Milieuclubs: vergunning intrekken bij onderbezetting stal

Drie Brabantse milieuorganisaties willen dat veehouders, die minder dieren houden dan hun milieuvergunning toelaat, een deel van die vergunning verliezen. Ze hebben een rechtszaak hierover bij rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch verloren maar zijn in hoger beroep gegaan bij de Raad van State (RvS). Dat meldt de Brabantse Milieu Federatie (BMF).

Deel dit topic

Reacties

+4
hans1980
Zal Schiphol dit jaar nb ook wel zien krimpen
+1
hoest
@hans1980 welke nb? Schiphol heeft niks
+4
Noorderling
Dus alle stallen komen vol te staan. Wat een milieuwinst...
+1
Boerbakje
Referentie koorts😱
Zwaagdijk
@Boerbakje nou onze stal staat leeg, zit toch te denken van waar doe je goed aan..
+2
Grasbaal
@Zwaagdijk referenties liggen meestal in het verleden... maar vergund is vergund. Een hotel met 50 kamers hoeft ook niet altijd vol te liggen met stelletjes met gevaar dat ze hun vergunning kwijt raken al het een tijdje rustiger is...
J Andringa
@Grasbaal daarom ging het ook om gerealiseerde capaciteit zo goed als ik het begrijp
+1
Zwaagdijk
@Grasbaal toch moest de klm vliegen blijven anders raakten ze hun rechten kwijt...
j h p
Ik vraag me zo langzamerhand af welke waarde/nut een vergunning aanvragen nog heeft als je het zo maar weer kan verliezen, ja de bank zal het eisen, maar waarvoor, zekerheid geeft het blijkbaar niet meer.
+3
Dwers.
Deze winter 10 koeien erbij gekocht, is de stal vol tenminste
komelker 2
@Dwers. Groot boer.
Dwers.
@komelker 2 🤣 ja van 44 naar 54 koeien , maar 6 jaar geleden nog maar 18 melkkoeien. Gestaag 😉
Elvis
@Dwers. Zo das 25% gegroeid in één jaar
de jonge
Wat ik nou dus niet begrijp: de mob spant rechtszaak na rechtszaak aan, behalve over de toekenning van fosfaatrechten mbt de vergunning op 2-7-2015......wat is de reden dat ze die kans dan niet hebben aangegrepen?? niet dat ik daarachter zou staan,maar ik vind het wel heel frappant.
hans1980
@de jonge Dan gaat het uitroeien van de boeren op een bloederige wijze
Slingeland
@de jonge de grote jongens blijven ze wel af
cornelissen
@de jonge Niet te hard roepen , ze hebben of krijgen nou inzage in de pas melders.
Farma_boerke
@de jonge dit is niet de MOB, maar de Brabantse milieufederatie, tot op heden hebben ze steeds verloren.
de jonge
@Farma_boerke ja je hebt gelijk, dat dit niet de mob is, blijft het toch nog steeds vreemd dat ze geen rechtszaak mbt bovengenoemde hebben aangespannen
Farma_boerke
@de jonge Het gaat de MOB om de natuur (N2000) en de BMF om minder dieren in Brabant. Ze versterken elkaar op die wijze. Om procedures te starten moet je belanghebbende zijn.
Hans van Bergen
Ik ga wel een klein stukje met de milieu maffia mee. Overal zijn nog stallen, stalletjes en hokjes van gestopte boeren sofa melkers Koga boeren en verzorgings tehuis veehouders. De overheid zou die rechten op kunnen kopen. Als ze een prijsje boden komen die rechten vanzelf.
Noorderling
@Hans van Bergen
Goedkoopste milieumaatregel is stallen vrijwillig leeg zetten.

Als je gaat opkopen kost het geld, als ze benut gaan worden wordt er meer stikstof uitgestoten. Je redenatie gaat dus niet op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0