Verkiezingen, wie krijgt mijn stem.

Morgen, dinsdag en woensdag kan iedereen zijn stem uitbrengen.

Maar wie verdient er een landbouw stem?

Voor mij staan in het rijtje SGP er Bischop, CDA er Omzigt, BBB duo en Ja21 Vogelaar.

Komende jaren zal stikstof en klimaat beleid ons bestaansrecht bepalen.

SGP is consistent in de lijn van beleid, landbouw gezind. Maar de steun aan de Wsn , een wet waar men naar een vaststaand doel wil met parameters die tot een afwijking komen van 100 % , is een stevige dwaling in de consistentie.

CDA Omtzigt is een groot voorbeeld voor mij, zijn vasthoudendheid en boven de partijpolitieke policy uitstijgende bijdrage is een aanwinst voor ons land . Maar CDA krijgt genoeg zetels om zijn plek zeker te stellen.

BBB stem ligt voor de hand, twee leuke dames doen hun best voor een mooi verhaal. Maar gaan we het winnen als sector met een mooi verhaal? Bied ons dat toekomst?
Nee, ik denk niet dat mooie dames ons verder helpen.

Nee, wat de landbouw nodig heeft is een pitbull , de stugkop die vasthoudendheid betracht en de inhoud kent. En dan kom ik uit bij Jan Cees, laat hij maar samen met Omzigt zorgen voor een eerlijker verhaal voor ons boeren!!!!

Deel dit topic

John Spithoven

Reacties

+1
HIER OOK JAN-CEES !!!
+1
Albert Altena
John. Geen woord mis in je betoog.
+3
J Andringa
Al hoewel ik er nog niet 100% over uit ben, zou ik nog wel een argument toe willen voegen aan het argument over Pieter omtzigt. Als je op hem stemt is het wel een gebaar voor het cda als partij. Hoe populairder Omtzigt is hoe steviger hij staat om de dingen te doen die hij moet doen.
@J Andringa Omzicht komt er wel in , als er geen RRAAAAAAAAAARE dingen gebeuren , en gaat doen wat hij moet doen . Wij hebben Jan -Cees nodig.
+2
Peter79
@J Andringa ik ben er van overtuigd dat omtzigt al meer stemmen gaat ophalen dan Hoekstra
J Andringa
@Peter79 dan is dat een mooi signaal voor de partijtop van het cda
+2
BoerBart
@J Andringa Die CDA als partij heeft gefaald, door Omtzigt geen nr 1 te maken.
+2
Boerbakje
@J Andringa Omtzicht komt er evengoed wel in.
Jan Cees is voornamelijk afhankelijk van boeren voorkeurstemmen.
Als je twijfelt tussen deze twee zou ik de laatst genoemde doen.
+3
J Andringa
@Boerbakje toen Jan Cees bij forum zat was ik vastbesloten om op hem te stemmen. Na die chaos is dat veranderd. De afsplitsing weet ik niet zo goed wat ik er van moet vinden. Ik heb in mijn kennissenkring die in Rotterdam wonen even navraag gedaan over Joost Eerdmans en de antwoorden waren niet dusdanig dat ik er veel vertrouwen in krijg. Toen heb ik hem nog gezien bij Eva Jinek samen met Esther Ouwehand. Daar opende Jinek met de zin: behalve veel verschillen tussen Esther en Joost hebben ze ook veel overeenkomsten, zo eten ze beide geen vlees, luisteren graag naar harde muziek enz...

Nou kan die muziek me niet zoveel schelen maar hoe vegetariërs naar onze landbouw kijken vraag ik me wel af. Jan Cees heb ik 100% vertrouwen in maar zijn partij heb ik mijn twijfels bij.
Boerbakje
@J Andringa Ik denk er net zo over.
+2
Sjaakiee
Na wikken en wegen toch jan Cees.
+1
Weidezicht
Inderdaad, omtzigt komt er wel. Nu zorgen dat er nog 1 of 2 kanjers bijkomen. Wel hopen dat JC in de 2e kamer iets minder vaak heetgebakerd 1 persoon afbrand op een mening, zoals soms hier op prikkebord maar keihard blijft spelen op de feiten. Femke en JC erin. Dan heb je 2 mensen van partijen die ws niet in de regering komen en niet dan vastgeketend zitten aan coaliyie en partijbelangen. Geurts komt er ook wel in, en hopen dat die zich voor de komende 4 jasr ook eens vrij opstelt. Dus schijt aan coalitie of partijbelang, gewoon ff lekker 4 jaar doen wst je hart ingeeft, niet wat je partijgenoten je opleggen.

