Getrokken of gedragen grashakselaar

Wat zijn jullie ervaringen met een getrokken of gedragen grashakselaar?

Deel dit topic

Reacties

mdoornekamp
Slecht. Zit meestal geen blazer op. En dan loopt de pijp snel dicht
+1
Welten
@mdoornekamp beetje snel oordeel vind ik zelf. Als je hobbymatig wilt hakselen en het gras zelf kan gebruiken dan is dit goed te doen. Als je veel hectares moet doen en het zelfde tempo en kwaliteit als de loonwerker wilt dan kun je dit niet vergelijken. En er zijn ook getrokken hakselaars met blazer
mdoornekamp
@Welten
Quote:
snel geoordeeld

wij hebben zelf proef gedraaid met Jf
+2
spotmelker
@mdoornekamp Hebben JF's geen blazer? Die ik gezien heb hadden een een flinke straal uit de pijp met 200 pk ervoor.
+2
mdoornekamp
@spotmelker wij draaiden wel 1200 pto toeren. Maar wou nog slecht door de pijp. Bij collega zelfde probleem. Hangt ook sterk van produkt af. Maar het gras hier in Groningen/Friesland is niet makkelijk. Engelse filmpjes loopt het wel mooi
wim-same
@mdoornekamp het is inderdaad sterk afhankelijk van het gras. Gras met veel suiker wil veel moeilijker, en de pijp begint ook aan te koeken. Dat probleem had ik ook met de grootpakpersen. Toen hebben we daar samen met de dealer kunststof platen in gemaakt die niet aan koekten. Misschien is dat voor in de pijp van een hakselaar ook wel een optie.
+1
mdoornekamp
@wim-same water bij nevelen kan ook. Maar er moet gewoon een blazer achter de kooi. De zelf rijders hebben dat niet voor de flauwekul
wim-same
@mdoornekamp Met zelfrijders heb ik geen ervaring helaas.
+1
spotmelker
@mdoornekamp dat kleefprobleem hebben we in de polder ook regelmatig met veel nieuw ingezaaide percelen. Dan kleeft er soms een extra loopvlak van gras om de banden. Ik heb ze in Canada zien draaien.
+1
mdoornekamp
@spotmelker ok. gras is daar wat grover en wat droger denk ik. Die Jf 's kunnen wel dikke pk's aan
Corne S
Voegen jullie dan geen water toe om verstoppen te voorkomen?
Rokus
@Corne S wij rijden met 2 John Deere's zonder water zelden tot nooit een verstopping, we hebben de gras kanalen vergroot tussen de kooi en de blazer en draaien probleemloos!
wim-same
@Rokus Ik denk dat dit probleem zich ook iets meer voor doet op kleigrond. Op veengrond had ik ook minder problemen met kleven van gras.
+1
Rokus
@wim-same nou de Claas hakselaars die hier in de buurt rijden hebben wel allemaal een watervat erop staan!
wim-same
@Rokus Maar ook bij jullie is er kleigrond hoor, vooral vlak bij de rivieren. Mar van zelf rijdende hakselaars heb ik weinig verstand, Ik heb voeger wel een 2 rijer PZ gehad in de mais, maar niet in gras, en de grootpak persen is toch een ander verhaal.
Rokus
@wim-same jah maar onze hakselaars komen ook buiten de Braankse polders(;
+1
Corne S
@Rokus

Hier doen we bij de claas jaguar 840 ook 9 van de 10 keer water bij. Alblasserwaard, 30 cm klei, daar onder veen. Maar zelfs als de grond droog is, gebruiken we het.
wim-same
@Corne S Ligt er aan, waar in de Alblasserwaard. Kort bij de rivieren meer klei dan midden in de waard.
Corne S
@wim-same

Over het algemeen is de bovenste gedeelte klei. Ik neem aan dat het om de grond gaat wat de hakselaar mee neemt. Niet om het gewas wat anders gegroeid is door de grondsoort.
Rokus
@Corne S jah oorzaak ligt meer bij (te)droog gras en of veel suiker erin!
wim-same
@Rokus Droog gras blaast meestal beter dan kleverig van de suiker gras.
wim-same
@Corne S Nee, het gaat om het gewas wat op de grondsoort groeit. Als het goed is neem je geen of nagenoeg geen grond mee. bovendien zou grond juist de pijp schoon schuren, maar is niet prettig voor je gewas. Gras wat op klei groeit heeft ook een dikkere waslaag, waardoor het minder snel droogt dan gras wat op veengrond groeit. Met maaien merk je ook het verschil al. Gras op veen is vaak dikker en warriger dan op klei, maar op klei weer vetter.
+1
Corne S
@wim-same

Eerste perceel waar we hem op probeerde, was van het droge speciale harde (rietachtige) gras, maar zat gelijk al verstopt zonder water.
wim-same
@Corne S Geen toeren genoeg, of er ineens een hele prop tegelijk erin getrokken. Zo heb ik voor de hobby ook een één rijer geprobeerd in de Miscanthus. even het gewas verzamelen, en daarna in één keer in de hakselaar. Gelijk de pijp verstopt.
+1
Corne S
@wim-same

Klopt. We hebben onlangs het turbo knopje gevonden. Was een extra schakelaar in de cabine. Het was eigenlijk een reduceerknopje op de hoogste versnelling. Oftewel we reden standaard met 1900 toeren ipv 2200. Leer voor dit jaar;).
+1
dennisbouter
@wim-same die 30cm gaat voor oud-alblas niet op ik denk dat wij veel meer hebben, het zakt hier ook nauwelijks
+2
dirkao
Ik werk hier met een kemper champion 3000 hakselaar, ook voor voordroogkuil. Er zijn grassoorten die een vrij dikke waslaag hebben, dat spul is niet door de pijp te krijgen zonder water.er komt een ruw laagje in de pijp wat bestaat uit was, sap en vuil/stof/grond. door het water onstaat die ruwe koek gewoon niet . Met voordroogkuil van haver hebben veel minder last van dit alles.maar de laatste jaren zijn er haverrassen die bladrijker zijn en een fijnere stengel hebben en ja hoor ; er moet weer water toegevoegd worden. Ook kunnen we bij mooi weer overdag probleemloos werken zonder water, als er in de namiddag ook maar iets dauw komt moet er weer water bij.
hissink
Hier is een persoon in de buurt en heeft een claas getrokken hakselaar met pickup/maisbek...we hebben toen alleen maar gedoe gehad met de invoer van de pickup en ook met de blazer die de hele tijd verstopt zat...dus geen aanrader...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden werking en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN