasser eens op het land. Dan weet je wat die werkelijk reduceert.
bio boer
@spotmelker denk jij dat er dan net zo veel stikstof in het water zit heb er weinig kaas van gegeten dus weet er niet veel van af
producent
Wanneer de door de overheid verplichte maatregelen voor de landbouw om stikstofreductie te realiseren door de rechter vernietigd worden, hoe sterk staan dan de berekende modellen van de overheid ten aanzien van de schadelijkheid van stikstof op de natuur.
Of zegt de rechter dan dat het ineens algemeen belang is.....
Slingeland
omgevingsweb.nl/nieuws/…

En dan een AVV er onder zoals Jacco graag wil m rechtszaken te voorkomen
De boeren maak je lekker met een beloning voor geleverde diensten
Al snel blijkt dat van een dienst geen sprake is maar ga je de vervuiling belasten
Zo, weer een warme poepluier
Farma_boerke
Lely verdient eraan, dus wil wel leveren met innovatie.
+1
j h p
@Farma_boerke Ik word best wel flauw van dat innovatie gel*l, geeft weer een kostprijsverhoging waar iedereen voor weg gaat lopen en wij mee opgezadeld worden en niets tegenover zal staan.
+6
Slingeland
@j h p zo werkt de keten. Wij als boeren moeten er heel wat aan het eten houden. Dat kan alleen dmv innovatie. Een baal kuil er hoor gooien en kijken hoeveel melk er uit komt verdient een ander niet aan. Dus niet te simpel denken, dat hebben de jongens en meisjes van de DZK niet verdiend. Er moeten steeds verder verduurzamen. Er zijn nog zoveel problemen en crisissen die we op kunnen lossen. Zie ons maar als de kip met de gouden eieren. De ellende is dat de kip aan het sterven is door ondervoeding
Maar parasieten maakt dat niet uit. Die gaan voor de laatste druppel bloed
+2
Kassa
Het blijkt nu dat er eisen zijn opgelegd die niet werken. Kunnen we dan bij de overheid schade vergoeding claimen? Of heeft dat al iemand geprobeerd?
Jawis
@Kassa goed punt.... we weten allemaal het antwoord op beide vragen.....over paar jaar blijkt dat de innovaties van lely toch niet werken?????
Slingeland
@Jawis Iedereen die er financieel gewin van kan hebben roemt innovatieve oplossingen voor alle problemen. Of ze nu klein of groot, echt of nep zijn, voor elk probleem is een innovatieve oplossing
Leuk voor in dit geval Lely
Maar de melktank zit vol witte melk. Natuurlijk duurzaam, innovatief en zeer gezond
De prijs die je voor de melk krijgt biedt geen ruimte voor innovatieve oplossingen. Nu niet, en in de toekomst ook niet
Nu weet ik wel dat de lto en nmv dromen van extra verdienmodellen dmv groene en blauwe diensten. Dat komt omdat ze nog niet snappen dat we onderin de keten zitten en niemand behoefte heeft om ons ergens voor te betalen wanneer dat niet nodig is. Elke keer weer dezelfde domme fout. Er wordt weet gewerkt aan een oplossing. Nu via zuivelnl. De bedoeling is dat we er beter van worden. Het resultaat zal hetzelfde zijn als altijd. De boer levert een deel van zijn melkgeld in om boer te mogen blijven.
Dat inleveren komt ten goede aan de slimme mensen die voor ons de problemen oplossen.
Of maken ze de problemen?
Het is wel opvallend. Is het ene probleem opgelost, ligt het andere al weer op tafel. Bij lnv hebben ze er een speciale kast voor waar zuivelnl ook de sleutel van heeft. Wanneer het saai begint te worden en de geldstroom wordt te klein dan gaat de kast open en voila, de oplossing en probleem casussen liggen al klaar voor gebruik
Ben benieuwd hoe lang de boeren het spelletje mee blijven spelen
+1
arie.j
Quote Reactie van @Slingeland:
Ben benieuwd hoe lang de boeren het spelletje mee blijven spelen

Het is geen spelletje met diepe ernst, dwars liggen en nergens aan meewerken staat m.i. gelijk aan met open ogen recht naar de ravijn op weg.
Nevergiveup
@arie.j Denk dat het heel veel anders is dan jij denkt.

Er word ook gewoon melk , toetjes , kaas en van alles en nog wat aan zuivel geconsumeerd veel als vers produkt. Dat is zo en blijft zo , dus er moeten nog steeds koeien gemolken blijven worden in nederland, de komende jaren breken betere tijden aan. Jij was boer , je reacties zijn er niet naar als ik het eerlijk mag zeggen.
+1
Slingeland
@arie.j Ik ben erg vooruitstrevend in oplossingen bedenken en implementeren in mijn bedrijfsvoering
Tenminste, wanneer er een probleem is
Ik geloof niet in een stikstofcrisis
Wel juridisch natuurlijk. Maar dat lossen juristen maar op
Klimaatcrisis ben ik ook geen fan van
Er leven al weet ik veel hoeveel jaar runderen op planeet aarde. Dat runderen een probleem zijn mbt klimaat gelooft een Randstadtsjik die high is van de ballonnen of een klavertje die te veel coke op heeft
Ik die niet mee met die onzin
Ga fff boren in oeroude ijslagen en bepaal de CO2 concentratie.
Ook leuk is de volgende

ted.com/talks/…

Maar daar verdient een ander niet aan
En dat is het probleem
De oplossing is om er niet aan mee te doen
Eindig ik in het ravijn? Misschien wel. Maar ooit eindigt het ergens. Dan kan er mooi op mijn steen dat hij zich niet liet naaien
Spuit11
@Slingeland cafeweltschmerz.nl/gevangen-in-de-klimaatfuik-kare…

Het klimaatprobleem. Maar wat is nou eigenlijk het probleem? Ze zijn er niet. Er zijn net zoveel slachtoffers te betreuren door rampen als 100 jaar geleden.
Crok kan je prima hebben.
bio boer
@Kassa denk eerder de leverancier die beloofde reductie

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0