Recordresultaat voor ABZ Diervoeding in 2020

ABZ Diervoeding heeft het uitzonderlijke jaar 2020 afgesloten met een financieel resultaat van bijna 4,2 miljoen euro, na belastingen. Dit is het hoogste resultaat sinds de oprichting van het bedrijf in 2013. De helft gaat via een nabetaling terug naar de leden.

Bron

Recordresultaat voor ABZ Diervoeding in 2020
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

sunny boy
Is dat wat dit bedrijf? Hoe kunnen hun zo goed draaien terwijl anderen veel betere en grotere internationale cooperaties terrein verliezen?
+1
nieuwoord
@sunny boy Goede begeleiding, met begrijpbare kennis ondersteund, korte lijnen en een product dat doet wat beloofd is. (is mijn ervaring)
+1
Spuit11
@nieuwoord idd. Een no-nonsense mentaliteit. Ben ook zeer tevreden klant!
Ynze Oenema
@sunny boy we zijn nu 1,5 jaar bij ABZ. We hebben nog nooit zo goed gemolken en zijn erg tevreden over de begeleiding. Nuchter bedrijf zonder arrogantie.
admin
@Ynze Oenema Hier ook zeer tevreden sinds twee jaar afnemer goede begeleiding
+2
klant
@sunny boy de heren van campina kunnen beter even bij abz in de leer hoe een cooperatie te runnen, bij campina moet je geld inleveren, hier wordt een mooi bedrag bijgeschreven.
Spuit11
@klant Dat is onmogelijk. Zoals ik hierboven schreef is ABZ een no-nonsense bedrijf, daar ga je al....
veeboertje
Wou hier toen totaal niet melken, daarnaast was het gedrag van de vertegenwoordiger bij het invullen van de gecombineerde opgave niet echt netjes.
sunny boy
@veeboertje Ok wat deed ie dan??
veeboertje
@sunny boy nou schelden op de pc vind ik niet erg netjes aan de keukentafel bij een klant
hoest
@veeboertje och ik zii daar geen moeite mee hebben maar idd als vertegenwoordiger moet je wel weten bij welke klant dat wel en niet kan
Nou zit er tussen schelden en schelden natuurlijk ook een wereld van verschil.
Zelf geen ervaring met ze maar ik hoor wel goede verhalen over ze
+2
klant
@veeboertje doe je zelf vast ook wel eens
Jowi
@klant Zal vast niet voor de PC bedoeld zijn, maar gevloekt hebben op de RVO.
+3
doetmaarwat
@veeboertje
Waarom moet een vertegenwoordiger van een mengvoerfabriek jouw GO invullen ?
labella
@doetmaarwat kost minder dan een boekhouder.
+1
veeboertje
@doetmaarwat waarom niet, het invullen doe ik zelf, laat ik het controleren door hun. zij zitten er meer in. en kost inderdaad minder dan een boekhouder is dat dan verkeerd?
cjw73
@veeboertje wat valt er na invullen te controleren?? Die man weet weinig van de specifieke gegevens en kijkt er dus gewoon even over. Kun je zelf ook wel doen. Nog nooit een boekhouder of vertegenwoordiger aan te pas geweest hier.
+1
veeboertje
@cjw73 de gegevens in miin percelen bijvoorbeeld
+1
hookwood
@cjw73 het is gewoon gemak als je het door een ander laat invullen. Ik doe het ook zelf net als de mestboekhouding en de KLW. Toen ik nog bij De Heus werkte als voorlichter deed ik het trouwens ook voor mijn klanten. Die konden dat wel waarderen in ieder geval. Gaat tegenwoordig in ieder geval al een stuk makkelijker als met die papieren kaarten die we vroeger hadden. Doe er nu trouwens nog een paar voor derden.
+1
cjw73
@hookwood de heus doet het ook niet meer volgens mij.
+1
Noorderling
@cjw73
En wanneer het spannend wordt met vergroening, natuurland, % bouwland, mestverwerkingsplicht, grondgebondenheid en mestafvoer zonder wegen bemonsteren schiet hun kennis al gauw te kort. Veearts vult de GDI ook niet in en die zogenaamde veevoeradviseurs houdt de kennis over gewasbescherming ook al gauw op. Laat ieder maar doen waar ze goed in zijn.
Frans Z.
@Noorderling Hier is voeradviseur mee gestopt ivm aansprakelijkheid. Ook ging er te veel tijd inzitten.
+1
royale
@cjw73 ik heb het ook veel jaren alles zelf gedaan, maar laat het sinds een paar jaar weer controleren door mijn adviseur bij me thuis. Ik had een perceeltje natuurlijk grasland ingevuld als blijvend grasland. Hij tipte mij dat dit perceel niet onder de derogatie viel en dit wordt door mij gewaardeerd. Ik wil wel zoveel mogelijk zelf doen, maar vindt dit erg prettig. Sindsdien komt adviseur in april een paar uurtjes en nemen we de meitelling en kringloopwijzer door en wat er verder speelt! Ik heb al weer een lijstje met vragen klaarliggen voor binnenkort!
Noorderling
@royale je eigen zwakke plekken kennen en erkennen is een groot goed!
Belangrijker is wel op de hoogte te blijven om te weten waar je in het veld staat tijdens de wedstrijd. Afschuiven op een adviseur brengt je op termijn alleen maar dieper in de shit.
komelker 2
.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!