Van 'zelfverzonnen crisis' tot 75 procent krimp; partijen verdeeld over boeren

Quote:
"Er is geen gemakkelijke oplossing, anders hadden we die inmiddels wel gevonden", zegt CDA-Kamerlid Jacco Geurts, die een "forse strijd" aan de formatietafel verwacht.

De Eerste Kamer nam vandaag de zogenoemde stikstofwet aan. Daarmee ligt wettelijk vast dat in 2035 driekwart van de 'stikstofgevoelige' natuur weer helemaal gezond moet zijn. In dat streven speelt de landbouw - volgens het RIVM de grootste uitstoter van stikstof - een belangrijke rol. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen blijken de partijen verdeeld over wat die rol precies moet zijn. Wat wil de politiek met de boeren?

Meer: nos.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

Kringloper
We gaan wat beleven de komende jaren.
Jan-T
De vraag is wie gaat er het eerst in zijn eigen mes lopen.
Als je er van uit gaat dat elk jaar groen gras grijze beton wordt dan gaat er ergens wat mis in de denkwijze van de stedeling die niet verder kijkt dan zijn eigen flatje in de stad.

Je mag van de politiek verwachten dat ze wel verder kijken dan hun eigen speeltjes.
De agrarische sector word elk jaar minder, Het houd een keer op.
En wie staat er dan klaar.????
Peter.
@Jan-T De uitvaartverzorger.
@Jan-T Dat de stedeling niet verder kijkt dan de stadsmuur is al jaren bekent .
Jaren terug zei een Amsterdammer al , alles buiten Amsterdam zijn boeren .
+1
Taeke Brottner
Het klopt dat landbouw voor het eerst in decennia zó nadrukkelijk aanwezig is in de verkiezingsprogramma's. Of dat nou positief is, is weer een andere vraag...
Melkputje
Die strijd om de ruimte.. die wordt heftig. Vind de VVD wel een spannende rol spelen hierin
kiezen vaak uiteindelijk toch voor de grote bedrijven/het grote geld

denk dat Geurts gelijk hefet: gemakkelijke oplossing is er niet
en zeggen 'zelfverzonnen crisis' daar komen we ook niet mee weg
Rob_MB
@Melkputje Hoezo niet? Het is toch een gegeven dat Nederland dit zichzelf oplegt? Als we het Duitse model aanhouden is het stikstof probleem ineens opgelost om maar iets te noemen.
Spuit11
@Rob_MB Dat zou een te simpele oplossing zijn. Ook geef je dan Baudet gelijk, dat is onbespreekbaar.
De Duitsers zijn ook nog niet klaar; partijvoordedieren.nl/nieuws/…
Rob_MB
@Spuit11 Misschien moeten we die EU regels maar achter ons laten? Mensen trekken dan al snel de "handel" kaart. Maar ik heb helemaal geen angst dat wanneer je de EU achter je laat dat mensen geen handel met je willen doen. Voedsel is best een noodzakelijk product..

We vinden het ook geen probleem om kinderarbeid en onderdrukking te faciliteren door Chinese producten te kopen. Ik denk dat Europa onze melk best nog wil hebben als we die stikstofregels overboord gooien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0