Miljarden in een onzin probleem steken, terwijl het land de komende jaren financieel verzuipt. Die boodschap moet geurts nu eens uit durven dragen.
+1
Ga17maartstemmen
Vogelaar wil bedrijven zoals die van mij verplichten een luchtwasser op de stal te zetten. Ik heb geprobeerd hem dat uit zijn hoofd te praten maar dat gaat niet lukken
Mensen die mij willlen verplichten een luchtwasser te kopen voor mijn IDS stal met zgn emissie-arme vloer krijgen standaard het volgende te horen:
Gaat niet gebeuren.
Daarnaast heeft Vogelaar 35 jaar in de frontlinie zitten polderen en kijk hoe wel er nu voor staan
Denk je echt dat wanneer hij in de tweede kamer kan schreeuwen de overige kamerleden dan wel geïnteresseerd zijn
Never nooit niet
Wanneer je iets wilt veranderen zul je strategisch moeten stemmen
Albert Altena
@Ga17maartstemmen Dat luchtwasser verhaal kun je nuanceren.
Voor onze eigen uitstoot is het niet nodig, maar ruimte te creëren en verkopen aan andere sectoren kan aantrekkelijk zijn.
+1
Weidezicht
@Ga17maartstemmen syrategisch is GroenLinks? Zodat nederland versneld failliet gast, en voedsel weer prio 1 wordt?
+3
slagroomvla
Zo kansloos om te vertellen wat een ander moet stemmen...
weurding
@slagroomvla niet alleen stemmen..😉
verwijderd
Weidezicht
@Ga17maartstemmen ziektewet? Niets ernstigs hoop ik, of tijd om campagne te voeren?
Dat je het hier schrijft over die ziektewet, betekend wel dat dat dan echt waar moet zijn, anders is het gemene manier van opruiing?
Albert Altena
@Weidezicht Onderbreking.
Albert Altena
@Albert Altena Ze wilde nog een duet met mij opnemen, dus haar stem zal in ieder geval nog wel goed zijn.
Mathijsen
Kijk eens op www.watstemje.nl daar staat forum wel heeeeel hoog of dat klopt denk het niet maar heeft wel wat
+2
mlkvhoudr
Het liefst deelde ik mijn stem dit jaar ipv op 1 partij te stemmen, JC heeft echt een stem verdiend, ben van huis uit CDA stemmer en de kans is best aanwezig dat ik uiteindelijk gewoon op Hoekstra ga stemmen, en Femke van BBB zou ook mijn stem kunnen krijgen omdat ik nou eenmaal een zwak voor mooie vrouwen heb dat het me bar weinig kan schelen of ze inhoudelijk wat toevoegt 😆😉
Waarmee ik niet zeg dat ze niet inhoudelijk sterk is en dossierkennis heeft
Maar t zou me uiteindelijk niks verbazen als ik toch weer gewoon CDA stem

PVV en forum D66 groen links pvdd cu SGP 50 plus SP PvdA vallen voor mij af
+3
torrarica
@mlkvhoudr Ik blijf toch bij het CDA 23 Eline Vedder. Pieter Omzigt komt er toch wel in, anders had ik hem gestemd. BBB haalt waarschijnlijk geen zetel dus dat zijn verloren boerenstemmen. JA21 met Jan Cees is ook niet verkeerd maar je hebt maar 1stem dus.
+1
mlkvhoudr
@torrarica Ik stemde de vorige keer op Maurits en kreeg Jacco geurts dat is mijn bezwaar om nu op Eline te gaan stemmen en weer Geurts te krijgen, maar snap je keuze
+1
torrarica
@mlkvhoudr Jacco Geurts heeft gezegd dat als Eline Vedder in de kamer komt zij de landbouwwoordvoerder van het CDA wordt.
mlkvhoudr
@torrarica ok dat is verrassend, ik vind Jacco te old Skool landbouw namelijk, we moeten meebewegen met de tijdsgeest, hadden we dat maar 20 jaar geleden gedaan met kleine stapjes maar alles moest zo nodig zo lang mogelijk tegengehouden worden door de conservatieve landbouw. Niet ons laten slachten maar de schuld van de polarisatie in het debat hadden we ook voor een deel zelf kunnen voorkomen
+1
Kringloper
De mijne gaat naar de PVV.
+4
jan.1
Er gaan veel boeren stemmen verloren deze week,oorzaak de grote verdeeldheid onder de boeren.JC heeft 17.000 voorkeurstemmen nodig,BBB heeft 70000 stemmen nodig voor 1 zetel Eline Vedder krijgt ook nog een heel deel boeren stemmen en Geurts ook.Gaat ook nog een deel naar de SGP.
En we hebben maar 50.000 boeren/tuinders en vissers
+1
hans1980
@jan.1 en er gaan des te meer anti boer stemmen naar D66
Dus dan kun je beter zorgen dat pvv groter wordt dan de vvd wat die gaan over links
Realisme
@jan.1 ik denk dat ik minimaal 3 mensen met voorlichting bijgestuurd heb in hun keuze. Als al die 50.000 boeren dat doen komen we aan 200.000 stemmen.
Realisme
@Realisme ben er zelf wel uit dat het voor mij Jan Cees word!
John Spithoven
De laatste peilingen. BBB haalt op dit moment de kiesdrempel niet in de peilingen.

