Rechter legt opnieuw bom onder stikstofbeleid minister Schouten - deel 2

Quote:
Iedere veehouder met een emissie arme vloer of een luchtwasser is vanaf gisterenmiddag vogelvrij. Met grote dank aan CDA,VVD,CU, D66 en SGP, LTO, NAJK deel 1: prikkebord.nl/topic/246136/

Hier een audio fragment hierover tijdens het verkiezingsdebat gisteren in Staphorst met alle "deskundigen":

Deel dit topic

Reacties

+2
John Spithoven
Er hoeft maar 1 antwoord gegeven te worden.

Een stikstof beleid met harde doelen , maar met zwakke, onbetrouwbare parameters en modellen om die doelen te bereiken zorgt voor een waardeloos ondernemers klimaat. En dat geldt niet alleen voor de veehouderij!!!

En elke politieke partij die dat beleid blijft ondersteunen, is een bedreiging voor Nederland.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @John Spithoven:
Er hoeft maar 1 antwoord gegeven te worden.

Er hoeft maar één vraag gesteld te worden: "is er wel een probleem"?
BertK
Hoe kan je harde doelen stellen als je niet fatsoenlijk en betrouwbaar meet?
+4
FritsSchouten83
@jan.1 @Bennie Stevelink Ga wat doen aan de almachtige WLR lobby, zij bepalen het beleid hier en niemand anders. De hele Rav systematiek is niet meer of minder dan een zeer interessant business model voor deze onderzoekers en partijen als GJ Monteny die het protocol heeft bedacht. Men blijft onverstoorbaar door prutsen met een rekenmodel wat tot doel heeft alleen NH3 wat in de stal ontstaat te reduceren door mest en urine zsm naar een afgesloten (luchtdichte) kelder te schuiven volgens de BWL. Hier ontstaat vervolgens het probleem van de ophoping van levensgevaarlijke mestgassen. Hier heeft men blijkbaar nog nooit over nagedacht want dit zijn ze pas na Markelo op verzoek van de LNV in 2020 gaan meten om het in kaart te brengen want die was niet bekend bij LNV.
Wat nu het meest absurde is en wat blijkbaar niemand door heeft is dat er worden miljoenen aan subsidies uitgekeerd waarvan het overgrote deel bij bovengenoemde onderzoekers en meet partijen terecht komt en bij subsidie adviseurs die ook al royaal verdient hebben aan oa de emissiearme betonvloeren destijds. Daarnaast zijn talloze onderzoeken verricht aan oplossingen die 'net niet' aan de norm voldeden, dit heeft de industrie klauwen met geld en tijd gekost.
Het absolute toppunt isdat , er nu nieuwe 'innovatieve' stalsystemen getest gaan worden volgens nog steeds het Rav protocol wat dus alleen op nh3 en geen CO2-eq meeneemt, laat staan een integrale aanpak!! Hoe lang blijven we dit nog accepteren ?
jammermaarhelaas

Voor wie er niet zo goed in thuis is: wie/wat is WLR?

En wat wordt bedoeld met "BWL"?
Jean-PierreK
@jammermaarhelaas, BWL had volgens mij iets met het ministerie van VROM te maken, zij kijken of een emissiearm systeem functioneert. Vervolgens krijgt het systeem een uniek nummer het zogenaamde BWL nummer. B staat voor bodem W voor water de L weet ik zo niet.
pieta
Quote Reactie van @Jean-PierreK:
de L weet ik zo niet.

Lucht?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0