Alle ballen op Pieter

Gatver, dit is niet leuk. Het eerste wat door mij heen gaat na een verse traktatie. Ik zit achter een koe, gehurkt. Het dier is net gekalfd, heeft een flinke cupmaat en staat in de melkrobot. Dat is soms een spannend moment. Gaat de robot het zelfstandig lukken om de spenen te vinden en de koe te melken. 99 van de 100 keren wel. Nu heb ik besloten toch even te helpen. En dat ging niet helemaal goed. De robot doet zijn eerste poging, ik gehurkt er achter en ik voel ineens iets warms in over mijn hoofd en in mijn nek. Het zal toch niet waar zijn........?????? Nou ja, iets warms.....het is heel veel warms. Gatsie, zit ze nu mij compleet onder te pissen. Nee, Dat is het niet. Het komt van een gaatje hoger. Het loopt tussen mijn trui en lichaam en voelt wel warm. Dat is direct het enige positieve wat ik kan bedenken. Laat ik maar doorgaan met mijn klus denk ik. Het kwaad is toch al geschied. Straks maar even flinke schrobbeurt onder de douche.
Terwijl ik verder ga bedenk ik mij het volgende. Lijkt dit niet heel erg op ons leven als boer. We werken ons helemaal uit de naad en voor je het weet komt er uit 1 of andere hoek weer een flinke lading bagger over je heen. Terugdenkend aan 1 oktober 2019 moet me iets van het hart. De demonstratie van 1 oktober was een reactie op uitlatingen van onze ex nzo voorman. Hij presteerde het om de boeren die zijn vette salaris hadden betaald te schofferen met zijn uitspraken. De landbouw moet 50% dieren inleveren want het systeem is niet houdbaar. Ook heeft hij de oplossing voor het inkomensverlies wanneer we 50% van de dieren in moeten leveren: kringlooplandbouw. Ik noem het wel eens kringspierlandbouw.
Kijk, wanneer 1 politicus er wat rare gedachtenkronkels heeft, dat is de mensheid wel gewend. Ze komen en ze gaan. In dit geval is het erger. Het verhaaltje kringlooplandbouw wordt gesteund door bijna de voltallige tweede kamer.
Wat is dat dan kringlooplandbouw, denk ik op dat moment? Nu 3 jaar verder is het nog steeds hetzelfde riedeltje wat Tjeerd opzegt wanneer er naar gevraagd wordt. Vraag Tjeerd niet naar het verdienmodel wat er bij hoort en hoe hij dat in wil vullen. Dan duikt hij weg en begint te stamelen en weet het ook niet meer. Uiteindelijk komt er toch een antwoord: het verdienmodel is het meest ingewikkeld aan kringlooplandbouw en verdient nog veel aandacht. Werkelijk niet te geloven dat bijna de gehele tweede kamer achter deze man aanloopt. Gebrek aan kennis over de landbouw schijnt de belangrijkste oorzaak te zijn. En zo is het: door het gebrek aan kennis krijgen we als boeren (maar het geldt ook voor overige sectoren) keer op keer nieuwe regelgeving als diarree over ons uitgestort. Vandaar mijn vergelijking met koe Hilda waarvan de stront zo langzamerhand begint af te koelen. Toch maar even doorzetten nog.

Regelgevingdiarree. Leuk scrabblewoord. In de werkelijkheid heel wat minder leuk. Onder de drie kabinetten Rutte hebben we als bevolking er flink mee te maken gekregen. En dan doel ik op wetgeving die gemaakt is door mensen die achteraf gezien over te weinig kennis (of misschien nog wel erger) fatsoen beschikken.
Wat hebben we over ons heen gekregen de afgelopen jaren wat doffe ellende opgeleverd heeft? Ik noem een aantal schrijnende voorbeelden:

- de toeslagenaffaire
- de invoering van de fosfaatrechten
- de nieuwst blunder: de stikstofwet