(klik om te vergroten)

hans1980
@John Spithoven dus stem daar maar niet op helaas ook niet op cda vvd maar op pvv het kabinet moet over rechts niet icm d66 GroenLinks
+3
robbies
@John Spithoven op basis van 4500 ondervraagden in de randstad. Het meedoen van Code Oranje is grotendeels bepaald door stemmen uit Den Haag. Als ze voor Code Oranje waren gaan peilen in Veenhuizen, Glimmerveen of Veulen, dan kwam Code Oranje ook niet op de kiesdrempel
jan.1
Quote Reactie van @robbies:
op basis van 4500 ondervraagden in de randstad

Volgens andere peilingen staat de vvd op 36 zetels....
Weidezicht
@robbies richard de mos is in den haag voor velen een held, daar pakt hij inderdaad zijn stemmen. Weer een splinter.
+3
robbies
@Weidezicht dat is precies mijn punt. Code Oranje heeft haar electoraat in 1 regio zitten en haalt daar volgens de peilers de kiesdrempel. Peilers gaan niet in kleine gehuchtjes peilen waar openbaar vervoer, behoud school of snel internet belangrijk is, en waar het electoraat van BBB zit. Al dat geroep over kiesdrempel is geneuzel, omdat ze een selecte groep onderzoeken die zich bij de peilers hebben aangesloten. Dat kan en mag je niet zomaar extrapoleren naar heel Nederland.

Ga je bijvoorbeeld alleen in Nijmegen peilen, dan is de kans bijzonder groot dat we met een Groen Links/D66 kabinet opgezadeld worden. Godzijdank is Havana aan de Waal niet representatief voor heel NL
Ard Eshuis
@John Spithoven Peilingen zeggen niks
+4
mennodeutz
Mijn stem gaat ook naar Jan Cees.
+1
jan.1
Zorg dat je stem naar een plattelands partij gaat en ook mee durft te regeren.
Je komt altijd uit bij het CDA,de enigste met haar roots in het platteland.
+1
HansBa
@jan.1 Stem ook altijd CDA, twijfel nu alleen nog naar JC Vogelaar. Maar moet er niet aan denken dat door ons stemmen op een kleine partij, groen links of d66 groter wordt dan het CDA.
+1
Albert Altena
@HansBa Is het dan niet: Eigen schuld dikke bult.
+1
Melkputje
@HansBa Dat is gewoon een reeel risico. Boerenstem versplintert naar cda/pvv/fvd/bbb/ja21 en d66 weer groter in de peilingen. cda kan als enige een deuk in een pakje boter slaan dor mee te doen in een coalitie dus zorgen dat daar boerenverstand in de club komt! ik stem op Vedder (nummer 23) want Omtzigt en Geurts komen er toch wel in
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkputje:
kan als enige een deuk in een pakje boter slaan

Maar zal dat niet doen.
+2
Limburgs boertje
Mensen stem geen VVD PVDA D66 GROENLINKS PVDD DENK 50+ de weg word dan ingeslagen naar nieuwe Nederland = windmolens zonneparken halvering van de boerenstand nog meer EU regels van het gas af nog meer collectieve lasten druk de geld pers blijft dan bij de ecb op volle toeren draaien i.p.v. de rente te verhogen spaar en lening vlees taks en noem maar op na deze verkiezing is er geen weg terug meer agenda 2030 en 2050 staat gewoon op internet er is geen complot het staat er gewoon iedereen kan het zelf lezen. dus cda pvv sgp ja21 bbb zijn de partijen die overblijven
Bartlehiemboer
@Limburgs boertje Zo is het
+3
Coen
@Limburgs boertje , ook CDA heeft de brainwash vanuit WEF gehad 😞

