Tjeerd de Groot: Nieuwkoopse plan niet interessant

Tis ook nooit goed! (maakt niet uit met welk plan de sector ook komt)

Op 8 maart namen Lilianne Ploumen (PvdA) en Sigrid Kaag (D66) het tegen elkaar op in het verkiezingsdebat op NPO1. Hier een fragment over het Nieuwkoopse plan betreffende het extern salderen en verleasen van stikstof.

Deel dit topic

Reacties

+6
Kars
Nu is het halvering stikstof. Na de verkiezingen is het halvering veestapel. Als we nu een leugen detector bij elke lijsttrekker gebruiken. Dan is het stemmen een stuk eenvoudiger.
driekus 001
@Kars Je hebt het goed verwoord Kars.
nieuwoord
Sigrid wil tenminste nog komen om te luisteren. Tjeerd zit zo in zijn bubbel dat hij al een mening heeft over het plan zonder een keer de tijd te nemen om langs te komen en een keer goed te luisteren.
+1
hypotheekboer
@nieuwoord ze kon ook niet veel anders na het lijsttrekkersdebat. Maar door te zeggen ik til de afspraak over de verkiezingen geeft ze in feite het belang aan wat ze eraan hecht. Als ze had moeten constateren dat het wel wat was, had ze het verkiezingsprogramma in de prullenbak kunnen gooien en stond De Groot in z´n hemd.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @hypotheekboer:
ze kon ook niet veel anders na het lijsttrekkersdebat. Maar door te zeggen ik til de afspraak over de verkiezingen geeft ze in feite het belang aan wat ze eraan hecht.

Precies! De agenda is anders.
+1
Jean-PierreK
@nieuwoord, hou dat optimisme vast. Zelf vermoed ik dat zij zelf ook wel weet dat er andere methodes zijn om de stikstof uitstoot te verlagen. Immers in de Pbl doorrekening staat dat ook bij haar partij. Echter als je andere sectoren wilt ontzien dan moet de uitstoot bij de veehouderij meer dan halveren. Dus de helft van het vee die in haar plan overblijft zal ook nog minder emissie moeten hebben. Daarbij kan ze de ideeën van de Nieuwkoopse plassen wellicht toepassen. En dan heeft ze ook nog niet gelogen of gedraaid. Dat is politiek, spelen met woorden.
Jean-PierreK
@Jean-PierreK, blauw zijn technische maatregelen, bruin is verkleinen veestapel en landbouwareaal.

Dit is overigens bovenop de al ingezette vermindering van de uitstoot.

(klik om te vergroten)

+1
Kringloper
@Jean-PierreK Ze moeten eerlijk zijn als ze lef hebben? Boeren van Nederland, wij willen het land vol bouwen, dus voor jullie is geen plek meer in dit land.
hans1980
@Kringloper Gaat wel gebeuren linksom rechtsom veestapel wordt verkleind om ruimte te bieden voor huizen,bos,zonneparken,windmolens
@nieuwoord Tjeerd is druk in OENKERK op zn boerderie, al bemest tjeerd, mollen gevangt, kunstmest besteld, melk je elke dag zelf of ben je een luie donder???
+3
Realisme
@nieuwoord Sigrid wil niet luisteren. Sigrid wou vooral uit een discussie komen zonder op haar bek te gaan. Nu leek ze de voor rede vatbare bestuurster. Maar ze komt 1 niet langs en 2 interesseert welk plan boeren ook schrijven haar geen hol. Na de verkiezingen heb ze geen tijd tot aan de volgende verkiezingen🙄
slagakker
@Realisme Vertrouw die Kaag niet wolf in schaapskleren. Vindt het een drammer.
+4
Kringloper
Twee zweefmutsen zonder enig verstand, mijn god waar gaat dit heen in ons land.
En Tjeerd De Groot is een HELE GROTE LUL, zo dat mos ik effe kwijt!
Grasbaal
Quote Reactie van @Kringloper:
Twee zweefmutsen zonder enig verstand, mijn god waar gaat dit heen in ons land.

Besef wel dat deze 2 kwebbelende dames persoonlijk veel meer stemmen trekken als alle splinterpartijen samen.
+5
Kringloper
@Grasbaal Kan wel zijn, toch heb ik aan allebei een bloedhekel
Melkboer16
@Kringloper dan helpt alleen stemmen op een grotere partij zoals cda of vvd
Kringloper
@Melkboer16 Juist niet, Rutte neemt ze allebij mee in bed als het moet.
weurding
@Kringloper zou ie ze beide tegelijk kunnen pleasen denk je🤭
+3
Peter79
@Kringloper arme Tjeerd, wat zal hij er de pest in hebben als @JanCees met voorkeur stemmen wordt gekozen. Nog mooier is het als ze Tjeerd gewoon helemaal niet nodig hebben

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN