Hallo en goedemorgen

Deel dit topic

Reacties

Peter.
Want als je zijn redenering volgt, is het sluiten van moskeeën of islamitische scholen immers niet in strijd met de grondwet

Amen.
Peter.
Wilders belachelijk maken
Zoek zgn deskundigen
Die pissen er over
Niveau Ruttedoctrine
Bassie altijd lachen
+4
Kringloper
De hele politiek schijt in zijn broek betreft moslims en de Islam, behalve Wilders.
+4
Smitjuh
Niet het geloof zelf is eng, maar radicalisering is eng...gebeurt ook onder niet gelovigen en/of onder christenen. De vraag is waarom dat gebeurt: heeft vaak te maken met uitzichtloosheid. Je ziet ook boeren die radicaal gedrag gaan vertonen: puur uit wanhoop. Wilders is niet de oplossing! Wilders heeft namelijk geen (haalbare) oplossingen. Het gedachtegoed van Wilders: dat is eng. Ben het op een aantal punten met hem eens maar fundamenteel oneens met zijn racistische discriminerende ongrondwettelijke ideeën. Als dat al niet genoeg reden is om niet op hem te stemmen, kijk dan eens naar het feit dat geen enkele van deze rare ideeën uitvoerbaar zijn! Tegengeluid: prima, vooral blijven doen heel belangrijk. Maar wees geloofwaardig, baseer je op feiten en stop met haatzaaien! Dat is het laatste wat we nodig hebben
+5
Kringloper
@Smitjuh als je goed op de hoogte bent, doet Wilders niet aan haatzaaien. Als je de Islam zijn gang laat gaan, liggen we over 20 jaar allemaal met onze kop naar het oosten! Met de kop in het zand steken en weg blijven kijken, gaat de Islamisering gestaag door.
+1
Smitjuh
@Kringloper Wilders zaait haat tegen de Islam, dat is geen punt van discussie. Dat ik het eens ben met het feit dat geloof iets in huiselijke kring moet zijn en niet op scholen oid staat daar los van. Wilders roept op om mensen buiten te sluiten, te discrimineren, rechten te ontzeggen etc. Dat is heel gevaarlijk, zeker in een samenleving waar steeds meer mensen wanhopig zijn/geen toekomstperspectief zien. Resultaat van dat gedrag? Radicalisering... de samenleving wordt alleen maar harder.
Realisme
@Smitjuh ken ik er nog 1: Rutte zaait wantrouwen! Krijg je exact hetzelfde van. Ben overigens geen PVV’er
+6
slagakker
@Smitjuh Rutte sluit ook mensen buiten, zo wil hij niet samenwerken met PVV en FvD toch zo ongeveer 30 zetels. Die stemmers worden dus ook gediscrimineert en rechten ontzegd en in principe racistische.Het is maar hoe je het bekijkt.Overgens wat heeft al die import ons gebracht? Geen huizen voor eigen volk, zwarte pieten verhaal, standbeelden in den lande moeten weg omdat ze ergens aanstoot aan geven,liefst eigen wijken. Nou we houden niks van onze cultuur over en over 15 jaar is de 2 de kamer 75% import.Wees er maar blij mee.
Melkputje
@slagakker Dit is wel heel kort door de bocht.
Rutte (en volgens mij alle andere partijen ook behalve JA21 en SGP?) sluiten FvD en PVV buiten omdat het ondemocratische partijen zijn, omdat ze behoorlijk extreme standpunten innemen en geen consessies willen doen. Daar kun je dan vanuit redelijkheid ja niet mee samenwerken
Vind zelf dat geflirt met antisemitisme en fascisme doodeng. als ik rutte was zou ik er ook niks mee te maken willen hebben
+1
Peter.
@Melkputje Rutte met nieuwe bril
sluit PVV ‘’ op het moment’’ uit
Stem PVV
Resultaat PVV+CDA + vvd
+6
Kringloper
@Peter. Geert was goed bezig gisteravond tegen Mark. Wat is die Rutte een vreselijke ingenomen kwal aan het worden! Een stem op VVD en CDA, Dan krijg je 100% zeker een zooitje linkse erbij.
Peter.
@Kringloper ik kijk er niet naar
Kleuters
Stem op een partij
Niet op een lijsttrekker
+1
Coen
@Peter. , het partijprogram van VVD is goed, maar hun partijleider is een machtspersoon geworden en doet de partij dus geen goed.
Albert Altena
@Coen Ben ik ten dele met je eens.
Ik zal echter niet op de VVD stemmen omdat ze landbouw als speelbal gemaakt hebben in de formatie van het vorig kabinet.
+1
diezel
Quote Reactie van @Coen:
maar hun partijleider is een machtspersoon geworden

