Grote veestapel kost iedereen geld, met of zonder krimp

Commentaar FD:

Het is 'onvermijdelijk' dat het aantal dieren op Nederlandse boerderijen fors omlaag gaat om de stikstofcrisis echt op te lossen. Die keiharde boodschap gaven topambtenaren vrijdag af aan de politiek in drie toekomstverkenningen.

Lees hier het complete commentaar: fd.nl/opinie/1377857/…

Deel dit topic

Reacties

+2
Grasbaal
En dat allemaal op basis van studies die voor anderen niet beschikbaar zijn:

Op 19 maart 2021 bracht de Rijksoverheid breed in de media dat de stikstofemissies met 50 tot 70 procent moeten dalen, om verdere verslechtering van de natuur tot stilstand te brengen. Deze alarmerende percentages komen uit het rapport ‘Stikstofruimte voor de toekomst’ van adviesgroep ABD Topconsult, die zegt zich onder meer te baseren op enkele ecologische studies. STAF wilde deze ecologische studies checken, maar die blijken niet beschikbaar. De getrokken conclusie is derhalve niet controleerbaar. De adviesgroep bevestigt dat deze studie nog niet beschikbaar is.

Meer: stichtingagrifacts.nl/rijksoverheid-komt-met-stiks…


Zwaagdijk
@Grasbaal mooi hè onze democratie 🙈
+8
Grasbaal
Eigenlijk wel bizar, de conclusies worden breed de wereld in gestuurd maar waarop het gebaseerd is blijft voorlopig geheim. Komt vast veel later wel weer eens een keer beschikbaar maar dan zal blijken dat ook dit verhaal weer twee kanten heeft.
+1
Twentsch Land
Tussen de schermen door ook wel duidelijk ..... stikstof wordt gebruikt om vee aantallen en veehouders in aantal fors te verlagen ten gunste van woning bouw voor met name migranten.

@Grasbaal
+8
Jaap40
@Grasbaal toch weer STAF die er bovenop zit👌👍
....en andere belangenbehartigers.....? waar blijven die...?
cjw73
@Jaap40 lto is nog niet wakker.... kalm aan zo in de ochtend.
+4
diekman
@cjw73 lto komt achteraf met een reactie. Verontwaardigd, onthutst. Allemaal harde woorden. Eerst even de thee opdrinken.
Boerbakje
@Grasbaal misschien zijn ze nog in de maak.
+3
puntertje
Wetenschappelijk gezien zou je meteen een rode kaart krijgen als van alles gaat beweren zonder onderbouwing of met ´onderbouwing´ gebaseerd op je eigen wensdenken (Diederik Stapel). Maar voor ´top´ambtenaren gelden weer hele andere regels, die gieten persoonlijke voorkeuren en gedachtespinsels in beleidsadviezen. En omdat onderbouwing ontbreekt noemen ze het ´visie´ en dat wordt ondersteund met veel populisme van publiciteitsgeile politici als Jesse en Tjeerd.
+1
paul1
@puntertje en zo blijft het vechten tegen de bierkaai
Farma_boerke
Allemal gebaseerd op drijfzand zie ook de blog serie van Jaap Hanekamp, incl publicaties waarin nu eerst de KDW word gefileerd, gebaseerd op ruim 90 pseudo (nep) punten en 19 echte. Vierkante meters opgeschaald naar hele gebieden, etc. Dit heeft niets meer met wetenschap te maken, maar met geloof OF een andere agenda.

jaaphanekamp.com/blog/agriculture/…
researchgate.net/publication/…
Weidezicht
@Farma_boerke er moeten toch ergens kritische journalisten te vinden zijn, die dit soort zaken eens verder op willen pakken/reportages maken. Er is toch ergens in nederland een journalist vsn een groot dagblad/tv programma (1 vandaag,WNL?) van boeren komaf die hier wat mee kan?
Zwaagdijk
@Weidezicht die zijn er wel. Maar ze zitten met de redacteur of het geplaatst wordt. We hebben geen rechtse bladen meer en alles is bijna van 1 man.
diekman
Net op de radio. Ze willen een minister voor dierwelzijn.
+1
Jaap40
@diekman gewoon doen zo'n minister voor dierwelzijn, veel belangrijker dan bejaarden, om je kapot te schamen.
+2
Bartlehiemboer
@diekman Voor huisdieren neem ik aan....
Taurus
@diekman Ik denk dat er binnen de bebouwde kom wel heel veel huisdieren leven die niet hun natuurlijke gedrag kunnen uiten / vertonen. Maar om daar nu gelijk een minister voor aan te stellen? Er zijn grotere problemen in de wereld.
ted9
@Taurus Klopt visjes in een kom. Honden die niet in een roedel kunnen rondzwerven. Konijnen die eenzaam in een hokje zitten te kijken of voor de radiator staan.
Grasbaal
Quote Reactie van @diekman:
Ze willen een minister voor dierwelzijn.

wie zegt wat:

De dierenwelzijnsorganisatie Varkens in Nood is een petitie begonnen voor een minister van Dierenwelzijn. Dat is hard nodig, omdat de situatie van vee volgens de organisatie nu nog ondergeschikt is aan de economische belangen van boeren.

rd.nl/artikel/…
de Tank
@Grasbaal ipv eerst naar de boodschapper te kijken reageert iedereen hier alsof ie door de hond gebeten is. Alle petities verdwijnen in de kachel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0