Nieuwe geurregel kan gevolg hebben voor veehouder

Nieuwe regelgeving op gebied van geurhinder kan gevolgen hebben voor veebedrijven.

Bedrijven die op basis van het Activiteitenbesluit niet vergunningplichtig zijn voor de Omgevingswet kunnen volstaan met een melding achteraf. Die bedrijven moeten nu al alert zijn op veranderende regelgeving op het gebied van geurhinder. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft via een internetconsultatie aangekondigd dat een nieuw rekenmodel moet worden toegepast bij de berekening van de geurhinder.

Deel dit topic

Reacties

friesboertje
Wordt de opleiding veehouderij volgend jaar ook stopgezet?
+1
cjw73
@friesboertje komt een nieuwe opleiding, hoe te stoppen met melken.
+2
Weidezicht
@cjw73 100 procent slagingskans
weurding
Kan er nog net bij😪
Frederika
Stelletje stinkerds zijn het
Met zn allen noord OOST europa, laat ze verrekken hier.
+1
Melkweb
@Detukkeroettwente begin maar met inpakken en verhuiskaartjes te schrijven dan blijf ik hier. Geeft mij ruimte.

Je kunt blijven wegkijken en ontkennen maar de feiten (waar of niet waar) liggen er. Aanpassen of gewoon vertrekken. Een familielid zit in de stedelijke distributie, menig stad kwam hij niet meer in. Aanpassen of oprotten was het. Binnen twee jaar voor 3,5 miljoen euro schuld gemaakt om alles aan te passen in nieuw materiaal. Niemand die beklag heeft, geen cent meer vergoeding.

Aanpassen of oprotten...daar, hij en wij ook. Da's het lot van een onderneming hebben. Ook zonder jou of mij vreten de mensen zich wel zat en morgen is iedereen je vergeten. Welkom in de werkelijke wereld voor boeren, burgers en buitenlui. Kwestie van wennen en dingen langs je heen laten glijden
+3
slagakker
@Melkweb Wat een arrogante opmerking. Het is bij u alleen ikke en de rest kan stikken. Hele gezinnen en bedrijven gaan kapot. En jij denkt alleen oprotten is er voor mij meer ruimte.Hoe denk je met een halvering of 25 % minder je financier en rekeningen nog te betalen.Sinterklaas bestaat niet meer en zwarte piet mag al helemaal niet meer.
+1
achterhoeker2
@slagakker Ondernemen is ook inschatten en lezen hoe het (milieu) beleid ongeveer gaat worden en daar handel je na , dat is wat anders dan doen hoe het in de vakbladen staat.
De trend is naar grondgebonden iedereen heeft dat kunnen zien aankomen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0