“Vakblad” boerderij staat voor aap

Wederom is gebleken dat (buiten Robert ellenkamp van Agrio) de agrarische onderzoeksjournalistiek van een bedenkelijk niveau is. Chef rundveehouderij Robert bodde van “vakblad” boerderij heeft na de bestudering van het jaarverslag niets anders dan lof voor rfc. Een dag later doet de Volkskrant een verwerpelijke ontdekking. Het aanstaande “vrijwillig” vertrek van jaska kost de boeren 1,8 miljoen. Onbegrijpelijk en onverteerbaar. Maar opmerkelijk dat dit uit de landelijke media moet komen.

Deel dit topic

Reacties

+8
labella
Lees je dat dure reclameblaadje nog dan? Ik dacht dat geen hond de boerenlibelle meer las.
+1
Bartlehiemboer
Ik heb al zo vaak mijn vraagtekens ge uit naar redactie Boerderij. Ze verzuimen het zelfs om maar een antwoord te geven op je vraag. Ze voelen zich verheven boven de boer of zo. Zelfde gevoel als ik heb bij LTO, FC, Schouten Ze zien ons volgens mij alleen maar als hun inkomen bron. Het zit hun tijd wel uit tot de boeren niets meer hebben te besteden dan zoeken ze een ander baantje voor hetzelfde truckje
grös
@Bartlehiemboer
Ze doen niet alleen de boerderij/agrarisch, maar een hele serie vakbladen.
+1
Sjaakiee
@Bartlehiemboer die prijzen van vee klopt ook geen ruk van in dat blaadje
grös
@Sjaakiee
Ja en de grondprijzen, dan lees je, 1 perceel grasland verkocht voor 30.000, 1 perceel bouwland voor 70.000, wat kunnen we met zulke informatie?
+1
grös
@Sjaakiee
Slachtprijzen staan ook wel op andere sites, gratis.
puntertje
Je moet als je het leest natuurlijk wel onderscheid kunnen maken tussen journalistieke artikelen en opinie, dat is dan wel weer zo netjes als je kritiek wilt spuien.
familie pelle
@puntertje dat is dus precies mijn kritiek. Het is de journalistieke plicht om goed onderzoek te doen ipv opinies te ventileren.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @familie pelle:
Het is de journalistieke plicht om goed onderzoek te doen ipv opinies te ventileren.

Is deze journalistieke mening dan allemaal onzin?,

Quote:
Maar is er een probleem bij RFC? Nee, RFC is financieel sterk, is structureel winstgevend, heeft goede merken en weet van schakelen. Geen enkel familiebedrijf, en daar moet je de coöperatie RFC mee vergelijken, niet met een beursmultinational, draait jaar op jaar stevige winst. Er zit altijd wel eens een minder jaar tussen boerderij.nl/Rundveehouderij/Blogs/…
+1
familie pelle
@Grasbaal
Quote:
. Is deze journalistieke mening dan allemaal onzin?,

Grotendeels onzin ja. De discussie rondom het financieringsvraagstuk gemist tav het eigen vermogen van rfc? Snel schakelen? Het managementstrucuur is drie keer aangepast in een kleine 2 jaar omdat er niet snel geschakeld kon worden.
+1
sorry
@Grasbaal winst opgepoestst met verkoop bedrijven zelfs dat ziet hij niet
Jan-T
Quote Reactie van @Grasbaal:
Is deze journalistieke mening dan allemaal onzin?

De grootste vraag is dan waar komt de winst weg.???
Als je de leden een jaren tachtig melkprijs blijft uitbetalen dan kan dit natuurlijk ook de beste winst zijn die je als onderneming maakt.

Maar de echte bedrijven die de kostprijs moeten betalen van het uit te betalen loon en materieel.
Zullen dat op de manier van RFC niet kunnen uitvoeren.
Omdat ze geen leden leveranciers hebben. Maar echte werknemers in dienst.
Plus inkoop voordelen behalen valt ook altijd niet mee op materiaal en materieel huur.

Dit zijn heel andere bedrijven dan als de zuivelverwerkers die de leden openlijk bij het pootje nemen.??
+2
puntertje
@familie pelle Nou, als lezer moet je dat onderscheid maken. En opinies, daar is niet iedereen het mee eens anders zou je het niet eens opinie noemen.
familie pelle
@puntertje nogmaals, ik heb geen moeite met een opinie maar wel met het feit dat er geen goede onderzoeksjournalistiek plaats vind van een blad waarvan je het wel van mag verwachten. Overigens kun je in mijn ogen pas een opinie vormen als je ook daadwerkelijk alle ins en outs weet. Of denk je dat dhr bodde nog steeds dezelfde opinie had geschreven als hij vandaag de Volkskrant had gelezen?
+4
puntertje
Quote Reactie van @familie pelle:
Overigens kun je in mijn ogen pas een opinie vormen als je ook daadwerkelijk alle ins en outs weet.

Was dat maar waar, dan konden 149 Kamerleden ook wel naar huis gaan.
+1
MTSTAMMINGA
Zou de video boodschap van Erwin Wunnekink laten zien van melkweb maar lukt me zo gauw niet
Mars2
@MTSTAMMINGA Ik hoorde een fragment van de protesten bij Borculo waar hij in gesprek ging met leden en een containerboer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0