Boswachter boos over dood wolvin en haalt uit naar de mens

De dood van de wolvin op de Veluwe, na een aanrijding zaterdag op de N224 bij Ede, laat een gapend gat achter. De pijn wordt gevoeld in het natuurgebied zelf en bij de natuurbeheerders. De hoop die men koesterde op nieuwe aanwas is vervlogen.

Deel dit topic

Reacties

+15
Boertjen
Mooi! Weg met die beesten, hulde aan de chauffeur!
+1
paulus2
@Boertjen De boswachter was snel ter plaatse, misschien heeft hij de wolf zelf wel geraakt
+2
meret
@paulus2 het ontbreekt er nog aan dat er staat, de boswachter heeft nog hartmassage en mond op mond beademing toegepast, maar hulp mocht echter niet meer baten. En nu de berm maar vol met kaarsjes en bloemen leggen.
+7
wimpie61
Mooi opgeruimd die wolf hoort hier niet is hier gewoon geen plek voor
Zou alleen in een afgesloten gebied kunnen
Maar dit moet eerst helemaal uit de hand lopen
Schapenhouders moeten zelf hun schapen maar beschermen met afrastering , gewoon die wolf afschieten
hoest
@wimpie61 1limburg.nl/witte-herten-doodgebeten-echt-afschuwe…

Mijn vrouw kent deze vrouw, zij hebben een stuk bos/weiland van ca 2 ha achter hun huis met een 2 meter hoog hekwerk er om heen. Hier lopen die herten etc. De wolf is er al meerdere keren gewoon onderdoor gegraven
+2
Melkboer16
Hoe meer er aangereden worden hoe liever het mij is! Het beste was dat zo’n beestje een keertje die boswachter of andere geitenknuffelaars te grazen nam!
Zo eentje wat eerst de Corona overleefd heeft ondanks slechte voeding en dan net niet de aanval van de wolf 🐺 overleefd
+1
weurding
@Melkboer16 vind je dat zelf geen bizarre opmerking?
Melkboer16
@weurding ach, straks loopt Klaver ook nog in het bos om met zo’n boswachter mee te huilen en dan zeggen dat het allemaal door teveel varkens en kippen komt!
Zo’n boswachter moet niet zeiken over een doodgereden wolf dan vraag je erom
diekman
@Melkboer16 jesse kadaver
Kringloper
@weurding Co zal wel ingrijpen denk?
+1
Bartlehiemboer
@Kringloper Is nog geen Twitter hier. Ik durfde geen duimpje te geven....
Melkboer16
@Kringloper als zo’n wolf jouw kind grijpt staat het in de krant en meer niet! Geen stille tocht maar als er een bekende Nederlander slachtoffer word dan is het wereldnieuws en dan durft zo’n boswachter vast niet voor de camera’s te verschijnen hoe boos hij is op de mens. Dan wordt ie gelyncht vrees ik!?
+2
labella
Ik kan er niet om huilen.
+10
Dwers.
Het is ook onverantwoord om zomaar gebruik van die weg te maken,
Bij gebruik graag van tevoren aangeven, zodat een deskundige eerst even kan kijken of de weg vrij is van wild .
+1
puntertje
@Dwers. Schriftelijke toestemming vooraf.
+3
hypotheekboer
@Dwers. En ook niet te gebruiken tussen zonsondergang en zonsopkomst.
En ze zouden ook nog een fokverbod voor de gebruikers van die weg moeten instellen...
+1
Bartlehiemboer
@hypotheekboer Ook niet boven de 20 graden. Die recreatiemensen bemesten ook
+1
hypotheekboer
@Bartlehiemboer @dwers @puntertje En we moeten een handhavingsverzoek doen. Als gevolg van gestapelde regelgeving kan de provincie niet anders dan als gevolg van een aanrijding van een wolf de weg afsluiten.

Volgens de boswachter trekt de mannetjesvos weg dus de kans dat het weer gebeurt is minimaal, maar zo zit Nederland ondertussen in elkaar... Laten we er ook nog maar een monument voor de vos neerzetten. En dan printen we nog maar weer wat geld bij om het allemaal te bekostigen.
+1
Porky
Wat een stel imbicielen die zijn die natuur pikken toch. Wolven uitzetten in een land waar van heel Europa de meeste mensen per vierkante meter wonen, in de jaren 50 telde Nederland 10 miljoen inwoners, toen weer emigratie al gepromoot omdat het land "te vol" werd, en nu zijn we met zn 17 miljoenen , en halen we nog steeds meer gelukszoekers/uitvreters binnen, en zetten wolven uit, in wat v een gekkenhuis leven we hier,waar de links kliek het v het zeggen heeft, en waar een kleine minderheid hun wil aan de meerderheid oplegd
Julius
@Porky De wolf is niet uitgezet in Nederland. De wolf heeft zich hier zelfstandig gevestigd, puur natuur dus. Of we daar dan blij mee moeten zijn is een ander verhaal.
+6
labella
@Julius geloof je dat echt?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's wolf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN