FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur

AMERSFOORT (ANP) - De vertrekpremie voor de vertrekkend financieel directeur Jaska de Bakker van FrieslandCampina voldoet wel degelijk aan de code van goed bedrijfsbestuur. De in de jaarrekening genoemde uitkering van 1,1 miljoen euro bestaat uit meer dan alleen de vertrekpremie omdat zij haar opvolger nog inwerkt tot 1 oktober, meldt het zuivelconcern. Over de vergoeding ontstond ophef omdat FrieslandCampina vorige week ook bekendmaakte dat er voor de leden-melkveehouders geen winstdeling is.
Het bericht FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron

FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur
nieuws.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

slagakker
Duidelijk en over tot de orde van de dag.
+1
puntertje
Tja, als je een contract van 4 jaar aangaat en zelfs de structuur op deze 2 topbestuurders meende aan te moeten passen zou het vreemd zijn om tot de laatste week te wachten op het gesprek wel of niet met elkaar verder te gaan. En wil je niet verder dan zeg je ook niet zoals bij productiemedewerkers: maak je tijd maar vol. Als het al aan de Code Goed Bestuur (feitelijk: afspraken nakomen) zou voldoen dan voldoet het zeker aan de Code Zeer Slechte Afspraken Maken. En het was natuurlijk bedoeld om iemand die niet goed functioneert niet te beschadigen, nou Remuneratiecommissie en RvC, als jullie niet hadden kunnen bedenken dat dit rumoer zou geven sta je ook naast de werkelijkheid. Nu kost het een hoop geld en staat De Bakker te boek als graaier, succes bij filantropische Ocean Cleanup.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , zuivelconcern , opvolger , jaarrekening en bakker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!