Aardappelland

Nog iemand die aardappelland wil verhuren? Mest en betaalrechten geen probleem. Liefst in provincie drenthe.

Deel dit topic

casemxu

Reacties

casemxu
Niemand nog een hectare of 10 over die hij/zij wil verhuren? U mag de mest erop brengen en kunt eventueel een voorschot op de huur krijgen na het poten. Liefst onderste helft van drenthe.
cjw73
@casemxu zit wat te ver van je af. En de laatste jaren al te veel piepers gehad
ted9
Wat voor een prijzen praten we over de ha bij stukken groter dan 5
casemxu
@ted9 ligt eraan wat voor grond het is maar om en bij de 1500 euro
+5
Edvof
@casemxu ik weet niet wat grasland bij jullie kost, maar hier ruilen wij 1ha aardappel tegen 2,5 ha gras.
1500 euro dekt bij lange na niet de afbraak van OS afbraak, stikstof en bespuiting opslag.
+1
duitser
@Edvof hier gewoon 1 op 1. Maar neemt aardappelboer de volledige mestoverschot af
groeier
Quote Reactie van @Edvof:
1500 euro dekt bij lange na niet de afbraak van OS afbraak, stikstof en bespuiting opslag.

Zou onder de 2500,- ook niet verhuren, kun je dit jaar beter zelf mais zaaien, 2022/23 kan de situatie wel weer anders zijn gezien de nu hoge krachtvoer prijzen.
casemxu
@groeier weet niet waar jij zit maar hier is elk jaar mais te koop onder de 1750 euro hoor.
Melkveehouder.
@groeier Graag saldo berekening!
weurding
@Melkveehouder. Hier ook 1750 op stam gebeurd, 600 tsr en mestvergoeding ,2350 totaal, wat mais verbouwen kost weet iedereen wel, zal variëren tussen 600 en 800 per ha, dus 2500 is idd ver weg😆
+1
casemxu
@Edvof kan mij niet indenken dat een akkerbouwer dat doet, hier tenminste niet want dan kan je beter die 2,5 ha inzaaien met tarwe, zo best is dat aardappel saldo nou ook weer niet. Het is niet alleen de huurprijs, je hebt het gras gratis doodgespoten en de grond bewerkt.
Edvof
@casemxu genoeg mogelijkheden om op die basis gras-aardappelland te ruilen.
Vergeet niet dat je ook weer am moet prikken. Is ook zomaar 50-100 euro per ha.
pieta
Quote Reactie van @casemxu:
je hebt het gras gratis doodgespoten en de grond bewerkt