Allemaal voorbeelden waarvan je zegt: regelgevingdiarree. Maar gelukkig zijn er in de tweede kamer ook enkele mensen die snappen dat wanneer er fouten gemaakt worden bij het maken van wetten dat je dan als bedenker van zulke slechte wetgeving niet jouw ellende bij de rechter op het bordje hoort te leggen. De toeslagenouders hebben het geluk gehad dat ze een grote groep vormen en Pieter en Renske hun verantwoordelijkheid serieus nemen. Daardoor lijkt er licht te gaan komen aan het einde van de tunnel waar de getroffen ouders al veel te lang onder verschrikkelijke omstandigheden in zitten. Mooi werk van deze twee fanatieke kamerleden, mijn complimenten voor jullie werk en enorme doorzettingsvermogen. Dat laatste hebben ze nodig gehad want ze werden tot in het extreme gehinderd door Rutte en zijn ministers. Vroegen ze om info, kregen ze maar een deel, of teksten waar alles met de grote zwarte stift, die je krijgt wanneer ja als ambtenaar aangesteld wordt, was zwartgelakt. Zo werkt dat in de nederlandse politiek. Wanneer we niet willen wanneer er iets naar buiten komt verzwijgen we het, vertragen we het of we lakken het zwart. Dat staat op de zwarte stiften die bij de ambtenaren op het bureau staat.

Maar gelukkig hebben we dus Pieter. Doet me denken aan vroeger. Elke zaterdagmorgen op het voetbalveld met het hele team D1 en we hadden er zin in. Maar lang niet iedereen in ons team had veel talent voor het spelletje. Behalve Pieter. Pieter was een leninge, supersnelle spits en ongrijpbaar voor de meeste verdedigers van de tegenstanders. Alle ballen op Pieter was standaard de boodschap in de kleedkamer voordat de wedstrijd begon. Gelukkig voor de rest van het team mislukte dat plan vaak volledig zodat ook wij nog wel eens tegen de bal konden trappen. Het moet wel leuk blijven, Toch?

Ik laat onze Pieterspits even voor wat het is. Terug naar Dhr Pieter Omtzigt. Hij wordt gezien als een voorbeeld hoe een kamerlid zijn werk zou kunnen doen. Annie, die nu namens het cda in Europa zit, besteedt er zelfs aandacht aan nu net een paar dagen voor de verkiezingen. Ze tweet dat Pieter ook met stikstof aan de gang gaat. Keigaaf natuurlijk. Ook op dat punt is er het een en ander nodig aan gezond verstand. Maar is het nu een soort van politiek spel wanneer nu net voor de verkiezingen bij het cda alle ballen naar Pieter gaan? Ik blijf het maar een raar gedoe vinden die politiek in Den Haag. Eigenlijk, wanneer je er over verder denkt, is het heel ongezond om alle ballen op Pieter te schieten. We hebben 150 kamerleden, en dadelijk na de verkiezingen weer de nodige aantallen nieuwe krachten. Fris aan de start voor misschien wel een periode van 4 jaar onder waarschijnlijk weer Rutte. (Ook dat snap ik niet, maar het zal de nederlanders wel bevallen hebben hoe hij het land bestuurd met zijn ambtenaren met zware stiften.) Wanneer je dan het spelletje wilt spelen van alle ballen op Pieter dan ben je of niet overtuigd van de potentie van de overige kamerleden of je denkt dat het een paar zetels extra op kan leveren of.....ach vul het zelf maar in. Ik snap er weinig van. De overige 149 kamerleden kunnen Pieter best even helpen de komende 4 jaar om ons land uit de diepe bestuurlijke crisis te trekken. Want er is wat aan de hand in ons land. Het woord Ruttedoctrine zegt genoeg.

