Melkprijs Cono 2020

Cono kaasmakers betaald over 2020 n contante melkprijs uit van 39,83 exc btw. De nabetaling incl ledengeld(0,25 ct) komt uit op 1,48 ct. Dit is incl caring dairy "premie", weidegang "premie" en gmo vrij "premie"

Deel dit topic

Reacties

+3
Vee en Veldlust
We vangen te minste nog een nabetaling.
+1
van Ittersum
@Vee en Veldlust een hele interessante stelling mbt Campina ( ik neem aan dat je daar op refereerde) was deze: stel dat Campina 2 cent lager over het hele jaar had betaald en daarna wel 1,5 cent nabetaling had gegeven. Hoe zou de stemming dan geweest zijn t.o.v de huidige situatie? Even buiten de vraag of de melkprijs in het algemeen sws niet te laag is
+3
Erco
Tja de minst slecht betalende zullen we maar zeggen. Als we naar de concurrenten kijken kunnen we zeggen t kan altijd beroerder. Cono zelf zegt we betalen de beste melkprijs uit. Of is het de minst slechte? Net hoe je t brengt maar als je arrogant ben kies je voor t eerste
Melkweb
@Erco ik wacht altijd nog op een berekening wat al die plussen meer kosten t.o.v een boer die nergens aan mee doet. Dan kun je pas echt vergelijken.
Vdejong
@Melkweb Bij honderd koeien niet meedoen aan weidegang, pp, vlog en andere onzin, kost ons € 2000 op jaar basis vergeleken met de gemiddelde uitbetaalde melkprijs bij RFC. Daar staat tegenover geen pieken of dalen in de melkgift vanwege constant kunnen voeren.
Vdejong
@Vdejong Uiteindelijk bevalt ons dit beter dan 4 keer per dag een draadje moeten verzetten.
Ted6
Ze noemen het zelf 'bovengemiddeld'. Dat lijkt me niet arrogant.
Erco
@Ted6 dan is de toon getemperd. Ze leren t wel
+3
Jan-T
Wat een geld krijgen ze niet normaal meer.

Als je de inflatie op 1.7% zet en de jaren tachtig melkprijs op 0.34 euro cent zet.
Dan hoort de melkprijs nu rond de 71 euro cent te zitten.
Wij krijgen het gemiddelde nog niet eens van 52 euro cent.

Dat we deze prijzen niet ontvangen komt puur om dat de zuivel industrie heel goed voor zich zelf zorgt.
en het bestuur zorgt heel slecht voor haar leden leveranciers.
Door het telkens te bevestigen van het uitbetalen van de minst slechtste melkprijs.

We kunnen dit alleen maar veranderen door zelf de teugels weer in handen te nemen.
Hoe lastig dit ook zal zijn. het is nodig om de halvering tegen te gaan.
Erco
@Jan-T precies zelfverrrijking.
bio boer
@Jan-T opereren op de wereld markt ook geen deelvan het probleem?
Jan-T
Quote Reactie van @bio boer:
de wereld markt ook geen deel van het probleem

Dat kan en mag zo zijn.
Maar dat is geen reden om er achter te verschuilen.
De discussie word gewoon niet gevoerd.
Het lijkt er net op of we dit normaal gedrag moeten vinden maar dit is geen normaal gedrag.
Waarom kan in andere sectoren wel de inflatie correctie worden verrekend en in de agrarische sector niet.
Ik vind het gewoon, fuck you houding richting de agrariërs met anderen woorden, we hebben ze lekker bij de lurven te pakken.??
bio boer
@Jan-T tsa als jij niet levert doet een ander het wel we zijn nog met zo veel die wel willen leveren
+5
Hans van Bergen
Als je Cono lid bent, 5 cent meer beurt dan de Campina's,de leerdammers en de Nemelco ers 6 a 7 meer als de rest en 12 cent per kg melk meer als de Milcobellers. Als je dan nog klaagt dan ben je echt uniek, wereldkampioen en een creatieve zanikert
+4
Jan-T
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
wereldkampioen en een creatieve zanikert