ook hun verkiezingsslogan getuigt daarvan.
+1
kanniewaarzijn
@Coen Inderdaad. CDA onderschrijft die doelen ook.
+4
Melkveehouder6
Pvv wil niemand mee regeren, dan kun je beter op JA21 stemmen. Dan heb je nog kans dat ze in de regering komen en je stem echt iets uit maakt. De oppositie staat aan de kant te roepen maar maken de wetten niet dus heeft weinig zin....
+2
Weidezicht
@Melkveehouder6 ik vrees dat je gelijk hebt. Niemand wil met pvv, bovendien krijg je dan die mafklapper van dion graus erbij. Al zou pvv in een regering komen, wisselt hij landbouw ook het makkelijkst uit, voor een iets strenger immigratiebeleid o.i.d. en echte stiksyofkennis (oorzask van stikstofprobleem ligt al bij habitat enz.) Zit ook niet bij pvv (ook niet bij de rest, alleen JC en misschien omtzigt aaaallllssss die er induikt.
+1
Hooibaaltje
@Weidezicht die mafklapper van Dion Grauss moeten ze er eerst uit gooien .
+2
Bartlehiemboer
@Melkveehouder6 Ik neem aan dat de bevolking nu wel in opstand komt bij negeren PVV. 4 jaar terug durfde je met je onvrede nog niet naar buiten te komen. 50% van Brabant vindt het niet kunnen dat ze uitgesloten worden. In Groningen hetzelfde geluid.
Grasbaal
@Bartlehiemboer 50% van de pvv stemmers?
Bartlehiemboer
@Grasbaal Nee, van de bevolking Brabant. Een peiling voorafgaand aan debat. Nu heb ik niets met peilingen maar meestal komt het wel uit dus moet ik daar wel voor open staan. Nu kwam me deze peiling wel goed uit maar zo sta ik er niet in.
pieta
@Grasbaal Dat hoor ik ook van mensen die niet op de PVV stemmen. Als ie de tweede partij is zou het schandalig zijn om hem uit te sluiten. En voor de vorm zou je FvD, PVV en JA21 op moeten tellen qua zetels. Ik ben zelf ook geen fan van Wilders. Ik snap wel waarom ze hem uit willen sluiten. Maar gezien de huidige peilingen geeft uitsluiting geen pas.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Melkveehouder6:
Dan heb je nog kans dat ze in de regering komen en je stem echt iets uit maakt.

Men gaat niet meer met nieuwe instabiele partijen in zee in een kabinet.
Juist dat heeft men bij wilders afgeleerd, ze worden gegijzeld omdat men geen concessies doet op fundamentele onderdelen. Is je goed recht dat je ergens voor staat, maar werkt niet in een land met zoveel versnippering binnen de partijen. Zou ook een zeteldrempel moeten komen voor een partij wil je een bestuurbaar land houden.
+1
Kringloper
@Melkveehouder6 JA21 in de regering, kans 0,0
+1
hans1980
@Kringloper ja die Vogelaar zat gewoon op verkiesbare plek bij forum , na crash had hij zelfs nog hoger gekund.
Beetje Eerdmans achterna lopen die al van cda naar lpf naar forum naar JA21 is gegaan 0,0 ruggengraat
Geloof niet in dat racisme verhaal van forum, gewoon ego strijd
Daats
@hans1980 iedereen op de kieslijst staat op een verkiesbare plek
pieta
Quote Reactie van @hans1980:
Geloof niet in dat racisme verhaal van forum, gewoon ego strijd

