Rechtbank vernietigt vergunning voor uitbreiding Friese melkveehouderij

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland heeft vrijdag het besluit van provincie Fryslân om een vergunning te verlenen voor uitbreiding van een melkveehouderij in het Friese Ee vernietigd. Volgens de rechter is de vergunning voor een ligboxenstal ten onrechte verleend.

Deel dit topic

Reacties

zeppmann1
Op de foto staat een dichte vloer met Cowrubber, als ik het artikel lees gaat het over de meadowfloor van proflex. Gaat de uitspraak alleen over meadowfloor of over alle emissie arme vloeren?
Jowi
@zeppmann1 Cowrubber op de foto klopt, maar een meadowfloor heeft geen kunststofcassettes met kleppen in de roosterspleten, dat is Anders Beton
Frans Z.
@Jowi Composietblokken gelijmd op roosters,daarover rubberstroken. Daaronder kunstof cassettes met kleppen is de meadowfloor.
Jowi
@Frans Z. Daaronder liggen geen kunstof cassettes met kleppen,maar een dunne transparante mat met open flapjes boven de spleten.
Frans Z.
@Jowi Wat je wil.
Jowi
@Frans Z. Proflex zit hier een paar straten verder en heeft hier in de omgeving nog al wat meadowfloor verkocht(vooral op bestaande roostervloeren)
Voorheen heeft deze onder de naam Veld-V Beton de Ecovloer en andere beton produkten van Anders beton verkocht.
paulus2
@Frans Z.wat jowi zegt klopt
Frans Z.
@paulus2 In het artikel hebben ze het over komposiet blokken met rubber. Er is maar 1 vloer die dat heeft,de meadowfloor. En of het nou cassettes zijn of doorzichtige mat met klepjes ,het is mij prima.
cornelissen
Lto wil spoedoverleg met de minister, laat ze eerst maar bij de onderzoekers van deze vloeren op bezoek gaan en eens luisteren of deze onderzoekers deugen en dan met voorstellen voor passende maatregelen naar de minister.
KOC1981
@cornelissen Mijn voorspelling van de uitkomst:
Een tijdje terug dekte de producenten zich al in, dat niet de rooster het probleem was, maar slecht onderhoud/gebruik door de veehouder.
Dus jawel, daar komt weer wat werkgelegenheid voor een extra controleur die een APK-keuring van jouw roosters komt doen om te borgen dat je schuif er genoeg over gaat, of de klepjes niet versleten zijn,...
diekman
@KOC1981 ja je moet wat om de schoorsteen van de betonindustrie te laten roken. Slecht voor de sector.
Elvis
@KOC1981 bij mij sloten de klepjes al niet bij het plaatsen van de vloer. Gemeld bij de aannemer en leverancier en gedeeltelijk niet betaald tot het opgelost zou worden. Heb ze nooit meer gehoord of gezien
+1
@Elvis Gewoon stoppen met die KUT LTO/BETONBOEREN vloer, het gaat nergens over, roosters is niks mis mee, koeien lopen er goed op, mengmest is niks mis mee, allemaal hersenspinsels, aannames en gemaakte problemen.
Elvis
@Detukkeroettwente er gebeurt toch wat in die opslag onder de emmisie arme vloer, was het enige gedeelte dat schuimde van de winter met mixen
Jowi
@Elvis Als je zelf geen zuurstof krijgt begin je ook te schuimen, onder de boxdekken begint het schuimen toch ook altijd als de put haast vol is.
JanCees
@Elvis Dat is de opgehoopte methaan
cornelissen
Quote Reactie van @Elvis :
bij mij sloten de klepjes al niet bij het plaatsen van de vloer.

En die zullen ook nooit sluiten of je moet ze iedere paar dagen schoon maken met de waterslang.
Heb daarom de emissiefactor van een dergelijk type vloer gebruikt zonder klepjes, kom je natuurlijk wel wat hoger uit, maar ze zullen maar gaan controleren en jij de klepjes maar schoonspuiten.
Frederika
@cornelissen geen controleur toelaten direct van het erf trappen die NSB ers
Elvis
@cornelissen er zal toch iets van afsluiters op moeten, heb met die met minste plastic zooi genomen
klant
@cornelissen lto kan beter onder de dekens blijven liggen en er nooit meer vandaan komen
komelker 2
Terug naar de grup is de oplossing van alle problemen.
doetmaarwat
@komelker 2
In combinatie met volledige weidegang het allerbeste systeem. Ook vanuit koecomfort en welzijn bekeken.
Dwers.
@komelker 2 ik heb een NB vergunning grupstal emmisie 5.7 , alleen in die geweldige kringloopwijzer moet ik rekenen met emmisie 13.0
oubi
Er is in 30 jaar niks veranderd; begin jaren negentig werden in Ambt-Delden al de vergunningen vernietigd omdat er een toename was van stikstof. Nadien had je ARP's met ammoniaksalderingen; dat werkte wel goed. Geen toename zonder compensatie.
Het ging mis toen in 2002 de Wet Ammoniak en Veehouderij zijn intrede deed; buiten de 250 m van een kwetsbaar gebied kon je ongebreideld uitbreiden. Verder de afschaffing van het mestquotum voor melkvee in 2006; ook een slechte zaak. Dat zijn foute besluiten geweest waar we nu onze vingers aan branden.
marcsterreborn
@oubi klopt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0