'Provincies moeten PAS-melders versneld legaliseren'

Nu de stikstofwet door de Eerste Kamer is, richt LTO Noord zich tot de provincies. Voorzitter Dirk Bruins roept de provincies op de duizenden PAS-melders versneld (binnen een jaar) te legaliseren.

Deel dit topic

Reacties

komelker 2
Het was al jaren duidelijk dat je alleen met een PAS melding de boot zou ingaan.
Als boer met alleen een pas melding heb je toch wel liggen te slapen.
+1
cornelissen
@komelker 2 Overigens hadden ze ook betere adviezen van hun belangenbehartiger moeten ontvangen.
+3
HenkK
@komelker 2 Verdiep je eerst eens ff beter in de materie voordat je hier wat gaat roeptoeteren
komelker 2
@HenkK Ik heb genoeg betaald voor een NB vergunning, ondanks het advies destijds dat een melding wel genoeg was. Soms moet je wat koppig zijn.
+2
HenkK
@komelker 2 nogmaals, verdiep je eerst in de materie. Er zijn diverse gebieden waar het niet mogelijk was een NB vergunning aan te vragen vanwege de lage depositie. Of je nu hoog of laag sprong. Alleen een melding was mogelijk
Jannus
Quote Reactie van @HenkK:
Alleen een melding was mogelijk

Dan leef je toch op de pof want het is geen wettelijk middel omdat het getoetst moet worden op legaliteit
+1
de Tank
@Jannus we leven allemaal op de pof
cornelissen
@HenkK Zo lang er aanvraagformulieren zijn ,doe je toch een aanvraag
Hoe verliep dan een dergelijke melding ,kreeg je daar een schriftelijke bevestiging van ,dat het akkoord was ? Want dan is het mogelijk een ander verhaal en moet de provincie natuurlijk nu een nb vergunning sturen.
oubi
@HenkK voor de pas was er geen mogelijkheid te melden. Een nb aanvraag moezten de provincies in behandeling nemen. Jezelf er in verdiepen........
cornelissen
Quote Reactie van @oubi:
Jezelf er in verdiepen

Als het Friesland was is het zeker erg jammer , want tot 2014 gaf de provincie je 0.5 mol.
Nu weet ik natuurlijk niet of er veel pas gevallen zijn in Friesland, dus misschien hebben een aantal wel van 0.5 mol afronding gebruik gemaakt
Overigens is heel de pas problematiek zo ie zo erg jammer, want het wordt door de minister als chantagemiddel gebruikt en lto trapt daar een beetje in.
Het advies van JC. Vogelaar en hier ook enkele prikkers is : extern salderen als dat mogelijk is, nu het nog relatief goedkoop is ,dan weet je wat je hebt .Misschien geen raar advies.
+2
JanCees
@komelker 2 Jouw NB vergunning is vanaf januari 2022 niet meer onherroepleijk maar kan iedere tien jaar of wanneer "belanghebbenden" daar reden toe zien worden aangevochten. Gewoon stukje "natuur"op een hexagoon naast je bedrijf plaatsen en je wordt piekbelaster en daarmee ben je de klos. Vraag maar aan @spithoven hoe het gaat werken. Hij knokt niet voor niets zo keihard tegen deze bezopen stikstofwet. Alle politieke partijen die voor stemden hebben boeren vogelvrij verklaard. Deze wet raakt niet alleen de PAS melders maar alle veehouders.
En de AMVBers , en Hinderwetters, en de gewone melders volgens de toen geldende regels , hoe staat het daar mee.???
Jaap40
@Detukkeroettwente goede vraag. Iemand tips ?
+1
JanCees
Hoe dan? Waar moet de stikstofruimte vandaan komen??? Ze worden dit jaar niet geholpen en ook de komende jaren niet ze zijn bij de bok gedaan.
@JanCees Ze hebben toch stikstof ruimte op basis van hun veeaantallen???
cornelissen
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Ze hebben toch stikstof ruimte op basis van hun veeaantallen

Natuurlijk, maar wel van voor de aanwijzing van de Natura 2000 gebieden en hun vee aantallen zijn naderhand ook mee genomen in de berekening, maar ja juridisch.
+3
JanCees
@Detukkeroettwente De Stikstofwet en de uitspraak van de RvS zijn duidelijk legalisering is mogelijk als er stikstofruimte beschikaar komt. Van alle beschikbare stikstof gaat eerst 30% naar natuur en van de resterende 70% eerst naar prioritaire projecten. Wanneer denk je dat de PAS melders ruimte krijgen??
@JanCees DUS de pasmelders en amvb-ers/hinderwetters/melders enz enz zijn reddeloos verloren ??? tJa als je drie jaar moet wachten op duidelijkheid , wat heb je dan .?
Realisme
@JanCees even een vraag Jan Cees. Wat zijn jouw plannen na de verkiezingen mocht je niet in de kamer komen? En in hoeverre blijf je betrokken bij JA21?
Peter.
@Realisme Pensioen?
Peter.
@Peter. Directeur Staff?
Peter.
@Peter. Voorzitter stichting grondgebondenweidevogelgrasmelk?
+5
JanCees
@Realisme Heb ik al diverse keren hier op dit forum op geantwoord en staat ook in interview Boerderij. Ik blijf betrokken bij JA21 in het ondersteunen van fractie bij landbouw en natuur vraagstukken. Verder zal ik geen rol meer gaan vervullen in landbouw of landbouw gelieerde organisaties. Als ik niet in de Kamer kom is er blijkbaar onvoldoende draagvlak voor hetgeen ik doe en heb gedaan en dan is het niet verstandig om namens organisaties nog actief te zijn inzake boerenbelang je wordt dan toch diegene die onvoldoende draagvlak had en dus minder als representaant gezien en ervaren dat tast je effectiviteit enorm aan. Krijg ik weer tijd voor lezen schrijven en andere leuke dingen.
+8
Weidezicht
@JanCees als iemand niet op jouw stemt, wil dat niet zeggen dat hij jouw werk niet waardeert of steunt, alleen is een stem op jouw ook een stem op een partij, en voor vele mensen zal gelden dat ze qua partij een andere voorkeur hebben, of anderzins proberen strategisch te stemmen.
Ik vindt dit voor mij de lastigste verkiezingen ooit, wist het altijd wel aardig, al zwabberde het weleens vsn de 1 naar de ander. Maar nu zijn er meerderij opties, verdeeld over diverse partijen en ik ben er nog niet uit. Het zou mooi zijn, misschien, als er een 2e kamer zou komen, bestaande uit alle mensen met de meeste stemmen. Maar misschien pakt dat ook verkeerd uit, ik weet het niet. Als jij bij bbb zou zitten had het voor mij makkelijker geweest. Zoals ik ook omtzigt heel goed vind, maar ik het cda als partij weer erg twijfelachtig. Pffff
+1
Gerrit v Schaick
@Weidezicht hier exact dezelfde gedachtegangen
+2
jan.1
Quote Reactie van @Gerrit v Schaick :
hier exact dezelfde gedachtegangen

