Boerenbelangengroepen eisen intrekken Friese Omgevingsverordening

Een coalitie van boerenbelangenbehartigers eist dat Friese ontwerp Omgevingsverordening met betrekking tot weidevogelbescherming direct van tafel moet.

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Knap van zo´n halve gare bestuurder om in één keer alle langzaam gegroeide samenwerkingen uit elkaar te laten spatten. Zeg dan meteen dat je vindt dat er geen plaats meer is voor boeren (en dus ook geen weidevogels meer).
Melkweb
@puntertje ik denk dat je vooral 5 stappen terug moet kijken, net als met de Stikstof. Ooit is er een wet aangenomen en dat heeft consequenties voor de rest. Zo heeft de MOB ook toch zijn gelijk gehaald. Vrees als de Provincie dit niet eiste er wel weer een linkse eikel met een oude wet in de hand naar de rechter stapt, misschien zag de Provincie de bui al hangen...

Dat is ook de reden waarom ik altijd pleit voor eenvoud van regels, de gevolgschades van elke regel of wet is altijd groter dan men denkt. Hoe meer regels hoe meer schades.
+3
jan.1
,,,Ook mag hij niet meer zijn land op tussen zonsondergang en zonsopkomst.,,,

Dit lijkt op onteigening...
Dit is een aanslag op eigendoms recht...
In Zuid Afrika gaan ze nog 1 stap verder.
Kringloper
De domheid regeert helaas in dit land.
+2
Allemaal NIKS opuit doen, is dat gedram zo over. Net als met de avondklok , hier net zoveel auto s op de weg als anders, laat ze verrekken in den haag .
Melkputje
Wat ik me wel afvraag
als je nu in protest komt tegen een verordening die in februari is vastgesteld
ben je dan niet gewoon te laat? heb je dan niet liggen slapen?
Ken de casus niet hoor ben gewoon benieuwd
BertK
@Melkputje Ontwerpverordening. Wat dat exact betekent?
+1
John Spithoven
@Melkputje Ik ben geen Fries, maar ......ben al wel wakker🤔

fryslan.frl/home/nieuws_3166/…

In de weidevogelkansgebieden tussen 1 febr en 31 juli land niet betreden alvorens de "weidevogel brigade" alle nesten heeft "verstoord" en gemankeerd heeft voor de predator , daarnaast een avondklok voor het überhaupt betreden van uw eigendom.
Ligt ter inzage tot 12 april.

Zie kaart welke gebieden in Friesland.

En LTO en NAJK, heel gauw aanhaken bij deze actie vandaag!!!! 1 melkvee geluid!!!!!

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Melkputje
Goed punt, lees nu inderdaad dat het ter inzage ligt.
wat een gedrocht hebben ze gemaakt @John Spithoven
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @John Spithoven:
En LTO en NAJK, heel gauw aanhaken bij deze actie vandaag!!!!

Hebben ze het zelf niet mee bedacht dit keer dan?
+1
Spuit11
Dit voorjaar eerst maar eens stoppen met het nesten registreren via die app en het ook je nazorgger verbieden! O zo handig, maar ondertussen weten ze alles. Kijken hoe groot de weidevogel kansen volgend jaar nog zijn
+3
Bartlehiemboer
En wij maar weer onderweg om een tegengeluid te laten horen. Provincie krijgt door betaald voor deze onzin. Hier moet alles maar tussendoor en onbetaald. Terug kijkend op de laatste 5 jaar steekt dat ook behoorlijk. Wat hebben de boeren een tijd gestopt in frustratie/boekhouding/geluid laten horen etc. Zonder een cent er van terug te zien maar juist nog blij moeten zijn met nog minder inkomen en meer regeltjes. Ben daar behoorlijk zat van. (Cynische is ook nog dat je er heen gaat met een chocolade eitje, waar is Nederland mee bezig)
cornelissen
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Provincie krijgt door betaald voor deze onzin. Hier moet alles maar tussendoor en onbetaald.

Ken het gevoel geheel. Een keer een procedure bij de Raad van State. Moest er om half 11 aanwezig zijn, dus melken om 4 uur morgens en dan met een zak bolletjes op pad .
Provincie ambtenaren komen ook om circa half 11 opdagen. Twee uur afgelopen , Ambtenaren gaan naar een eettent in Den Haag (zal wel niet op eigen kosten zijn) en zelf ga je weer maar gauw naar huis, want de koeien moet je ook nog melken.
Kijk ,als je jong bent kan dat wel eens, maar het vergt nogal wat onbetaalde tijd en energie
Daarom geef ik liever wat fiscaal aftrekbare kosten aan een echte belangenbehartiger, waar ik bij het fosfaatdrama overigens met mijn eigen contributiegeld geheel vernacheld ben .Nu zie ik ,dat hier lto al niet mee doet, wat is dan hun route ?
Boerbakje
@cornelissen Je kunt ook gewoon een dagje een melker nemen en het beschouwen als een dagje lichamelijke rust, ik benadruk lichamelijk.
Bartlehiemboer
Toch staan wij er weer om op te komen voor de boer. Zie je weinig animo vanuit de provincie Denk 30 boeren. Hebben de andere boeren de kop al laten hangen? Laten die op een andere wijze hun ongenoegen weten? Of mag een ander het oplossen? Ze walsen zo overal over ons heen. Jammer, dat het bij Collega boeren niet zo leeft/of dat ze de noodzaak in zien.
zwierb
@Bartlehiemboer Verbaasd mij ook dat ik hier niet meer over hoor. Werken jullie ook met een collectief? Deze zouden toch aan de bel moeten trekken. Contracten lopen hier eind dit jaar af en wat ik hoor komt er eerst een soort tussenjaar , contract kan 1 jaar verlengd worden, en dan een nieuw beleid met nieuwe contracten. Ik zou zeggen contracten allemaal niet verlengen. Maar volgens mij moeten de collectieven hier ook echt tegen gas op geven.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0