Wil Meulenbroeks: 'Overheid vraagt te veel van melkveesector'

'De overheid wil dat de melkveehouderij de transitie maakt naar kringlooplandbouw. Maar dat gaat niet lukken als ze telkens met lastenverzwaring komt.' Dat zegt voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO-vakgroep Melkveehouderij.

Deel dit topic

Reacties

+9
Noorderling
We doen al volledig aan kringlooplandbouw.
Ga toch niet meehuilen met de wolven. Ga uit van je kracht en laat zien wat je doet!
Stort met zn allen eens een dagproductie aan reststromen voor de provinciehuizen en laat het liggen. Alles groeit op grond, welke bemest wordt en wij direct of indirect als voedsel consumeren.
jan w
Heeft die beste man toch zelf aan meegewerkt. Met de IenR Fraude had hij ook al zo'n grootte mond en waar blijft ie nu, beetje zielig blijven doen.
S.v.W
@jan w Wil is niet slim genoeg
Kempenaar
@S.v.W maar dom genoeg om te blijven zitten
+1
Ja wil /LTO pas maar op peter omzicht die komt er aan , ook een tukker, en ook peter omzicht gaat voor de waarheid, dit gaat niet leuk worden voor de bestuurders/meelullers/meelopers jaknikkers.Het stikstof verhaal gaat COMPLEET van tafel. En het fosfaat komt er achteraan.
sorry
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
r omzicht gaat

rutten blijft ook lekker zitten en gaat lekker door alsof er niets is gebeurd
@sorry Mensen die daar op stemmen op de vvd , die zijn nog minder dan zigeuners.!!! Gaan de verkiezingen eerlijk verlopen??? Zomaar ff een vraagie
Bartlehiemboer
@Detukkeroettwente Ik vrees voor een "ongeluk"van Baudet of Wilders. Ik vertrouwde die overheid al niet met Pim Fortuin. Hebben zij niet de opdracht aan Folkert van der G gegeven? Hoe snel was die man weer op vrije voeten? En waar komt nu het geld voor clubjes als Vollenbroek vandaan?
+1
Noorderling
@Bartlehiemboer
Je zegt nogal wat.

Maar even over het verdienmodel van Vollenbroek, wij hebben hem met zijn allen gespekt als belastingbetaler.
Maakte overal bezwaar op en stelde dat na een bepaalde termijn er een x bedrag per dag betaald diende te worden wanneer er nog geen besluit genomen was.
Als je maar voor genoeg bagger op provinciehuizen zorgt stroomt het geld vanzelf jou kant op.
+1
@Bartlehiemboer Er word ENORM veel per post gestemd, kheb mijn bedenkingen/vraagtekens, zijn de peilingen EERLIJK, onvoorstelbaar dat er mensen op de VVD stemmen .
pa
@Detukkeroettwente Eng gedroomd m'n jong??
+1
ntd79
Bespekt? Je kijkt er nogal schraal op😁
+1
jg
Probleem voor de sector is dat stoppers met een riant pensioen vertrekken en de blijvers per se duur willen/moeten groeien. Inmiddels vanaf 2017 ca 1 miljard kg melk van stoppers die nu geleverd wordt door blijvers . Met als eerste ca 10 cent per kg melk aan fosfaatrechten. Kost de sector dus al 100 mln per jaar .
Als de minister verzaakt bij terugbrengen van de korting op verhandelde fosfaatrechten,( moet gewoon naar 0 !! ) blijft het stil.
cornelissen
Quote Reactie van @jg:
Probleem voor de sector is dat stoppers met een riant pensioen vertrekken en de blijvers per se duur willen/moeten groeien

Dit wou lto en meeloper nmv toch. Iemand ,die grondgebonden investeert , moet grond verkopen voor rechten . absurd ,maar het is wel zo.
Het grote gevaar voor de sector is lto en meeloper nmv. Op alle mogelijke manieren grondgebonden melkveehouderij frustreren.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @cornelissen:
Iemand ,die grondgebonden investeert , moet grond verkopen voor rechten . absurd ,maar het is wel zo.

Dat is te kort door de bocht, jij hebt de ongelooflijke pech gehad dat je, volledig buiten je schuld, op het verkeerde moment de verkeerde investeringen hebt gedaan.
Het had ook andersom kunnen zijn, boeren die eerst in stalcapaciteit investeerden ,en later pas in grond ,die kwamen ook in de knel.
Wat overheid of belangenbehartigers(in de ruimste zin van het woord) ook beslissen, er zullen altijd knelgevallen optreden.
+1
Melkveehouder.
@jg Moet je bij LTO en het NAJK zijn. Die waren/zijn voorstander (geweest) van invoering van het fosfaatrechtenstelsel en de Stikstofwet. Vooral het NAJK laat zien niet voor de achterban (jonge boeren/bedrijfsopvolgers) te staan, maar een ordinaire trekpop van de politiek te zijn.
+1
marcel r
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Moet je bij LTO en het NAJK zijn. Die waren/zijn voorstander (geweest) van invoering van het fosfaatrechtenstelsel en de Stikstofwet

Wat voor alternatief was er geweest?
Je had staarten kunnen tellen, maar weet niet of je daar beter mee af geweest was.
+2
S.v.W
@marcel r Je hebt geen idee waar je over praat. W.v.S is degene geweest die dapper meegeholpen heeft om naar een overschrijding van het sectorplafond melkvee toe te rekenen. Dit blijkt uit wob stukken die op Rijksoverheid.nl staan. Het ministerie is aan het toveren geweest met fosfaatgehalten in de graskuilen van 2014. De zuivel en de lto vonden het prima. Ook dit vind je terug op Rijksoverheid.nl
Door de opgepimpte berekening hebben we een verschrikkelijke wet gekregen. Knelgevallen en 8,3% korting. Meer dan honderdduizend koeien ten onrechte in 2017 gekeeld. Jan Cees is er nog steeds woest van. Er was wel een andere optie. Er zou een voerspoor komen. Maar voordat dat ingevoerd kon worden lag de 2 juli brief al in je brievenbus. Geloof je bovenstaande nog steeds niet? Lezen op Rijksoverheid.nl
Het beste bewijs is nog wel de actuele fosfaatexcretie van het melkvee. 10 miljoen kilo onder het sectorplafond. En waarom het zo moest lopen? Dat weet iedereen maar het is zo wreed om het toe te geven
+1
de beer
@Melkveehouder. melkquotum kostte net voor het moment dat bekend werd dat het werd afgeschaft ook 2 euro per liter. veel meer als het fosfaat nu omgerekend kost
jg
@de beer Dat was EU regelgeving met ook beperkingen elders. Denk na man.
+2
Noorderling
@de beer
Daarmee kocht je gegarandeerd inkomen met marktregulatie, vlag hangt er nu toch echt anders bij. Regulatie en wereldmarkt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0