Winterdiaree bij koeien, komt dat nog voor?

Enkele koeien waterdunne mest terwijl rantsoen niet echt veranderd is , ook sloom en dor in haar

Deel dit topic

hans1980

Reacties

+1
valtraaa
Verzuring, of de extreme weeromslag wij hebben er thuis ook wat last van.
Ynze Oenema
Jaartje terug in december had ik het het ook bij de koeien. In 2 weken tijd kreeg 20 procent van der koppel diaree en 2 dagen minder melk. 😛 Eerste dagen wel wat koolzaad toegevoegd maar dat hielp natuurlijk niet haha.

die koeien kregen overigens niet dor haar .. dat gebeurt ook niet in 2 dagen denk ik.
brabantboer1
Enkele weken geleden gehad. Eerste koe denk je, goh wat dun, daarna steeds meer. In ca 2 weekjes door de koppel gevlogen. Voornamelijk vaarzen en 2e kalfskoeien. Koeien goed hersteld.
Melkweb
@brabantboer1 vermoedelijke oorzaak? Te weinig weerstand en daardoor vatbaar voor alles? Wat is uw mening?
ntd79
@brabantboer1 hier ook, een keer in de anderhalf, twee jaar. Ze worden niet ziek, blijven vreten, maar waterdunne mest en productiedaling, duurt een week. Ik denk dat het toch een soort van virus is dat er doorheen gaat, wat op het bedrijf aanwezig is, want de oudere koeien krijgen het hier nooit weer, het zijn de melkvaarzen en tweedejaars, dus denk dat de oudere koeien er weerstand voor hebben opgebouwd.
ntd79
@ntd79 tweedejaars is tweedekalfs
Frits1
Heb er hier ook wel eens last van. Eind vorig jaar ging het door de koppel. Dunne mest, en een productie daling.
demelkboer
Hier ook wel eens last van gehad. Zeker met die temperatuur schommeling
sjuu
Vorig jaar ook gehad, kosten veel melk. Productie viel daarna wel tegen vond ik, ze hebben nu allemaal weer gekalfd en doen het super.
komelker 2
.
Jawis
Buikgriepje of bevroren persvezels gevoerd....
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!