Ik denk eerder dat Baudet alleen nog in wou zetten op anti-Corona.
Melkputje
@Melkveehouder6 gaan vvd en cda niet aandurven met een nieuwe partij denk ik
+9
Boerbakje
Ik denk dat JC meer kans op een zetel had als hij bij FvD was gebleven.
FvD wordt de verassing van deze verkiezingen.
hans1980
@Boerbakje beetje dom
Boerbakje
@hans1980 weet ik niet.
Meer een keuze van het moment van toen.
JC zat toen ook met zijn oog operatie.
Maar het blijft jammer dat het zo gelopen is.
+2
Lambert1
@Boerbakje eens fvd of pvv zijn de einige die ons iets kunnen helpen
Jc is ook top maar ik weet het niet met die partij
BertK
@Boerbakje Verassing klinkt alsof er weinig overblijft. Verrassing zou ook kunnen 😉
+2
@Boerbakje Sorry Jan Cees , maar mijn stem gaat naar Nijnke Koopmans .
Albert Altena
@Hans is Hobby boer Heb je wat van haar gemerkt de laatste jaren?
Rob_MB
@Boerbakje Hier ook FvD. Doormodderen met de huidige regelgeving heeft geen zin. Alle regels van tafel af en met een schone lei beginnen.
hans1980
@Rob_MB nr 22 is nienke koopmans
Rob_MB
@hans1980 FvD heeft meerdere boeren op de lijst staan. In mijn optiek moet alles van tafel stikstof, fosfaat, pfas, etc. Daarna opnieuw aan tafel zitten om te kijken of er veranderingen nodig zijn. Regering en bedrijven werken zich helemaal vast met regels op regels op regels, uitzonderingen na uitzondering.
+1
hypotheekboer
@Rob_MB en daar gaat er geenéén van in de kamer komen. Denk na. FvD slaat nog geen deuk in een pakje boter. Het probleem voor de coalitie zit in de EK. Daar hebben ze te weinig stemmen. Wat is er nog over van FvD in de EK?
+3
John Spithoven
Ik vond onderstaande afbeelding wel een mooie weergaven van de huidige situatie. We weten allemaal wat dit kabinet ons gebracht heeft, ik denk weinig perspectief. Met als dieptepunt de bekrachtiging van de Wsn Deze week. Dus kieswijzer hebben we niet nodig, we weten wat we hadden en wat we willen, een fatsoenlijke toekomst nu en voor onze volgende generaties!

(klik om te vergroten)

Bartlehiemboer
@John Spithoven Laatste reactie op NOS site: Lijsttrekker Wopke Hoekstra van het CDA wil na de verkiezingen het liefst door met de huidige coalitie van vier partijen, met de VVD, D66 en ChristenUnie. Een stem op Omzicht, beste man, maar dan weet je dus wat je er bij krijgt
Boerbakje
@Bartlehiemboer En als het nodig is groen links er bij.
+1
Coen
@John Spithoven , bestaande partijen kun je gemakkelijk beoordelen op bewezen track-record, dan vallen voor ons de gevestigde partijen af.
+4
Ruitenboer
Jan Cees krijgt mijn stem, het zou BBB sieren als ze nu inzien dat het niet wat wordt en een stemadvies zouden geven voor @JanCees zodat de boerenstem nog op de goede plek terecht komt, als ze het niet halen en bv D66 of PvdD heeft de grootste rest zetel dan gaan hun stemmen daar naartoe en ben je dan blij? Dan heb je het platteland een grote dienst bewezen, stop toch met dit hopeloze project.
+5
Melkboer16
Stem op BBB wordt dus een stem op Links want die pakken vaak de restzetels!
Al die splinter partijtje ja ook JA21 gaat ons niks brengen! Ook PVV brengt ons niks want die valt na het stoppen van Wildernis ook aan stukken uit elkaar!
Ben er van overtuigd dat we het met argumenten binnen de VVD en het CDA moeten zoeken!
+6
weurding
@Melkboer16 ik niet
+1
Lambert1
@Melkboer16 niet opgelet afgelopen 4 jaar. ?
+2
Boerbakje
@Melkboer16 noem er eens een paar?
+4
Markus
Nek aan nek voor CDA en D66 wie van hun de grootste wordt. Ga dus voor CDA Eline Vedder.
Vogelaar gaat alleen maar harder schreeuwen nu hij er niet in komt en Vd Plas blinkt niet uit in debatten. Hoorde dat Geurts in een Gelders debat een simpele vraag aan vd Plas stelde en ze geen antwoord wist. En ze komen niet in de peilingen voor dus weggegooide stem naar BBB
+1
Lambert1
@Markus vogelaar doet tenminste wat hij zegt dat kan ik van de cda vvd en sgp clan niet zeggen
Kringloper
@Lambert1 hoe weet je dat?
Lambert1
@Kringloper omdat ik opgelet heb wat hij gedaan heeft
Ik neem aan dat hij in de politiek net zo zijn best gaat doen
In zo ver het mogelijk is
Albert Altena
@Markus Geurts heeft zijn kans gehad.
Kringloper
Domme boeren, stem PVV de rest heeft schijt aan jullie. Nu mooie dingen beloven, en na de verkiezingen kun je een mes in je rug krijgen!
+1
Bartlehiemboer
@Kringloper Doet me denken aan de uitspraak: Als de aarde niet goed is kun je er nog zoveel in stoppen maar er zal niets groeien. Vertaald naar de partijen: Zolang iedereen maar onze grond wil hebben, we maar meer mensen binnen halen in het "rijke"Nederland kan Jan Cees of BBB nog zo'n goed verhaal houden dat heeft geen zin. Den Haag heeft de grond nodig. Laat PVV en FvD nu eerst hier een stop zien te krijgen op de open grenzen dan komt er hopelijk later meer ruimte voor gezond boeren verstand..
Kringloper
@Bartlehiemboer zo is het, ben bang als dit niet gebeurd dat we een linkse minister van landbouw krijgen. Nou dan kunnen ze pas echt gaan janken die boeren.
kanniewaarzijn
@Kringloper Dat hadden we nu toch ook al?
+1
Kringloper
@kanniewaarzijn was inderdaad ook niks, maar als je er één krijgt van D66 ben je helemaal de lul!
ted9
@Kringloper Die kale zal wel landbouw minister worden. Zal wel voor wat reuring zorgen aankomende jaren. Misschien heeft Wilders nog wat beveiligers over.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @ted9:
Die kale zal wel landbouw minister worden.