Zal ook even mijn toekomstvisie op post zetten:
- het gehele spectrum van (nu zelfs) SP t/m VVD is feitelijk één pot nat.
- vaste kartel-partijen PvdA - D66 - CDA - VVD (plus evt. één van bovenstaande partijen) gaan samen kabinet Rutte-IV vormen.
- na een jaar is Rutte zo "loyaal" om WEF-WHO trekpop Kaag de eer te gunnen om haar de eerste vrouwelijke MP van Nederland te laten worden.
- einde van haar eerste periode (2025) moet ongeveer het trieste dieptepunt liggen qua afbraak van Agenda2030.
Hoop dat ik er totaal naast zit. 😞
ibb.co/Q99yZ69/
Albert Altena
@Kringloper Voor het publiek was Geert de grote winnaar.
En wat hadden ze het daar moeilijk mee in de studio.
Het moet echter wel gezegd worden dat het program van de VVD ook niet is van haal maar op die immigranten.
Maar de werkelijkheid is wel dat onder hun leider ze er kwamen.
En dat onder druk van de hele samenleving.
+1
slagakker
@Melkputje Je schoffeert gewoon kiezers,30 zetels worden genegeerd die denken dus zoals PVVen FvD. Geeft aan dat mensen vooral het nederlandse willen behouden. En inderdaad ik ben het ook gewoon zat over ieder ding moet een plasje gepleegd worden en als je iets verkeerd zegt ben je meteen een rascist.Gewoon een coalitie vormen met deze partijen hebben we misschien nog een kans dat het iets wordt. In Brabant gaat het ook. Al probeert de media er alles aan te doen om het omver te werpen met leugens en bedrog
Albert Altena
@slagakker Ik zal je even uit de droom helpen.
Velen zien de PVV als rechts.
Dit komt door de linkse media die de partij graag de extreme toevoeging geeft en rechts ook altijd tegenstander zien en Wilders zelf uit de VVD komt
Maar de hele grote achterban is puur links van origine .
PVV is dus Extreem Links, maar trekt stemmen van allerlei oorsprong die tegen alle immigratie zijn.
Bartlehiemboer
@Albert Altena Links of rechts maakt mij eerlijk gezegd niet uit. Ik luister naar wat de partij te vertellen heeft en hoe ze er in staan. U vergelijkt het bijna met Gangbaar of bio boer. Ook hierin ben je het over veel punten wel eens of oneens. Stem en doe gewoon wat bij je past. Hier bioboer en voor FvD en Pvv. Vanmiddag even naar FVD in Leeuwarden onze steun betuigen. Nu zijn wij hier in Friesland ook nog niet goed bekend met immigratie in het straatbeeld maar wij zien de meute ook op ons afkomen. Misschien kunnen deze partijen ons nog wat beschermen...
Albert Altena
@Bartlehiemboer Even voor de duidelijkheid.
PVV trekt hordes met stemmen omdat hij tegen immigratie is.
Baudet trekt nu vooral stemmers bij virus waanzin.
War het mij omgaat is wat de landbouw inhoud is.
En dat is alleen maar naar de mond praten zonder inhoud.
Melkputje
@slagakker Je weet dat het niet gaat gebeuren omdat PVV en fvd zichzelf buiten spel hebben gezet
je kunt niet verwachten dat cda/vdd 100 consessies doen en PVV/fvd 0. want zo staan ze in de wedstrijd
in 2012(?) trok wilders toch ook zo de keutel in. verantwoordelijkheid nemen is er niet bij, schreeuwen langs de zijlijn is wat ze doen. doen kleine kinderen ook omdat ze niet begrijpen dat de wereld niet om hen draait
we zullen er met heel NL uit moeten komen. eigen zin doordrijven werkt niet. we leven in een democratisch land waar de 30 zetels pvv/fvd niet zo zwaar wegen als de 120 zetels van andere partijen
Smitjuh
@slagakker arbeidsmigranten hebben al vele jaren ervoor gezorgd dat onze samenleving blijft draaien, die doen werk dat wij 'blanke Nederlanders' niet willen doen. Er is heel veel werk aan de winkel qua inburgering, terugdringen van criminaliteit, bieden van perspectief. Het is zeker geen groot succes op alle vlakken! Ben het met je eens dat partijen uitsluiten om mee samen te werken niet oké is, m.u.v. partijen die voorstellen doen die in strijd met onze grondrechten zijn. Ik vind het gerechtvaardigd om PVV en FvD uit te sluiten op die gronden: standpunten in strijd met onze wet, in strijd met de EVRM grondrechten, aanzetten tot haat, racisme en discriminatie. Dan ben je als politieke partij niet meer serieus te nemen in mijn ogen. Dat je dan ook goede standpunten hebt en een grote schare kiezers achter je, dat is dan spijtig. Als je als politieke partij voorstelt om de wet te schenden ben je gewoon uitgespeeld. Kun je je aansluiten bij Bouterse, Poetin, Jinping en andere criminele 'leiders'.
pieta
Quote Reactie van @Smitjuh:
Ik vind het gerechtvaardigd om PVV en FvD uit te sluiten op die gronden: standpunten in strijd met onze wet, in strijd met de EVRM grondrechten, aanzetten tot haat, racisme en discriminatie. Dan ben je als politieke partij niet meer serieus te nemen in mijn ogen. Dat je dan ook goede standpunten hebt en een grote schare kiezers achter je, dat is dan spijtig.

