Minder vlees, minder virus? Niet alle ellende in de wereld komt door de veehouderij | Opinie

Om de kans op virusuitbraken te verkleinen zullen we minder vlees moeten eten, beweerde Nick Nieuwenhuijsen van GroenLinks onlangs in een opiniestuk. Een verkeerde voorstelling van zaken, stelt melkveehouder Roelof Brink.

Deel dit topic

Reacties

+2
kanniewaarzijn
Goed verhaal.
Dirk van Zetten
Goed stuk, goed bij de feiten gehouden.
Dirk van Zetten
Enerzijds zou je dergelijke info op social media, tv en krant onder de aandacht moeten brengen. Anderzijds is het gevolg van alle protesten en media-aandacht van de afgelopen 1,5 jaar, dat de boeren als het probleem van de klimaatproblemen en milieuvervuiling gezien worden. Terwijl Schiphol, Tata steel, Shell etc zich stil houden en geen speelbal van politiek en ambtenaren zijn.
+2
Weidezicht
@Dirk van Zetten ik denk dat zonder de protesten, de boeren evenzogoed de speelbal zouden zijn. Dat zijn ze namelijk al jaren. Injecteurs, luchtwassers, emissiearme vloeren, natuuruitbreidingen enz. Enz spelen al van ver voor de protesten.
De boeren hebben veelal oprecht recht van spreken, terwijl een tata of schiphol ook wel zien dat ze niet zoveel te bieden hebben op gebied van duurzaamheid, reductie uitstoot, en wat schiphol betreft, die leveren voor 99 procent geen produkt voor de eerste levensbehoefte. Dus voor hen zal stil in het hoekje blijven zitten, en uit het zicht enorm lobbyen, veel meer vruchten afwerpen. Zij hebben de gratie van de ministers nodig om uberhaupt een vergunning te krijgen.
De boeren hebben de gratie van de ministers nodig om te voorkomen dat hun vergunning ingetrokken wordt. Is dus tegenovergestelde wedstrijd.
Albert Altena
Dit soort verhalen stuur ik altijd op naar onze krant : "De stentor", bij ingezonden brieven.
Wordt nooit geplaatst. Over censuur gesproken!!!
Hooibaaltje
@Albert Altena die stentor zit ook al in de categorie linkse media...
weurding
Koe van 2 jaar 150 kg vlees leveren vind ik wel beetje weinig
Frankdeboer
@weurding Bij 300 kg geslacht wordt het verbruik nog hoger. Kom je op 4 500 000 liter in 730 dagen. Maakt het verhaal nog ongeloofwaardiger.
weurding
@Frankdeboer ja dat klopt, maar wees eerlijk, 2 jarig rund 150 kg....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0