Zou je denken? Dan moet hij het wel waarmaken (verdienmodel), nu hoeft hij alleen maar wat te schreeuwen langs de zijlijn.
diekman
@ted9 Als Tjeerd minister wordt dan melken we over 5 jaar allemaal weer aan de weidebok
pieta
@diekman Ik niet.😁
Peter79
@ted9 niet heel erg geloofwaardig, d33 gaat zetels verliezen dus de kiezers moeten d33 niet meer. Dan een beetje de post landbouw opeisen waar echt niemand hem gaat pruimen. Tjeerd zou wel willen maar totaal ongeloofwaardig
+3
BoerBart
@Peter79 D66 gaat nu omhoog en kan zomaar 20 zetels pakken. 1 miljoen extra campagnegeld
en media op je hand. Linke boel.
Twentsch Land
Media hebben ze zeker op de hand ...@BoerBart
Hooibaaltje
@ted9 wordt malieveld nog weer vol.
+3
Albert Altena
@Kringloper PVV is nog linkser als Groen Links.
Lambert1
@Albert Altena waarom zou pvv links zijn
?
En wat moeten we dan stemmen ?
+1
Albert Altena
@Lambert1 Een echte rechtse stem is JA 21
Lambert1
@Albert Altena ja klopt ja 21 is oké maar ik vroeg je waarom pvv links Zou zijn
Een probleem moet je bij de bron aanpakken en dat doet de pvv
Er komen veel te veel mensen naar nl
+5
BertK
Hoor van meerdere gepensioneerde boeren en boerinnen - die heel hun leven christelijk gestemd hebben - dat ze nu voor Jan Cees Vogelaar gaan.....
hans1980
@BertK heeft toch geen zin JA 21 krijgt 2-3 zetels
Daats
@hans1980 voorkeursstemmen!!
+4
BoerBart
@hans1980 Fractie-Nanninga (is naam van JA21 in eerste kamer) heeft 8 van de 75 eerste kamer zetels.
D66-7
pvda-6
pvv-5 etc..
Me dunkt dat JA21 een zeer belangrijke rol speelt in een coalitie.
Feit: VVD CDA CU D66 hebben samen32 zetels in eerste kamer. Met 8 van JA21(fractie Nanninga) hebben ze een ruime meerderheid!
Hooibaaltje
@hans1980 ja maar meer dan BBB daar geloof ik niet zo in.
S.v.W
@BertK logisch
Die willen hun grond cashen
+1
BertK
@S.v.W Dacht het niet, dat zijn ze al kwijt aan de volgende generatie. Die wil blijven boeren dus die stemmen ook Jan Cees.
+1
Bartlehiemboer
@BertK Prima, dat is al heel wat voor de oudjes. Beter dan het CDA uit gewoonte
weurding
Links is aan de verliezende hand, RTL journaal vanavond, gaat de goede kant op
weurding
@mlkvhoudr ik verzin het niet menno
mlkvhoudr
@weurding ter ondersteuning uiteraard deze link😆
+1
weurding
@mlkvhoudr ik meld wat ik op tv zag🙈 linkse partijen maar 65 zetels, PvdD, groen links, PvdA, d66, zal nog 1 vergeten zijn
+4
Bartlehiemboer
Wat weer een fantastische tv avond. Klimaatactivisten van hooguit 20 jaar die met borden staan te zwaaien en aan het woord komen om de veestapel te halveren. Zelf weten ze waarschijnlijk niet eens waarom??? Maar volop in beeld. Lubach die het een half uur over de veestapel halvering heeft want daar komt waarschijnlijk de nieuwe pandemie vandaan en ons verteld geen vlees meer te eten. Tot slot roept hij nog even op om met stemmen goed op te letten welke partijen voor de halvering zijn. Tussen door zie je de hele avond groenen aan het woord met maar 1 doel, halvering veestapel. Wat kan dit kleine clubje boeren hier nu tegen in brengen???
jan.1
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
at weer een fantastische tv avond. Klimaatactivisten van hooguit 20 jaar die met borden staan te zwaaien en aan het woord komen om de veestapel te halveren. Zelf weten ze waarschijnlijk niet eens waarom??? Maar volop in beeld. Lubach die het een half uur over de veestapel halvering heeft want daar komt waarschijnlijk de nieuwe pandemie vandaan en ons verteld geen vlees meer te eten. Tot slot roept hij nog even op om met stemmen goed op te letten welke partijen voor de halvering zijn. Tussen door zie je de hele avond groenen aan het woord met maar 1 doel, halvering veestapel. Wat kan dit kleine clubje boeren hier nu tegen in brengen???