Kun je even toelichten waar ze dat doen?
+1
Jan S
Quote Reactie van @Smitjuh:
Als je als politieke partij voorstelt om de wet te schenden ben je gewoon uitgespeeld. Kun je je aansluiten bij Bouterse, Poetin, Jinping en andere criminele 'leiders'.

Ach ja, wet schenden. Hun eigen wet schenden nog wel. Dan denk ik meteen aan Grapperhaus op zijn bruiloft. Of Hoekstra op de kunstijsbaan, of Hugo de Jonge zonder mondkapje in de winkel.
Maar nog erger, een parlement dat zich zelf buitenspel zet om alle macht aan Rutte en z'n nar Hugo te geven. Waar kennen we dat ook al weer van? Eén of ander buurland?

Om te leren hoe een criminele leider van een rechtstaat een dictatuur maakt zou ik graag een getuige deskundige aan het woord laten. Iemand die het allemaal heeft meegemaakt.
+5
kanniewaarzijn
@Smitjuh Is het niet meer een kwestie van weigeren om je aan te passen aan de Nederlandse cultuur? Ik vind dat "geen kansen hebben" altijd een erg goedkoop argument. Degenen die zich wel hebben aangepast en openstaan voor andere inzichten, komen vanzelf ook wel bovendrijven. Goed voorbeeld hiervan is Aboutaleb. Niemand heeft problemen met die man.
Smitjuh
@kanniewaarzijn ook, zeker. Het is niet zwart wit. Er is niet één probleem en één oplossing hier, het is een combinatie van factoren. Persoonlijk denk ik niet dat de plannen van Wilders enige oplossing gaan bieden hier. Ik ben niet van alle partij programma's op de hoogte, maar volgens mij is hier in zijn algemeenheid sprake van een gebrek aan visie van de politiek. Die zijn alleen maar bezig met een fictief stikstofprobleem, windmolens, aardgas, zonnepanelen, huizen bouwen en hun eigen imago opkrikken zodat ze straks in het bedrijfsleven aan de slag kunnen....
ntd79
@Smitjuh Dat is geen antwoord op de vraag van Pieta. Ik ben er ook wel nieuwsgierig naar.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Smitjuh:
maar volgens mij is hier in zijn algemeenheid sprake van een gebrek aan visie van de politiek. Die zijn alleen maar bezig met een fictief stikstofprobleem, windmolens, aardgas, zonnepanelen, huizen bouwen en hun eigen imago opkrikken zodat ze straks in het bedrijfsleven aan de slag kunnen....

Hier ben ik het 100% mee eens.
+3
pieter p
@Smitjuh Hoho wat doet het kabinet zelf nu, geen vaccin geen paspoort dus uitgesloten van vele instanties en dergelijke.Zo maak je al een enorme splitsing als ze hun zin krijgen om dit erdoor te drukken
+1
ntd79
@Smitjuh Weet jij wat gevaarlijk is? Dat iemand als Wilders 24 uur bewaking nodig heeft, en de meest extreem linkse figuur niet. Zegt een boel. Wat ook heel eng is dat we in dit land al zo ver heen zijn dat de leraar uit ik meen Rotterdam moest onderduiken na een spotprentje dat er al jaren hing en dat de meeste jongeren dat zijn eigen schuld vonden, nadat er een leraar in Frankrijk....Dat naïeve gelul mag van mij weleens ophouden over haatzaaien.
ntd79
@Smitjuh Niet het geloof is eng, maar de radicalen. Klinkt heel vredelievend. Ga maar eens een katholieke kerk bouwen in Mekka, of nog kleiner, verkondig daar eens een ander geloof.
pieta
Quote Reactie van @ntd79:
verkondig daar eens een ander geloof

Je hebt ook nog vele geloven. Zo mag ik van mijn geloof geen gebak eten. Ik geloof namelijk dat ik daar te dik van wordt. 😁
+1
ntd79
@pieta gebruik je nu geloof als synoniem voor moeders de vrouw😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0