FDF sleept minister Kaag voor de rechter

Sigrid Kaag, D66-politicus en de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, moet op 16 maart voor de rechter verschijnen. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) klaagt haar in verband met smaad en laster.

Deel dit topic

Reacties

+2
Jaap40
Oeps, interessant wat daar gebeurd zo net voor / tijdens verkiezingen 😅👌
BoerBart
@Jaap40
Dit is koren op de molen voor D33.
Hoe meer ze de boeren aanpakken-Hoe meer stemmen
+3
Jaap40
@BoerBart d33 wordt d16,5
De grote boer
@Jaap40 nee b16.5
Noordoost
Heel goed 💪🏻
+1
Aanpakken die leugenfabriek in den haag .
jammermaarhelaas
Ben toch wel benieuwd hoe de betreffende rechter dit gaat duiden.
kanniewaarzijn
@jammermaarhelaas Ik niet, Mark zegt het zelf al: "als we de Nederlandse rechtspraak kunnen vertrouwen....."
+2
slagroomvla
Die rechter is waarschijnlijk een broertje of zusje van Kaag... En anders wel een studiemaatje. Ons kent ons...
Farma_boerke
Gratis reclame voor D132
+5
Melkweb
Dom, d66 zal dit onthouden. Bij andere zaken of stemmingen werkt dat landelijk, provinciaal en misschien ook wel op gemeentelijk niveau eerder tegen je dan voor je...
@Melkweb Waarom ???
+5
Melkweb
@Detukkeroettwente past precies in de lijn die Sieta ook heeft.

Bewijs het maar dat ze opzettelijk smaad heeft gepleegd of dat ze op basis van informatie deze uitspraken heeft gedaan. De rechtszaak is totaal kansloos en heeft meer minnen dan plussen

Als dit het enige nog is om restje gelijk via de rechter te halen zeg je eigenlijk dat je jezelf niet meer serieus neemt en je positie uitgespeeld is.
+3
Noordoost
@Melkweb was dat nu weer voor raar gezwets
+2
Mars2
@Noordoost Melkweb draagt luiers
Noordoost
De grote boer
@Melkweb doet het toch al
Melkweb
@De grote boer klopt, dus gewoon door met de ramkoers?
Jaap40
@Melkweb een rechtzaak tijdens verkiezingen, tegen boeren, zal Kaag écht niet prettig vinden. Een rechtzaak is eigenlijk altijd negatief voor 2 partijen overigens.
slagroomvla
Quote Reactie van @Melkweb:
Dom, d66 zal dit onthouden. Bij andere zaken of stemmingen werkt dat landelijk, provinciaal en misschien ook wel op gemeentelijk niveau eerder tegen je dan voor je...

Jij legt zeker ook de sleutels klaar voor de inbrekers? onder het mom van; ze komen toch wel inbreken, laten we dan zorgen dat we zo min mogelijk schade hebben...

