Voorbeeld voor de slapende RFC leden

Bloementelers willen onderzoek naar veilingdirectie FloraHolland
SNIJBLOEMENLISA SCHOUTEN08 MAA 2021 OM 15:54UUR



Op dringend verzoek van ruim vijfhonderd bloementelers heeft de ledenraad van Royal FloraHolland vrijdag een 'noodrempetitie' in behandeling genomen. Hierin vragen de telers om een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van de veilingdirectie.

Aanleiding hiervoor is de snelle verplichte invoering van het digitaal handelssysteem Floriday, de verplichte milieucertificering voor kwekers en andere nieuwe diensten die de veiling ontwikkelt. Ruim achthonderd coöperatieleden hebben vorige maand in een enquête hun onvrede geuit over de koers van het bedrijf. Dit staat te lezen in een artikel van Het Financieele Dagblad.

Nu honderden leden aan de noodrem hebben getrokken, is het de beurt aan de ledenraad. Volgens Rémi van Adrichem van RM Plants, woordvoerder van de initiatiefnemers van de petitie, wilde de ledenraad het verzoek in eerste instantie opzijschuiven. Toch lijkt de ledenraad nu het nut van de petitie in te zien. 'We willen weten of de directie nog goed functioneert', meldt Van Adrichem. Mocht dat niet zo zijn, dan zouden bestuursleden mogelijk moeten vertrekken, verwacht hij.

Deel dit topic

Reacties

Melkveehouder6
Wat denk je dat de uitkomst is van het onderzoek?
Kleine details aanpassen en door, de directie doet het beste voor het bedrijf....
robotmelker
@Melkveehouder6 en wat denk jij als we de lijn het zittende bustuur en commissarissen blijven volgen. Waar komen we dan uit?

Meer eisen aan het product
Minder of geen nabetaling
Hogere loonkosten
Hogere financieringslasten aan de coöperatie
Rentevoordeel ook verdwenen..
Naar mijn idee zit er een raad van bestuur en commissieleden die niet capabele zijn.

Heel die bijeenkomsten zijn gewoon voor de schijn om coöperatief te zijn. En alles in het belang van de eigen zakken vullen. Ronduit belachelijk zijn ook de stemming op de mensen in de ledenraad... Is toch ook nauwelijks nog iemand voor te vinden. Zijn allemaal mensen die het geld hard nodig hebben om de boel thuis aan het draaien te houden. Zij hebben al lang aan zien komen dat het zo niet langer meer kon... En hebben de wond gewoon door laten etteren.
+1
cornelissen
@robotmelker Hoe kan het dan ,dat normaliteit 90% van de aanwezige leden op de districtsvergaderingen voor stemt op voorgedragen ledenraadsleden?
jan w
@cornelissen
Hier werd er op de ledenvergadering al eens door de directie aangegeven dat ledenraadsleden eerst werden gehersenspoeld, zodat de koppen vrijwel allemaal dezelfde kant op kwamen te staan. Men kon geen tegenstand dulden.
robotmelker
@cornelissen wil men als lid nog iets inbrengen in de coöperatie (eisenpakket melkprijs of financiering) moet men onderaan beginnen. Simpel zonder ledenraad geen stemming. Dus weg ermee!!
90% stemmen voor op het voorgedragen lid. Der waren geen tegenkandidaten en de stemmers durven niet tegen of blanco te stemmen...
+1
Melkboer16
@robotmelker onzin, je praat voor je eigen ik!
Luister ik zit niet in de DR maar daar moet je toch wel enige kwaliteiten voor hebben!
En voor de uren die je er voor maakt kan je geen vervanging thuis regelen
cornelissen
@Melkboer16 Zoals ik begrepen heb tussen de 8000 en 10000 euro, kun je nog wel iets regelen
Melkboer16
@cornelissen jaja, en dan tussendoor boze telefoontjes krijgen.
Lijkt mooier dan dat het is.
+1
ejb
@Melkboer16 als je het goed doet krijg je ook geen boze telefoontjes.

het is toch allemaal heel simpel.

elke keer moeten ze bij voorstel de vraag stellen wat zijn de extra kosten en hoeveel extra winst levert dat op voor de leden uiteraard wel ff controleren of aangeleverde cijfers kloppen. valt de balans de verkeerde kant op dan stemt een goede lendenraadslid gewoon tegen.
MBH te N
@cornelissen per week of per maand of per jaar?
cornelissen
Quote Reactie van @MBH te N:
per jaar

Ja ,per jaar, de voorzitter krijgt wat meer.
Gewoon vragen bij de rondvraag
Peter.
+1
robbies
Quote Reactie van @Melkboer16:
ik zit niet in de DR maar daar moet je toch wel enige kwaliteiten voor hebben!

Ik zie soms toch wel flagrante onzin uit monden van ledenraadsleden komen. Op Melkweb, en op Prikkebord soms ook.
Wolswinkel
@robbies
Quote:
Ik zie soms toch wel flagrante onzin uit monden van ledenraadsleden komen.

encyclo.nl/begrip/flagrant/

Ooo juust, iets tegenstrijdigs zeggen..
puddingbroodje
Je zou wel gek zijn als je in de ledenraad laat staan het bestuur van FC ging zitten! goed zul je het nooit doen.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0