Misschien is het zelfs wel beter voor ons land om nog een stap verder te gaan. Laten we er over nadenken om onze democratie te veranderen. We gaan we als burgers kiezen wie onze nieuwe premier gaat worden. Wanneer we met zijn allen denken dat het spelletje ‘’alle ballen op Pieter” het beste is voor ons land dan kunnen we hem misschien beter direct op de hoogste positie kiezen. Jammer overigens dat het cda dat zelf niet gedaan heeft. Dat had flink wat zetels opgeleverd. Voor aanstaande woensdag is mijn gedachte niet realiseerbaar omdat we te weinig tijd hebben om de stembiljetten nog aan te passen. Voor degenen die wel gaan stemmen natuurlijk weer een stemadvies:

-Wil je hetzelfde als nu, stem op Rutte
-Wil je iets geheel nieuws, Stem Wilders
-Wil je het nog vervelender voor de boeren? Dan stuur je flink naar links
- Wil je af van de spreadsheetmaatschappij, stem Baudet
-Wil je een heel nieuwe landbouw zonder verdienmodel, stem Tjeerd
-Wil je kringlooplandbouw, dan heb je veel keuze
-Wil je 1.5 koeien per hectare (vogelaar zegt wel 2.5 maar het wordt een politiek compromis, vergeet dat vooral niet) of een luchtwasser op je rundveestal en als varkensboer weggesaneerd worden door te weinig verwerkingscappaciteit, Stem Vogelaar.

Ik wens iedereen veel succes woensdag. Elke keuze is een goede keuze wanneer je er goed over nagedacht hebt. Ik ga douchen. Is wel nodig zo langzamerhand.

Deel dit topic

Reacties

+1
Koeien boertje
Vergeet niet dat het CDA landbouw helemaal weg geeft, en omzicht komt er toch wel in.
Kan volgens jou omzicht ff aan Geurts laten zien wat voor steken er zijn blijven liggen?
Hebben ze 4 jaar de tijd om deze boeren stem terug te winnen.
Maar nu pas ik
hoest
@Koeien boertje hier net zo. Ik heb altijd cda gestemd en ik gun het omzicht van harte maar het CDA laat eerst maar eens zien dat ze de boeren niet vergeten zijn. Deze ronde bbb of fvd
+5
BertK
@Koeien boertje Hier net zo. Ga je niet voor braaf, dan maar voor de jackpot van deze loterij: Vogelaar!
+3
duitser
Tis heel simpel. Links heeft het alleen maar over immigratie, huizen bouwen en landbouw afbouwen. Verder hebben ze geen programma. Rutte wil niet samen met pvv, dus moet hij een linkse partij kiezen om de meerderheid te halen. Kun je nu wel raden welk ministerie zo’n linkse partij wil als wisselgeld. Landbouw komt niet bij cda of vvd te liggen.

Rutte kon het gemakkelijker maken als hij pvv ook in de coalitie wou. Maar ja......
+1
Kringloper
@duitser Let maar op, post landbouw krijgt D66.
Bekkink
@Kringloper yep. Tjeerd is al aan het warm draaien
@Bekkink Die fietsenmaker is te druk op zn boerderie in Oenkerk, hij loopt niet veilig over straat ben ik bang voor.blijft on de stal.Attentie koeien ophalen.
Bekkink
@Detukkeroettwente kan me nie voorstellen dat dat een echte boer is. Eerder een onmundige hork
Kringloper
@Bekkink moet je niet raar van opkijken als hij het word, nou hang dan de vlag maar uit.
duitser
@Kringloper ga er maar van uit.
Daats
Leuk geschreven Ronald! Waar stem je zelf op?
Ga17maartstemmen
@Daats Co al weer opdracht gegeven om in te grijpen en het account te wissen zeker
Daats
@Ga17maartstemmen ik heb co nooit opdracht gegeven.
Tot nu toe zou er ook geen reden zijn om het account te wissen naar mijn mening. Je beledigd niemand. Ik kan je opinie van hierboven wel waarderen
+2
Spuit11
Even voor de beeldvorming. Is Pieter niet lid van die partij die voor de spoedwet, Greendeal, Europese bankenunie en vaccinatiedwang is? Stem voor dictatuur, Stem CDA.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0