Of slimmer dan de rest die nog onder een Hunnebed leeft en niet de deur uit komt.
En niet nadenken waar ze mee bezig zijn.??
+1
Erco
@Hans van Bergen je kinderhand is gauw gevuld Hans. Bij n andere fabriek was ik gewoon geen boer geweest. Met n schuld van bijna 3 euro per liter melk begonnen, meer dan 5 procent rente. En bijna 8 cent aflossing. Ga jij n jonge boer maar even voor rekenen, een overname met deze (land en melk) prijzen. Ten opzichte van n ander doen ze t minder slecht ja maar mag je dan niet kritisch zijn??? Lul toch niet zo stom
Robot-ph
@Erco aflossing in 40 jaar destijds ?
Erco
@Robot-ph klopt. Tot de (toen 😬) aow leeftijd 😉
Noorderling
@Erco
Knap werk!
Vraagt zeker heel wat en er is veel mogelijk. Maar kun je daarmee de toekomst van je bedrijf ook garanderen?
Waren gebouwen al up to date, of is daar nog ruimte voor? 40jaar heb je ook geen moment dat een hypotheek afloopt en je na 10jaar weer lucht krijgt bijvoorbeeld.

Zou met overname niemand te kort willen doen. Maar als je begint te tellen waar de komende 10-20 jaar nog in geïnvesteerd moet worden wil het bedrijf nog 30-40 jaar draaien. Dan kom je al heel gauw op een miljoen extra.
Vantveen
@Hans van Bergen vlog melk, glyfosaat verbod, 4 dagen per jaar op cursus, geen enkele koe overbezetting toegestaan, koeborstel verplicht, geen tgc of pensbestendige vetten voeren en inclusief de premie voor ''belonen op resultaat'.
+1
Hans van Bergen
@Vantveen Als Cono haar lidmaatschap open zouden stellen zou binnen 15 minuten 20.000 melkveehouders zich aanmelden en de eisen er graag bijnemen uit binnen en buitenland
pieta
@Hans van Bergen Het is alleen jammer dat de melkprijs dan ook direct naar de klote is. Een overschot aan Beemsterkaas en van al wat van buiten de Beemster komt kun je denk ik geen Beemsterkaas maken. 😁
Jowi
@pieta Cono maakt nog meer als Beemsterkaas, ze hebben ook leden/leveranciers in Overijssel voor Ben & Jerry's (Helledoorn)
pieta
@Jowi Weet ik maar jij zult het probleem om al die melk die dan komt ook direct om te zetten in een hoge winst toch ook wel zien?
Jowi
@pieta Gaat echt niet gebeuren dat Cono veel nieuwe leden gaat toelaten of de eisen zullen zo hoog zijn dat meer als 90% omdraait, maar @Hans van Bergen meent dat het gras bij een ander altijd groener is.
Jowi
@Hans van Bergen De 1.5ct weide toeslag bij Farmel beur je al, als je nu ook eens aanmeld voor het beterleven keurmerk(4.5ct) en voor a2a2 melk (3ct) ontvang je 7.5ct meer als nu, zit je meteen boven de Cono.
Melkweb
@Jowi heeft alles ook een uitgavenkant?
Jowi
@Melkweb Dat bedoel ik nu, die €39.83 zegt niks als je niet weet wat er allemaal bij is opgeteld.
Erco
@Hans van Bergen En daar baseer je je enkel en alleen je reactie op?
Erco
@Vantveen dat belonen op resultaat vind ik helemaal een dicatatoriale sigaar uit eigen doos
+1
Melkweb
We zullen de komende tijd wel merken wie bruto het meeste heeft uitbetaald, netto (onze kosten om deze melkprijs te krijgen) is een heel ander verhaal
Erco
@Melkweb ik ook maar de extra kosten en evt echte meeropbrengsten dat geven ze niet 😂 dat zegt genoeg 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0