Dat vind ik nou net een minpunt. Je kunt beter zuinig zijn op je grasland. En inderdaad als je dan een stuk slecht grasland hebt dan komt dit goed uit.
casemxu
@pieta ligt aan de grondsoort, ik heb hier grasland gekocht dit jaar en er staat water op, ben met drainage bedrijf erbij geweest om te boren, conclusie er zit een storende laag onder dus ik ben van mening en dat zie ik ook bij andere stukken dat eens in de zoveel jaar het land goed los maken een must is.
pieta
@casemxu Zal wel niet op zware klei zijn die op greppels ligt? Maar het ene perceel is het andere niet en de ene boer is de andere niet.
+2
cjw73
@casemxu das mij veel te weinig.
casemxu
@cjw73 dat kan, zie dat jij in friesland zit en misschien kleigrond, dat is toch anders als zandgrond hier.
+1
cjw73
@casemxu ho ho is hier ook zandgrond!!
casemxu
@cjw73 voor pootaardappelland wordt idd iets meer gegeven, bij ons in het gebied zal dat meevallen doordat wij niet alle rassen mogen telen.
cjw73
@casemxu ze lopen hier de deur plat. Had vorig jaar op een perceel staan waar dezelfde akkerbouwer in 2017 ook al had staan. Kon volgens hem wel.
+1
casemxu
@cjw73 ja dat kan ook wel, doe hier ook wel is 2 jaar achter elkaar en dan weer gras er in. Wij proberen 1x in de 3 jaar aardappelen erop te telen maar soms is het ook om het jaar. Daarnaast is het vaak ook elkaar wat gunnen, soms komt veeboer stikstof tekort en kan ik dat weer oplossen en neem vaak al het mest overschot af met ruilen of huur maar het moet wel fair zijn, win win situatie zeg maar. Wil nog wat uitbreiden, zoon van 18 wil graag verder, en heb nog pootgoed over vandaar dat ik nog wat kan gebruiken.
Vetspuit
@casemxu aaltjesdruk wordt wel steeds meer een probleem lijkt het. Teel je ook uien?
casemxu
@Vetspuit ja teel ook uien, aaltjes valt mee door voortijdig monster te nemen en de juiste rassen erop te zetten.
Erco
@ted9 22-2500
Melkveehouder.
Blijkbaar kunnen we beter de koeien aan de dam zetten, fosfaatrechten verkopen en aardappelen gaan telen. In plaats van jaarrond krom 7 dagen per week liggen, een paar weken op de trekker en klaar is Kees. 😬
matt
@Melkveehouder. ik hoor wel dat jij nog nooit aardappelen hebt geteeld
Melkveehouder.
@matt Een waarheid als een koe. Ik wist niet dat er zoveel geld verdiend werd!
weurding
@Melkveehouder. Durf wel te stellen dat saldo mais afgelopen jaren beter was dan bieten, heb je 70 a 80 ton wordt je daar ook niet vrolijk van
+2
weurding
Hoor hier prijsideen voorbijkomen dat ik denk als je een ander niks gunt krijg jezelf ook niks, 1500 is best goede prijs, op tijd eruit en je zaait er weer gras in, met behoud mestplaatsing en tsr gewoon nette prijs, ga anders maar gras verkopen of mais verbouwen... pffff
cjw73
@weurding had vorig jaar nog 8 hectare pootaardappelen. Land gewoon zelf op papier voor de mest en tsr en kreeg 2000. Eind augustus er alweer uit.
+3
de hoef
@cjw73 hier gaat de losse pacht omlaag, te veel stoppers,
+1
George
@de hoef
Dat is er aan de hand , ze hebben de grond voor het uitzoeken op veel plaatsen. Minder courante percelen zonder beregeningsmogelijkheid of vergunning zullen in de toekomst weinig opbrengen aan huur van een akkerbouwer. Ze krijgen steeds meer keuze en aanbod door de vele stoppers . Er is meer dan grond genoeg.
+1
cjw73
@de hoef vraag blijft hier onverminderd groot. Ook particulieren met een zak geld die grond kopen om er wat natuur van te maken.
Spraak vorige week nog 1 hier uit het dorp die 15 hectare had verkocht. Toen hij in eind januari bekend maakte dat hij ging stoppen, stonden er gelijk 6 op de stoep. Was binnen 2 weken verkocht, geen makelaar voor nodig.
+1
T60401
@de hoef Wens van de gedachten. Hier worden torenhoge huurprijzen betaald. akkerbouwers gaan steeds verder rijden.
cjw73
@T60401 dat verder rijden is ook niet zo vreemd. Ze zij er helemaal op voorbereid. Kippers waren ongeveer een bunder aardappelen in kunnen.
T60401
@cjw73 sterke verhalen. Beetje perceel aardappelen heb je toch drie vrachtwagens per ha nodig.
+1
cjw73
@T60401 ik bedoelde het als grapje. Gewoon om aan te geven dat zij alles voor elkaar hebben om snel veel hectaren op te ruimen. Hier zijn er al genoeg van dat soort jongens die met 3 assers komen.
+3
weurding
@cjw73 opraapwagens waar 3 ha gras in kan waren er wel afgelopen zomer🙈
cjw73
@weurding dan moeten ze het wat langer laten staan. Als er 1 spriet boven het maaiveld uit steekt komen die moderne boeren ook alweer aanzetten met hun tripel maaier
weurding
@cjw73 het was droog weet je nog?
cjw73
@weurding viel hier wel wat mee. Kan nog wel zo'n zomer hebben. Korten de kuil voorraden wat in.
weurding
@cjw73 hier in de buurt niet
cjw73
@weurding das goed voor de maïs prijzen akkerbouwer!!! 😉😉
+2
weurding
@cjw73 geld moet ergens weg komen, als je normaal gesproken zelfvoorzienend bent en daarvan wel de kosten hebt maar niet de opbrengsten ,en je moet bijkopen met geld wat eigenlijk ontbreekt is dat voor alle partijen op de lange termijn niet geweldig
de hoef
Quote Reactie van @T60401:
Wens van de gedachten

je mag denken wat je wil
dijkstra uit w
Hier 1 om 1.5 ruil
Raben
In pootgoed gebieden is langzamerhand al 2400/2500 al aan de lage kant voor mooie grond , om al aan extra grond te komen tegen lagere prijzen huren ze al grond waar vroeger de steenfabrieken stonden , in pootgoed gebieden wordt langzamerhand am al wel een groot probleem .
diekman
@Raben achterhoek 1000 euro per ha
+1
Raben
@diekman voor poorgoedland 🤔, ok, of heel veel aanbod of geen poterboeren , hoe dan ook ze lachen de hemd uit de broek voor deze prijzen als het pootgoedland is .
weurding
@Raben bietenland geven ze 1100 hier, wordt niks meer aan verdiend, prijzen zijn een fiasco voor suikerbieten
Raben
@weurding bieten telen betekend heel goed rekenen , wil je het allemaal goed doen blijft er geen donder van over , van het land het zelfde , het is dat men een quotum heeft en 1 maal niet meer telen geraak je er niet meer aan , maar anders wordt het een zeer korte campagne .
Vdejong
@weurding Gelukkig het quotum 7 jaar geleden al van de hand gedaan.
cjw73
@diekman 1000?? Daar krijg je hier niet eens maisland voor.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!