Met jou instelling weet je zeker dat je op een dag met lege handen staat.
+2
Kringloper
D66 rechtertje erop en klaar is Kaag.
+1
Mars2
@Kringloper D66 dekken alles
hans1980
@Mars2 Thuiswedstrijd voor Kaag
Mars2
@hans1980 Ik ben benieuwd wie die wedstrijd wint
+6
achterhoeker2
Onzinnige actie van FDF, gratis aandacht voor D66 en de rechtzaak verliezen.
Altijd maar drukte maken om de aandacht op de FDF te houden begint op drammen te lijken.
+3
Kringloper
@achterhoeker2 Van mij mogen ze D66 aanpakken, een levensgevaarlijk partijtje is het!
Mars2
@achterhoeker2 Lekker laten lopen zoals de lto altijd doet is 👍👍👍
Mark probeert het en dan kan je ook een keer winnen
Of heb je korte lijntjes met de rechter?
+2
Melkweb
@Mars2 dus het meer (bevestiging van) een "persoonlijke" strijd geworden? Fijn zo over de rug (lees: imago)van de hele sector....wie stopt deze waanzin
+15
Mars2
@Melkweb imago??? Ze roeien ons uit alsof we ongedierte zijn. Dan kun je of een luier aandoen en heel stil zijn en vooral niet hoesten of je verzet je tegen je eigen executie
Wat een gezemel over imago. We maken voedsel en doen dat netjes
In een land met een hoop zeiktrutten die denken dat minder vee iets hemels is
+4
diekman
@Melkweb melkweb is als de echte melkweb. Regelmatig storing.
+1
Kid creole
@achterhoeker2 kid geven Achterhoeker
Taakstraf.
1000x schrijven ik mag niet meer drammen op fdf
hypotheekboer
@achterhoeker2 idd kansloos. Politici mogen net wat meer zeggen als anderen. Kaag citeert wat betreft terrorisme een rapport van NCTV. Wat denkt FDF hier nou mee te bereiken? We weten wel hoe D33 in de wedstrijd zit. Laat de kiezer gewoon zijn ding doen. Sommige dingen moet je laten lopen. Pick your battles noemen ze dat.
+2
Kringloper
@hypotheekboer Als iemand roept minder Marokkanen, staat de rechtelijke macht op zijn achterste poten vanwege belediging van een bevolkingsgroep. D66 roept in koor de helft van de boeren moet weg, is dit geen belediging van een bevolkingsgroep dan?
hypotheekboer
@Kringloper ik denk dat een rechter dat schaart onder vrijheid van meningsuiting. FDF procedeert voor haar eigen ´goede´ naam. Niet doen, verspilde energie en dit komt als een boemerang terug.
@hypotheekboer check je even op stockholmsyndroom..
+2
hypotheekboer
@Oudekoeuitdesloot check jij dan ook even de definitie daarvan. ´T is een keer mooi geweest met Marc vd Oever. Niet voor elk scheet die hem dwars zit de trekker oppoetsen. Zet dat ´wapen´ gericht in, het meest effectief in samenwerking en overleg met anderen.
Grote kans dat ie afgeserveerd wordt in de rechtszaal. Wat heeft ie dan bereikt? (ik heb helemaal niks met D66, zie verder naar onder, of jouw deepstate overigens)
Hans van Bergen
@achterhoeker2 Jij vind alles belachelijk wat FDF doet wah Bennie. Als Mark gaat pissen vind jij dat ook belachelijk. FDF wint deze zaak altijd ook al verliezen ze. En politici kunnen nog eens nadenken alvorens ze FDF valselijk beschuldigen
+1
achterhoeker2
@Hans van Bergen Ik ben Bennie niet, maar ja ik vind alles wat FDF doet belachelijk, om dat ze niet nadenken en het is allemaal op emotie gebaseerd dat brengt de (blijvende) melkveehouder geen steek verder.
Hans van Bergen
@achterhoeker2 precies en er is maar 1 persoon in het universum die er zo over denkt en dat is Bennie ergo jij
+2
m uut m
@Hans van Bergen
Nee hoor er zijn zat boeren die zich almeer afkeren van FDF.
Hans van Bergen
@m uut m Ja jij en Bennie en Achterhoeker en al jullie andere accounts dus afgerond niemand
+1
m uut m
@Hans van Bergen
Die anderen zijn zo verstandig om hier niet te reageren.
Albert Altena
@achterhoeker2 Zeg dan gewoon wie je wel bent
Nevergiveup
@Hans van Bergen Mentaal is dit inderdaad sterk. Kaag zal best een beetje buikpijn van hebben , leerzaam vind ik het zeker.
hypotheekboer
@Nevergiveup Kaag slaapt er echt niet minder om. Die komt waarschijnlijk niet eens op de zitting, heeft ´belangrijker´ zaken aan het hoofd.
Nevergiveup
@hypotheekboer Het knaagt wel aan k.aag. , let maar op ....
slagakker
Wat een overspannen reacties. Gewoon even afwachten tot 16 maart en dan weten we het.Kunnen we er dan weer een topic aan besteden.
+1
Melkputje
FDF is nu officieel irrelevant
ze lijken niet te begrijpen dat je als je wat wilt in de toekomst, je wel een beetje draagvlak moet houden. Kaag is een verloren zaak, maar het grote publiek niet. FDF rommelt door in de marge maar brengt wel een hoop negativiteit mee
+1
hypotheekboer
@Melkputje FDF heeft de functie van breekijzer. Maar elke keer met het breekijzer op pad, dan krijg je een keer het imago van draaideurcrimineel en loopt het een keer verkeerd af. Eerst nadenken voordat je het breekijzer inzet.
+1
weurding
Quote Reactie van @Melkputje:
FDF rommelt door in de marge

boeren ook als ze niks doen
+1
Jaap40
@weurding ongelofelijk hoe sommigen het volhouden bij de huidige marge.....
+7
hypotheekboer
@Nevergiveup Kaag is een politica democratica, een vrij zeldzame groene papegaai, pas in 1966 ontdekt, waarvan de moederkloek heel veel vliegt. Ze hebben een scherpe snavel, een geheugen als een vergiet, of als het hun uitkomt als een olifant, geen geweten en een teflonlaag. Ze voelen zich het beste thuis bij papegaaien van groen met rode kleur die elkaar wat napapegaaien. Ze roepen vaak het woord ´stikstof´ maar zoals bekend weten papegaaien de betekenis van wat ze roepen niet. Ze gedragen zich vrij agressief naar vogels met een andere groene kleur, die ze willen halveren. De politica democratica is geen hoogvlieger en heeft kenmerken van de koekoek. Zelf een ei uitbroeden en kuikens Grootbrengen kunnen ze niet. Ze schreeuwen wel het hardst om groenvoer.