Wie kijk er nog naar z,n halve gare,ze weten niet waar ze het over hebben en 83 % van nl eet nog graag stukje vlees,dus dat zit wel goed.
Die halvering gaat er niet komen,want de financieen laten dat nooit toe,en wij boeren zijn de drager van de economie van het platteland.
Bartlehiemboer
@jan.1 Ja, had ik net ook al gereageerd op filmpje hier onder
doetmaarwat
@jan.1
Al zouden we de veestapel halveren dan nog krijgen we het Nederlandse vleesproductie niet op.
Volgens mij moet de consumptie en productie los van elkaar zien.
Want wij produceren in Nederland niet vraaggericht.
+1
hans1980
@Bartlehiemboer De baas van Lubach is zenderbaas NPO3 (vrouw) getrouwd met Ollonkreng D66
+1
Farma_boerke
@Bartlehiemboer de grootste zoonose in Nederland is toxoplasmose. Laten we iig alle katten afmaken om dit in te dammen.
rivm.nl/toxoplasmose/
doetmaarwat
@Bartlehiemboer
Een biologische boer die pleit voor bio industrie. 🤔
Bartlehiemboer
@doetmaarwat Ha, ha ja, daar hebt u gelijk in. Maar het gaat mij om de leugens, en de onkunde wat de wereld in gegooid wordt. En vooral dat ze wel tegen zijn maar niet aan een oplossing werken. Als alle goed bedoelingen beter betaald werden/kosten dekkend na halvering dan heb je iets om over na te denken en dan kunnen ze net als ik wel van het vlees af. Maar op dit moment staat alles scheef. Vandaar mijn verdediging
Realisme
@doetmaarwat bestaansrecht van biologisch hangt samen met dat van de bio industrie. Denk dat je over een paar jaar biologische gronden niet meer gangbaar mag maken en vervolgens zakken de opbrengstprijzen. Overigens heb ik niks tegen bio, zeker niet maar het een kan niet zonder het ander denk ik
doetmaarwat
@Realisme
Volgens mij kom je kennis te kort qua biologische landbouw .
mulderagro.nl/video-s-mulder-agro/…
Realisme
@doetmaarwat vertel
doetmaarwat
@Realisme
Kijk eerst maar eens alle video's van de link hierboven.
+3
diekman
@doetmaarwat zoiets

(klik om te vergroten)

+3
Markus
Lubach uitzending was vanavond zendtijd voor politieke partij als D66 en PvdD. Zie