Voor mij is het klip en klaar,een partij die zich liberaal noemt en tegelijkertijd de boeren splitst in 2 groepen,de ene is grondgebonden met weidend melkvee ,die wordt anders behandeld als de collega (met evenveel grond)die zijn melkvee jaarrond binnen houd.Het is de keuze vd ondernemer en niet vd politiek.!
Z,n partij krijgt van mij geen stem.
Verder vind ik de inzet van JC voor de landbouw prima,kan wat mij betreft dit gewoon door blijven doen.
+1
JanCees
@Weidezicht Kwestie van kijken waarmee je de meeste invloed kan verwerven. JA 21 heeft 3 EU parlements leden en 8 eerste Kamer Leden dus al komt er een kleine JA21 fractie in de Tweede Kamer dan nog is deze voor een eventuele coalitie van belang om te betrekken bij plannen want ook de positie in de Eerste Kamer is waardevol. Inhoudelijk kan ik met iedereen de slag in de verschillende partijen wel aan . EN ja ik praat mensen ook potentieële kiezers niet naar de mond met mooie maar niet realiseerbare verhalen. Mooipraterij die niet haalbaar is en volksverlakkerij is daar moeten mensen zelf maar over nadenken of ze daar op willen stemmen.
Bij een stem op mij weten ze wat ze krijgen. Knokker recht doorzee en realistisch.
de Tank
@Weidezicht Ik vind een stem op Omtzigt geen rare, ondanks dat het dan een stem op CDA is. Ik hoop dat hij zoveel voorkeurstemmen krijgt dat het een signaal voor andere politici is hoe hun rol in de politiek te vervullen. Kwa programma is er geen enkele partij waar ik uit volle overtuiging mijn stem aan wil geven.
Melkveehouder.
@Weidezicht Met alle respect, maar ik begrijp het niet zo goed. Als je toch weet dat Jan Cees voor de agrarische sector knokt, hoe kun je dan twijfelen omdat zijn partij misschien standpunten heeft op andere vlakken waar je het niet mee eens bent?

Vice versa: als de Partij van de Dieren algehele standpunten heeft waar je het helemaal mee eens bent, maar van de dierhouderij af wil, stem je dan op die partij?? Ik mag toch hopen van niet!
Rob_MB
@JanCees En ik was wel benieuwd waarom boeren bij de FvD de klos zijn volgens u?
J Andringa
@JanCees Heb je een inschatting wanneer belangenorganisaties zover zijn om dit te erkennen? Hoe lang kunnen ze deze waarheid nog omzeilen
+1
Grasbaal
@JanCees vanavond uitleg, ik ben benieuwd: prikkebord.nl/topic/245769/
Peter.
@Grasbaal LTO weet het toch al?
Eerst stemmen en dan uitleggen
Mooie volgorde
+1
JanCees
@Grasbaal Dat is plooigladstrijk en kritiek ontzenuw webinar. Kijk maar eens naar de reactie van juristen. Deze wet en de legalisering zal de komende jaren een groot drama worden en van alles bieden behalve zekerheden aan bedrijven die hun vergunning willen veiligstellen

boerderij.nl/Home/Achtergrond/…
+3
Grijp
@Grasbaal tja co ik weet wel dat jan cees de meeste docier kennis heeft van ale politieke partijen waarop gestemd kan worden .zelfs de BB partij heeft totaal geen kennis van zaken ten aangaande van de landbouw . Cees jan is momenteel de meest geschikte man om de agro uit het
Moeras te trekken. Wat mijn opvalt dat zelfs LTO totaal geen kennis heeft van het stikstof docier ze trekken de PAS melders nog verder het Moeras in .
Peter.
@JanCees Geit geniet daarvan
boer.
@JanCees er lag 20 mol klaar volgens de provincie.
Maar blijkbaar is die ergens anders voor gebruikt
doetmaarwat
@JanCees
Die ruimte gebruiken ze nu ook al !
+2
JohnDeere7serie
Onderdeel van de omgevingswet, die gaat op zn vroegst 1 januari 2022 in. Kunnen LTO en de partijen die voor gestemd hebben, straks met zn allen lekker verontwaardigd zijn, en roepen dat ze hiervan niet op de hoogte waren.
JanCees
@JohnDeere7serie Dat is één van de vele blunders

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0