Er schijnt in Den Haag een reservaat mee vol te zitten. Ik heb me laten vertellen dat er heel lang een hek om dat reservaat heen zat, maar dat zo´n andere groene vogel uit Groningen, die met een paar andere een dagje kwam vogeltjes kijken, dat per ongeluk heeft platgereden. Die had verder niks kwaads daarmee in de zin, maar de groene papegaaien voelen zich zonder hek ertussen nogal snel bedreigd.

Je kunt er ongeveer de klok op gelijk zetten dat er 1 keer in de 4 jaar, soms iets eerder, een koortsuitbraak in het reservaat is. 1 van de symptomen is dat ze dan een stoelendans doen, en vervolgens een paringsdans. Dan vliegen ze uit hun nest en strooien ze met allerlei losse blaadjes uit de Fabeltjeskrant, die ze door de jaren verzameld hebben. Het schijnt dat ze ook aan twitteren doen. Vroeger noemden we dat gewoon tsjilpen of kwetteren. Er vliegt daar ook nog een ibis Minerva rond, een uilensoort die in zijn voortbestaan bedreigd wordt, maar andere uilskuikens hebben liever niet dat die meedoet aan de paringsdans. Uilen en papegaaien verdragen elkaar slecht. Al met al een stel vreemde vogels bij elkaar.

En een @JanCees Vogelaar doet nu ook mee aan de stoelendans om straks het nest op te schudden. Die papegaait niet mee, weet wel wat stikstof is en heeft nog wat blaadjes met een rood kruisje nodig. 😉
Weidezicht
@hypotheekboer prachtig.
+1
Grasbaal
Mark schat de winkansen tussen de 0 en 10%...
achterhoeker2
@Grasbaal Als ik weer iets bedenk ,en de slagingskansen zijn 10 % dan begin ik er niet eens aan.
+1
Grasbaal
@achterhoeker2 het gaat dus alleen om de media aandacht...
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Grasbaal:
media aandacht...

Heb mezelf al afgevraagd hoe de rechterlijke macht het uitlegt als je een deur forceert (ookal begrijp ik de daad vanuit het jarenlang treiteren van de burgers en boeren door de NAM en nu het N beleid). Maar zonder deze emotie er bij mee te nemen valt het muntje wellicht naar de kant van Kaag.
+1
de jonge
@jammermaarhelaas het gaat erom dat ze fdf als een bepaalde groep neerzet, terwijl het punt is:: was dit protest uit name van de fdf ? of worden ze hiervan
ten onrechte beschuldigt,.bij mijn weten was het namelijk een wilde actie
de jonge
@Grasbaal en als hij nou had gezegd dat hij dacht dat hij 90% kans had, dan was het waarschijnlijk een blaaskaak? als de uitkomst negatief is?
diekman
@de jonge 10 procent kans deze rechtzaak te winnen. Daarna rechtzaak 90 procent kans om te winnen om aan te tonen dat de rechters links zijn.
+1
Mars2
@Grasbaal Wanneer je in een gevaarlijke situatie zit en er is een oplossing die 10% kans biedt om te overleven dan ga je voor de 90%?
Ik snap dat veel mensen zo denken. Gelukkig zijn er ook mensen die kansen pakken.
+1
Daats
@Mars2 vond jij deze situatie gevaarlijk??
+1
Mars2
Nevergiveup
Het is best goed doordacht dat FDF dit doet , het gaat in "principe" helemaal niet om winnen , ik snap de vele "domme" reacties hierboven dan ook niet , of eigenlijk wel .....
de jonge
@Nevergiveup nou ik snap deze reacties inderdaad niet. was deze actie opgezet door fdf of was het een wilde actie?? daar krijg ik geen antwoorden op van degenen die proberen van fdf af te halen. En hoe zit het met degenen die met de fosfaatrechten bezwaar wilden maken of aanspraak op de knelgevalregeling waarbij een adviseur zei, ik schat dat u een 10% kans maakt. zeiden die allemaal oke stuur de rekening voor het advies maar,ik ga geen bezwaar maken of zeiden er ook mensen we proberen wel die 10% kans.. ik neem aan dat er zeer velen voor die 10% gingen anders waren er niet zoveel indieners geweest met bezwaar tegen de beschikking
de jonge
@de jonge waarschijnlijk is er ook niet 1 van dat soort personen die ooit een lot heeft gekocht of uberhaupt met een loterij heeft meegedaan,de kans dat je daarmee de hoofdprijs wint is namelijk vele malen kleiner
Nevergiveup
@de jonge haha 👍
FDF heeft zeker een inschatting , vooraf gemaakt en als daar 10% uit gekomen was, dan was er geen zaak gekomen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
68
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
4.208