Korting op kruidenrijk grasland in Utrecht, Groningen en Gelderland

Melkveehouders in de provincies Utrecht, Groningen en Gelderland kunnen vanaf 24 maart kruidenrijk graslandzaad bestellen met 50 procent korting. De provincies doneren ieder 101 hectare aan de campagne 1001ha.nl van LTO Nederland, Pure Graze en Urgenda.

Deel dit topic

Reacties

+6
Frans Z.
De redding van de aarde.
Voor de rest feesten we gewoon door.
dewittemotor
Hier ook om bepaalde redenen een paar ha met dat spul ingezaaid. Bleek inderdaad dat ik ook subsidie op dat spul kreeg. Nu ontvang je teeltbegeleiding via de app.
Advies 0 kg kunstmest per jaar en 10 kuub rundveedrijfmest na de eerste snede en nog een keer 10 kuub in het najaar. Dus totaal 80 kg N per jaar.

Nu dus dat spul zwaar subsidiëren en onder druk van RFC etc promoten en dan dadelijk over enkele jaren verplicht een deel van je areaal met die rommel inzaaien waar een aangepaste bemestingsnorm voor komt van 80 kg N per ha.

Immers zo laten wij boeren ons altijd een loer aandraaien
grös
@dewittemotor
Hoe krijg je daar subsidie op dan ??
+2
labella
Bint ze die rotzooi nog niet kwiet!!! Een paar maand geleden liepen ze ook al met dat onkruidzaad te leuren.
+2
jan.1
Niet aan beginnen,begin van het einde van van je vrijheid
JohnDeere7serie
@jan.1 met subsidie, komen de nvwa paar jaar later kijken hoe het erbij staat.
+1
grös
@JohnDeere7serie
Wat heeft de NVWA hier mee te maken? Ik heb vorig jaar ook een paar ha besteld, en je bepaalt toch zelf wat je daarmee doet, heb ze wel gezaaid maar er nooit iets van weer gehoord. Er gaat morgen gewoon 25 kuub mest op het najaar ingezaaide, kunstmest laat ik wel even achterwege.
QLip controleert volgens mij wel op de stand van het kruidenrijk grasland bij de Albert Heijn en PlanetProof melkstromen, maar dat is een keuze van de boer zelf om daar aan mee te doen.
Bekkink
@grös 🤣 en dat qlip wief heeft er verstand van???
Kars
In brabant zelfde actie. Maar volgens mij weinig animo voor geweest. Onkruid komt er wel in mee 3 droge jaren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0