Landbouw Collectief, FDF nodigt uit - Farmers Defence Force

LANDBOUW COLLECTIEF, FDF NODIGT UIT
24 maart 2021
Beste boeren van Nederland. Onze sector wordt sinds een half jaar werkelijk overstelpt met een tsunami aan studies en rapporten – vaak op onwetenschappelijke basis – die maar één ding gemeen hebben: inkrimping van de veestapel én inkrimping van de ruimte voor de landbouw, in de komende Kabinetsperiode!


Geen van de boerenbelangenbehartigers heeft de achterban, mankracht of middelen om in deze storm een vuist te vormen tegen de partijen die uit zijn op onze rechten en onze ruimte.

We hebben elkaar simpelweg (weer) nodig. Om informatie en onze kennis met elkaar te delen en om ons krachtig en doelbewust te positioneren tégen onze aanvallers. Die op valse gronden onze landbouw sector ‘framen’, daarin bijgestaan door diverse activistische semi-wetenschappers, politici en media.

Het aankomende regeerakkoord kan voor veel boeren het einde van hun bedrijf betekenen nu duidelijk is dat men het stikstofprobleem bijna volledig op de schouders van de boeren wil leggen. Terwijl de nieuwe Omgevingswet de rechten en het zelfbeschikkingsrecht van individuele boeren ook zeer zal schaden.

Naar onze mening kunnen we deze strijd tegen de anti-landbouwlobby alleen winnen als we die gezamenlijk als landbouwbelangenbehartigers aangaan.

Daarom heeft FDF vandaag een uitnodiging uitgedaan aan de vorige partners in het ‘oude’ Landbouw Collectief. Om opnieuw onze kennis, mankracht en inzet samen te brengen en één front te vormen. Vóór onze boeren, vóór onze landbouw. Daar zullen hier en daar best een paar drempels voor genomen moeten worden en wat individualisme voor moeten worden opgegeven, bij niemand uitgezonderd. Maar in feite is samenwerking nog nooit zo noodzakelijk geweest als nu. Het belang van onze leden en achterban – die prachtige landbouwsector – staat immers voor alle belangenbehartigers voorop!

Om een nieuw landbouwcollectief kans van slagen te geven, is een onafhankelijk voorzitter essentieel. Daarom heeft FDF, Aalt Dijkhuizen alvast benaderd: zijn ervaring en netwerk was in het eerste Landbouw Collectief ook van zeer grote waarde. Aalt Dijkhuizen ziet ook met lede ogen aan dat de landbouwsector in Nederland naar de knoppen gaat en heeft ingestemd om een nieuw Landbouw Collectief voor te zitten, míts iedereen opnieuw instemt. Mensen, laten we de toekomst in eigen hand nemen. Laten we samen, als één front, de strijd aangaan met de tegenstanders van de agrarische sector. Als collectief. ALL4ONE.

Het FDF-Bestuur

24 maart 2021

Deel dit topic

Reacties

+4
Elvis
Had hij het vorige collectief niet moeten laten klappen
overstekend wild
Wat voor k*t smoes moet Lto nou weer verzinnen om zich niet flexibel op te hoeven stellen en de dubbele agenda instand te houden
+3
Frans Z.
Goed initiatief,en nu doorzetten.
+2
doetmaarwat
@Frans Z.
Wordt niks met FDF erbij!
matt
@doetmaarwat klopt,en zonder ook niet
+5
De grote boer
.

(klik om te vergroten)

.
Bennie Stevelink
Het vorige collectief functioneerde voor geen meter. De andere deelnemers werden getiranniseerd door FDF.
LTO die binnen het collectief 90% van de kennis leverde moest niet wagen om ook maar één woord te spreken buiten het collectief of ze werden er van beschuldigd de eenheid te verstoren. Tegelijk werd door het hoofdbestuur van FDF de Blue Tiger laster verspreidt.....
De situatie was zo erg, dat zelfs verschillende hoofdbestuurders binnen FDF door de huidige, overgebleven hoofdbestuurders getiranniseerd werden.
Niemand kan hier mee samenwerken.
+1
vrije boeren
@Bennie Stevelink we hebben helaas geen keus meer
Hoop dat iedereen nu van zijn fouten heeft geleerd en we een vuist kunnen maken tegen die witte boord criminelen in Den Haag
+14
rene-de-jong
@Bennie Stevelink Eens Bennie maar verdeeld blijven lijkt mij niet de oplossing, kom met een beter idee zou ik zeggen.
De schreeuwers die jij bedoeld hebben ook wel geleerd van hun fouten zo staat ook in de brief;
".....wat individualisme voor moeten worden opgegeven, bij niemand uitgezonderd"

vd Oever bijvoorbeeld kan nog wel 100 keer gelijk hebben, door zijn uitspraken zal hij dat niet snel weer krijgen. De pers smult er van en tot in lengte van dagen heb je er last van.
FDF is goed in actie voeren en organiseren
Staf is goed in uitzoeken en feiten
LTO goed in polderen en overleg
SSC is goed in de juristerij
etc. etc.
Zo heeft iedere club zijn sterke maar ook zwakke punten

maar...
Een blinde kan nog zien dat er hier iets goed mis is en dat we gezamenlijk deze hetze moeten stoppen. Alleen maar afgeven op de LTO helpt daarin ook niet, laat vd Tak zijn werk maar doen waarvoor hij is aangenomen, volgens mij kan hij dat prima.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @rene-de-jong:
FDF is goed in actie voeren en organiserenStaf is goed in uitzoeken en feitenLTO goed in polderen en overlegSSC is goed in de juristerij

En dat alles tegen een overheid die ten dienste van ons zou moeten staan. SCHANDALIG !!!
slagroomvla
@Bennie Stevelink Jij was erbij?
+2
BertK
@slagroomvla één van zijn neven...
matt
@Bennie Stevelink eenzijdig belicht,had niet de indruk dat Calon de eenheid
Wilde versterken.
En daar krijg je dan reactie op.
Jannus
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Het vorige collectief functioneerde voor geen meter. De andere deelnemers werden getiranniseerd door FDF.

Jonge hanen maken fouten en moeten leren,door opnieuw op te staan en initiatief toont geef je aan het te respecteren dat er opnieuw een ronde tafelgesprek komt.

Ik kan het waarderen,met zeikzeveraars aan de zijlijn daar hebben we er al genoeg van..
Larpfarm
Sieta heeft haar rechtszaak tegen RFC verloren, Jan Cees zijn kandidatuur voor de Tweede Kamer, alle tijd voor een nieuw collectief?
Slingeland
Wanneer is de eerste bbq?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0