VVD: 'Het landbouwministerie blijft'

VVD-landbouwwoordvoerder Jan Klink wil ook in het nieuwe kabinet een landbouwminister. Verder hekelt hij de polarisatie in de agrarische sector. 'We moeten gewoon met elkaar in gesprek gaan. Dat heeft de sector altijd gedaan als er problemen waren.'

Hoewel Klink eerder zei het niet perse noodzakelijk te vinden dat de landbouwsector een eigen departement heeft, geeft hij nu aan dat het ministerie, dat vier jaar geleden is opgetuigd, behouden moet blijven. 'We laten nu niet een departement vervallen als het net is opgetuigd. In die discussie moeten we niet weer terechtkomen.'

Verder benadrukt Klink vooral uit te willen gaan van de overeenkomsten tussen politieke partijen en op basis daarvan beleid te willen maken. Hij doelt daarmee op het verschil van inzicht met D66 over de economische positie en waarde van de land- en tuinbouw.

Het is belangrijk om samen rond de tafel te zitten als er problemen zijn of zaken moeten worden besproken

Samen met deze partij gaat de VVD de romp vormen van een nieuw kabinet. 'De focus ligt op waar we het over eens zijn. De kiezer heeft steun gegeven aan het huidige kabinetsbeleid en die steun is zelfs gegroeid.' Volgens de voorlopige uitslag heeft het huidige demissionaire kabinet 79 zetels in de Tweede Kamer.

Bron

VVD: 'Het landbouwministerie blijft'
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Eers kiek´n
Er al vast ook een departement milieu of klimaat komen en laat ze a.u.b. natuurbeheer en de bij behorende ambtenaren daar onderbrengen. Een departement Landbouw en Visserij met daarbij behorende ambtenaren die verstand van zaken hebben.
En stoppen met leugen en bedrog , dus stikstof probleem , wat er niet is, fosfaat probleem wat er niet is, enz enz /
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!