Nog niet veel groenbemester ingewerkt

Ondanks wekenlang droog weer en een gewas dat begint te groeien, is er nog niet veel groenbemester ingewerkt. Een beter moment dan de eerstkomende dagen komt er waarschijnlijk niet meer, zegt kweekbedrijf Limagrain. „Langer wachten vergroot de kans op een massaal gewas dat niet goed of te laat verteert en mineraliseert.” Regio Oost Limagrain vertegenwoordiger […]

Deel dit topic

Reacties

+1
huub
Op veel plekken is het nog veel te nat.
+3
JappieJo
@huub ja vanuit het kantoor lijkt het vaak droger dan in veld zelf
+2
pietjepuk
Waar maken ze hun eigen druk om. Komt het mooi wat later vrij bij de kolf zetting. En dat er wat over blijft is geen ramp groeit de volgende groenbemester goed. Goed voor de organische stof opbouw.
weurding
Valt reuze mee, pas paar ha gedaan waar gerst op komt, was rogge als onderzaai opgekomen, was groen meer niet, de bladrammenas heeft de vorst en sneeuw niet overleeft en kwijnt zo wel weg
Jannus
@weurding Hier ook alles al ingewerkt,ligt er al mooi bij en mooi met de regen er nu op
cjw73
Iemand heeft gevraagd of hij het eerst mag maaien. Dus kan mooi blijven staan.
labella
@cjw73 je kunt geen 2 ruggen uit 1 varken snijden!
+2
cjw73
@labella was vorig jaar aardappel land en is gewoon als grasland ingezaaid. Staat alle een mooi sneetje op. Maar heb zelf geen belang erbij.
Paar bakjes mest extra en dan groeit het wel weer.
+2
labella
@cjw73 ok dan zal het kunnen, ik zie hier ook wel boeren die de eerste snede maaien en daarna mais zaaien met als gevolg dat de eerste snede bijna niets oplevert en de mais ook nog een keer niks is.
Rubberburner
Hier is al 20 ha ondergewerkt ,het werd ook tijd.
anders word het wel heel lang!
Peter.
@Rubberburner Rubberburner.....
Rubberburner
@Peter. peter

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0