Lubach laat ook zien dat CDA de enige partij is die het opneemt voor de boeren.
Zou de ogen van sommige hier toch even moeten openen.
Als CDA woensdag kleiner wordt dan een linkse partij dan hebben we als boeren een echt probleem.
+1
Bartlehiemboer
@Markus Niet goed gekeken, hij zegt juist niet op CDA te stemmen
(Zou als boer zijnde niet naar deze uitzending gaan kijken. Ergernis ten top. Denk niet dat dat gezellig is voor een zondagavond)
+2
@Bartlehiemboer Ik kijk helemaal niet meer naar die klets progamma s, ga woensdag stemmen, en hoor de volgende dag wel wat het is geworden, met DE LEUGEN fabriek in den haag !!!
+1
Ard Eshuis
BBB!! 100% en veruit de grootste hier onder de boeren. Stem nu eens 1 keer wat je gevoel je ingeeft en niet op mooie praatjes. Dat hebben we tientallen jaren gedaan.
+4
Albert Altena
@Ard Eshuis Mijn gevoel zegt dat Jan Cees toch beter inhoudelijk kan debatteren.
Maar niks mis mee hoor op de BBB te stemmen.
+2
hans1980
@Albert Altena zal hard zijn, verloren stem
Albert Altena
@hans1980 Kun je gelijk hebben.
+2
BoerBart
@hans1980 bbb is kansloos, als ze de kiesdrempel niet halen, krijgt PvdD een gedeelte.
de stemmen op jc (ongeveer 18000?) Zijn sowieso voor JA21 en die hebben een landbouwparagraaf geschreven door jc.
Daarom telt een stem op jc altijd
J Andringa
@BoerBart ik hoor het wel vaker maar kan je uitleggen hoe dat werkt die verdeling van stemmen als bbb de kiesdrempel niet halen
+1
Ruitenboer
@J Andringa kan een heel verhaal schrijven maar is te vinden op wikepedia/ restzetel tweede kamer
+4
driekus 001
Beste prikkers,

Dit is een antwoord op mijn vraag in een PB aan JanCees over wat JA 21 voor de landbouw kan betekenen.
Dit antwoord zegt mij genoeg om op Jan Cees te stemmen.
Politiek is netwerken en draagvlak creeren.

Er moet meer steun komen om linkse partijen in te dammen.

Dus alle stemmen naar Jan Cees Vogelaar.

"Dank voor je bericht.
Als het over landbouw gaat blijven ik en Sytse de Jong uit Staphorst de fracties van JA21 in zowel de Eerste als de Tweede Kamer alsmede de Statenleden en de Ep leden ondersteunen met inhoud ook als ik niet zou worden gekozen.
Dat doen we nu al met de Eerste Kamer en de statenleden in de provincies via een speciale JA21 landbouw app en via mail en tweewekelijks een team of zoom bijeenkomst waarin we inhoudelijk afstemmen.
Maar dat gaat breder want vorige week hebben we ook de PVV Eerste Kamer fractie en eerder de PVV Twede Kamer fractie ondersteuning gegeven over de stikstofwet omdat ze daar kennis over konden gebruiken

Nogmaals dank voor je bericht

En enorm bedankt voor jullie stem.

Vriendelijke groet,

Jan Cees"
+1
Taurus
@driekus 001 Nou, dit antwoord bevestigd nogmaals dat een stem op JC zeker niet een verloren stem is. Kijk nu toch eens wat de gevestigde orde aan politieke partijen met veel agro in hun achterban ons nu gebracht heeft. Nu vlak voor de verkiezingen zien ze ons ineens weer staan de huichelaars. Omtzigt komt sowieso wel in de kamer. Die gun ik het voordeel van de twijfel voor wat betreft aanpakken van stikstofwet misstanden. Maar een nieuwkomer in de politieke arena die ook nog eens een zwaargewicht is. ( het liefst figuurlijk opvatten) lijkt mij zeer welkom. Dus een strategische stem op JC is voor behoud van de agrarische sector noodzakelijk.
Links wil halvering veestapel. De vraag naar vlees en zuivel mondiaal hebben ze geen invloed op, met als gevolg dat net als bij de nertsen in bijv. de Oekraïne en omstreken de produktie flink opgeschaald wordt notabene met Europese ontwikkelingsgelden. En net als wat Wilders zegt, "ze kunnen dierwelzijn en dierenrechten nog niet eens spellen"
STEM ALLEN VOGELAAR!!
+1
matt
Die paar boeren die er nog zijn,zijn ook nog hopeloos verdeeld.
Dat zie je terug aan het stemgedrag.

Verdeel&heers
+1
Albert Altena
@matt Vergis je niet in de enorme plattelands aanhang.
weurding
@Albert Altena denk merendeel boeren gaan voor CDA VVD, een kleine meute FVD, en rest is verdeeld onder BBB, JA21, CU en nog wat splinterpartijen
matt
@weurding PVV hoor ik ook regelmatig
weurding
@matt was ik even vergeten🙈
Realisme
@weurding kom veelste weinig onder de echte boeren ben ik bang😅 heb 1x cda gehoord en verder alleen maar heel veel BBB, Ja21 daaronder FVD en PVV.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!