MF 3060 valt stil

Net een wei meststoffen gestrooid en MF 3060 valt stil, precies of-ie krijgt geen brandstof.
Zit nog genoeg in, maar vermoedelijk ergens blokkage.
Waar kunnen we beginnen met zoeken?

Deel dit topic

Reacties

Pauls
Recent filters vervangen? of lang geleden ? smurrie in aanzuigleiding ? opvoerpompje defect ?
op de branstofpomp staan 2 kleine boutjes sleutelmaat 8, als je 1 halve toer loszet, en dan via opvoerpompje pompt, komt er dan brandstof uit aan het boutje ?
Aly_G
@Pauls Bedankt voor je snelle reactie. Hebben even gecheckt en opvoerpompje heeft geen weerstand en er komt ook zo goed als geen brandstof uit. Meer lucht.
+1
roscho
Veel moderne trekkers hebben een elektrische brandstofafsluiter, die werkt via het contact. Soms zit er corrosie op de stekkers of hebben ze een losse draad, waardoor de afsluiter zonder stroom komt te staan en de brandstoftoevoer wordt afgesloten.
Maar: ik weet niet of deze trekker zo'n brandstofafsluiter heeft. Zet je hem stop met de sleutel, dan waarschijnlijk wel. Zet je hem stop met zo'n uittrekbare stopknop, dan waarschijnlijk niet.
MFPOWER06
@roscho deze trekker heeft een een stopknop en geen elektronische stop😄
+1
MF65
Bovenop opvoerpomp schroefje losdraaien, onder dekseltje zit nog een filter
Aly_G
@MF65 Supertip! Filtertje was helemaal vuil!
Gaan direct checken of hiermee het probleem verholpen is, dankjewel!
+4
Aly_G
Bedankt voor de tips allemaal!
Het was de filter van het opvoerpompje dat verstopt was. Hij rijdt weer!
Hartelijk dank!
+3
roscho
Quote Reactie van @Aly_G:
filter van het opvoerpompje dat verstopt

Fijn dat je het even terugkoppelt. Nu kunnen we allemaal weer slapen en jij kunt je trekker weer gebruiken. 👍
+1
Pauls
@roscho Zoals je zegt, blij dat iemand reageert wat de juiste oplossing (in dit geval) was. Ik had de computer al afgezet, ik heb de vroeg dienst van't weekend. Ik was ook benieuwd of het opgelost is/was.
JD3010
@roscho Dat lijkt me niet, dat vuil komt toch ergens vandaan. Ik zou de tank ook maar even schoonmaken.
roscho
Quote Reactie van @JD3010:
@roscho Dat lijkt me niet, dat vuil komt toch ergens vandaan

Als je op mij reageert, dan begrijp ik je reactie niet. Bedoel je dat wij niet rustig kunnen slapen of dat @Pauls de trekker niet weer kan gebruiken?
JD3010
@roscho je doet alsof het probleem nu is opgelost, of begrijp ik je nu verkeerd. 🤗
M'n reactie even aangevuld.😉
roscho
@JD3010 Voorlopig is het probleem inderdaad opgelost. Mocht het filtertje opnieuw dicht gaan zitten, dan weet @Pauls waar hij zoeken moet. En komt het vaker voor, dan moet misschien de "smurriestop" onderaan de tank een keer afgetapt worden. Afhankelijk van wat in dat filter gevonden is, zou je ook kunnen denken aan bedorven diesel door lang stilstaan, oorzaak biologische diesel bijgemengd (krijg je er standaard bij tegenwoordig).
JD3010
@roscho Klopt. Pas nog een tank leeg gemaakt, omdat de tankmeter kapot was, bijna geen vuil onderin. De trekker is nog maar ruim 30 jaar oud.🤗
Pauls
@roscho @JD3010 Begrijp me niet verkeerd, sommige dingen worden in het vlaams anders verwoord, Maar ik zal me effe verduidelijken. Ik ben blij dat het probleem voor Aly_G opgelost is. Zo kan ie weer genieten van het rijden met de trekker. Maar zoals bij jullie reactie al gemeld, het echte probleem is nog niet opgelost, nl een vuile tank. Ik sta dit weekend met de vroegshift en zet dan meestal de computer af om 20u, omdat ik anders blijf lezen (en reageren) op TF tot de late uurtjes. (zoiets noemt men mss wel verslaafd aan TF, maar ik denk dat ik niet de enige ben. Ik bllijf voorlopig bewust op mijn mobieltje weg van TF, anders raak ik nooit van die verslaving af) Maar ik was wel benieuwd of het probleem opgelost was.
+1
roscho
@Pauls Ik begrijp vrij goed wat je zegt, het is allemaal Nederlands, soms met kleine variaties. Maar ondanks die kleine variaties zijn we het toch aardig eens.
BouwmanH
Dat schoonmaken van de tank hoef je nog niet zo veel haast mee te maken. Een verstopte zeef in de opvoerpomp is weinig bijzonders. Misschien is de minder handige vulplaats ook wel een oorzaak van meer vuil in je tank. Alleen als het vuil er uit zag als bruine snot kun je je iets meer zorgen maken; dan is er sprake van algengroei

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN