Stikstofwet 1e kamer

Wie stemt voor wie tegen? Hebben de vragen van Ja21 andere partijen nog doen bewegen of mag de minister tegenwoordig liegen en bedriegen en verkeerd informeren

Deel dit topic

Reacties

Realisme
@JanCees hoe staat het er voor mbt de stikstofmest?
Realisme
@Realisme stikstofwet maar natuurlijk😉
John Spithoven
@Realisme
eerstekamer.nl/nieuws/20210302/…

Hier een overzicht van de voortgang van het debat.

Duidelijk wordt dat de correcte can de bijgepluste natuur nog zeker tot okt 2021 op zich laat wachten. Dan komt er pas een nieuwe release van Aerius.

De vraag of er voor die tijd al gewerkt kan worden aan de legalisering van de PAS meldingen.
BertK
@John Spithoven is er dan sowieso wel vergunningverlening mogelijk?
JanCees
@BertK dat is een terechte vraag. De stemmingen zijn komende dinsdag iedere partij die voor deze wet stemt dondert boeren voor de bus. De inhoudelijke bijdragen van Hugo Berkhout (fractie Nanninga/JA21) en Marjolein Faber (PVV) ware veruit de beste. En minister Schouten gooide de ene na de andere leugen in de Eerste Kamer en de andere partijen slikten deze allemaal behoudens bovenstaande 2 en de PvdD en Groen Links want die willen vliegveld Lelystad dicht.
Realisme
@John Spithoven dank daarvoor👍🏻
arie.j
Volgens agenda wordt er niet voor 9 maart weer vergadert
Of zien jullie een andere agenda van de 1e Kamer?
Farma_boerke
@arie.j volgende week stemming, moet nog geagendeerd worden vermoedelijk.
Zoals nu ervoor staat gaat ie door de kamer heen met meerderheid.
Hans van Bergen
Ik zie in de inbreng van mevr Prins(CDA) nergens staan dat ze de doelstellingen aangaande uitstoot stikstof in 2030/2035 die onhaalbaar zijn uit het wetsvoorstel moeten. Immers die doelstellingen zouden halvering van de veestapel betekenen. Of waar is het CDA eigenlijk mee bezig?
JanCees
@Hans van Bergen Dat heb je goed gezien datzelfde gaat op voor VVD en SGP
+1
HansM
@JanCees Dat klopt niet Jan Cees. Onze senator Peter Schalk heeft zo ongeveer de helft van zijn inbreng gewijd aan de onhaalbaarheid en onwenselijkheid van het doel voor 2035. Dat de Tweede Kamerfractie tegen dit onderdeel van de wet heeft gestemd, heeft hij met instemming aangehaald. Hij heeft gisteren in het debat in ieder geval bedongen dat er de komende kabinetsperiode een evaluatie komt van de haalbaarheid van het doel voor 2035. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, aan de SGP zal het niet liggen...! We hebben nu meegedaan aan de politieke afspraken (in de wetenschap dat we niet nodig waren voor een meerderheid!) om in ieder geval nog een juridische borging van de legalisering van PAS-knelgevallen te regelen en dat er afspraken met boeren gemaakt moeten worden oa over uitwerking en verdienmodel, zodat de wet onder aan de streep wat minder slecht zou uitpakken. Wat betreft de juridische borging van de oplossing voor PAS-knelgevallen en het creëren van meer rechtszekerheid voor deze gezinsbedrijven in het nauw, heb ik van jou alleen nog maar kritiek en 0,0 oplossing gehoord. Het is een juridisch moeras en we doen in ieder geval ons best om stapstenen te zoeken om verder te komen. Ja, er is veel meer nodig (veel meer meten,...), maar elke potentiële stapsteen afschieten helpt ook niet om eruit te komen. Dan zijn de PAS-knelgevallen verdronken voordat er een oplossing is.
+1
JohnDeere7serie
@HansM om in je gekozen metaforen te blijven: stapstenen worden niet gecreerd om iedereen te redden, slechts een enkeling die meewerkt aan de creatie van die stenen komt ermee weg. Om iedereen te redden uit het moeras moet de dijk doorbroken worden, kanalen moeten worden gegraven en gemalen moeten erop worden gezet. Dan pas zal drooglegging worden bereikt.
+2
Realisme
@HansM ik vond juist jullie partij altijd voor degelijkheid staan. Een partij die zich niet leent voor politiek gekonkel.

Je roept dat er nu wat geregeld is voor de PAS melders. Dat is mijn inziens niet meer als een jaar geleden want toen waren er ook toezeggingen. Verder gooien jullie alle andere melkveehouders voor de trein met deze wet omdat die juist weer meer onzekerheid krijgen. Je weet immers nooit waar we ineens een natuurgebied opduikt en hoe de modellen in de loop der tijd weer aangepast worden. Dus je DENKT de onzekerheid weg te nemen bij de Pas melders maar bij alle andere neemt op zeker de onzekerheid toe.
JanCees
@HansM Beste Hans binnen de huidige wet is de enigste mogelijkheid om iets te doen voor de Pas melders is Aerius dr uit en lotus er onder.
En dat is slechts een beperkte oplossing.
De enigste echte oplossing is tegen de wet stemmen . Als een speer een omvangrijk meetprogram opzetten met depositie meten en niet de lucht concentraties in combinatie met bodemmonsters en daarin alle verzurende stoffen analyseren. Dat kost ook niet zo idioot veel.
En dan beleid maken op basis van feiten.
Tot eind dit jaar wordt er geen Pas melder geholpen.
Dus die dooie mus waar de SGP zich mee het riet heeft laten insturen wek je echt niet tot leven met mij te verwijten dat ik niet met oplossingen kom.
Volgens mij was het Mesdagfonds de eerste die een uitgebreid meetprogramma heeft opgezet waar mogelijk eind dit jaar begin volgend jaar iets van data bekend kunnen worden.

Boeren onder de bus mikken om zodoende straks na de verkiezingen in beter blaadje bij Rutte te staan poets je niet zo maar weg.
De belofte van Schouten aan de SGP om een brief te sturen aan een Pas melder dat zijn dossier geregistreerd is gaat de bank echt niet overtuigen bij financieringsverzoek.
+2
Hans van Bergen
Dus JC als ik het goed begrijp heeft het CDA NIETS gedaan met de opmerkingen van LTO dat de doelstellingen van 2030 en 2035 niet haalbaar zijn en dus uit de wet moeten?
hans1980
@Hans van Bergen CDA is samen met VVD tegenwoordig links GroenLinks
JanCees

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0