Boeren mengen zich in strijd tegen Schiphol | SchipholWatch



Quote:
Op aanraden van vakorganisatie LTO Noord sturen boeren massaal een zienswijze in op de stikstofvergunningen voor Schiphol en Lelystad. Zij eisen gelijke behandeling. "Ik heb een veehouderijbedrijf en…

Deel dit topic

Reacties

Bartlehiemboer
Hoop dat boeren massaal reageren. We moeten niet opgeven. Zelf onlangs tegen vliegbasis Leeuwarden zienswijze in gestuurd. Hier zelfde verhaal.
STRAK PLAN >
sorry
@Detukkeroettwente als schiphol niet door kan gaan leggen ze een miljardenclaim neer
+1
@sorry We zijn toch zo begaan met het milieu , dan moet je zo n grootte vervuiler direct dicht doen, de lucht is nog nooit zo schoon geweest als nu,ENKEL en alleen omdat er 80% minder vliegtuigen in de lucht zijn , dat zegt toch genoeg.
+2
Melkveehouder.
@Bennie. Wie heeft deze concept-zienswijze opgesteld? Valt deze aanvraag onder de AwB? Zo ja, waarom stuurt LTO, gelet op de ‘belanghebbende criteria’ en het ‘relativiteit vereiste’ niet zélf een zienswijze in?

Volgens de statuten van LTO is sprake van ontvankelijkheid omdat zij (onderscheidend) de belangen van een groepering vertegenwoordigen. In individuele gevallen vrees ik dat er geen sprake is van ontvankelijkheid omdat een slimme jurist zal stellen dat er geen sprake is van een ‘objectief bepaalbaar onderscheidend belang’. Er wordt immers een zienswijze ingediend door meerdere personen met eenzelfde problematiek. Hiermee wordt niet voldaan aan het criterium ‘objectief bepaalbaar onderscheidend eigenbelang, aldus kan niet-ontvankelijkheid als belanghebbende het antwoord worden in een procedure.

Het lijkt me wijs om dit even te laten toetsen alvorens horden boeren in de pen klimmen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
waarom stuurt LTO, gelet op de ‘belanghebbende criteria’ en het ‘relativiteit vereiste’ niet zélf een zienswijze in?

Teveel met handen en voeten aan de overheid gebonden?
Albert Altena
Een goede vertegenwoordiger valt niet over het product van een ander.
Onze eigen sector moet behartigd worden.
Albert Altena
@Albert Altena We zullen het nog duidelijker uitleggen.
Als je voor te snel rijden beboet wordt sta je ook niet sterk door op een ander te wijzen hoe hard die reed.
Nee je moet je eigen onschuld bewijzen.

Of de scheidsrechter bij een gele kaart te wijzen op een overtreding eerder in de wedstrijd van een ander.

In feite geef je met zulk gedrag toe dat je zelf OOK verkeerd zit.

Maar bovenstaande zal wel te zware kost zijn om te begrijpen!!!
+1
@Albert Altena Goeindag albert, bij de boeren word alleen op het desbord gekeken hoe hard de auto KAN !!!!!!!!!! rijden , en basis van dit getal , bv 220 km /uur worden wij bekeurt/afgerekend , niet op de werkelijk gereden snelheid.

Zo gaat het ook met al de gemaakte /gewenste problemen. Enkel aannames en veronderstellingen. HET IS VAN A tot Z , LARIEKOEK .
Albert Altena
@Detukkeroettwente Juist.
Maar ik hoop dat je de intense van mijn verhaal begrijpt.
Naar een ander wijzen heeft geen soelaas. Je eigen onschuld, daar gaat het om.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Je eigen onschuld, daar gaat het om

Laat ze eerst maar eens schuld bewijzen!
@kanniewaarzijn In een ECHTTE rechtstaat is iemand onschuldig totdat het tegendeel bewezen is.
kanniewaarzijn
@Detukkeroettwente Dat bedoel ik.
cornelissen
@Albert Altena en op een tactische wijze iemand anders het werk laten opknappen en zelf buiten beeld blijven .Lijkt mij hier niet zo moeilijk, want er zijn meer mensen tegen een nb vergunning voor de vliegvelden
de jonge
@cornelissen ja als vollenbroek meent dat ie hulp nodig is,kan hij ook bij de bouw aanklopppen toch? dan houd hij die maar een worst voor dat ze dan misschien meer bouwen mogen. Eerst door de mob word heel de landbouw in nederland afgeserveerd en dan zal hij net doen of is hij ons nodig bij een paar vliegvelden... zo doorzichtig, De mob heeft laten zien dat ze vinden dat ze al een grote jongen zijn,dan laten ze nu maar zien of ze ook volwassen mannen zijn. Komop,even doorzetten om jullie ""doel voor een goede natuur"" te realiseren en daar zijn jullie de landbouw niet bij nodig want die is er mede door de mob over een aantal jaren toch al niet meer in nederland
de jonge
De mob zal vast weten hoe het moet, ze hebben tenslotte de hele nederlandse landbouw plat gelegd,of waren ze daar schiphol en lelystad ook voor nodig

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0