Onenigheid onder achterban: FDF gelast protestactie bij FrieslandCampina af

FDF (Farmers Defence Force) heeft de protestactie bij het hoofdkantoor van FrieslandCampina afgelast. De boerenactiegroep merkte dat er tweespalt ontstond tussen boeren over het plan om woensdagochtend te protesteren in Amersfoort (UT).

Deel dit topic

Reacties

+7
Frans Z.
Verstandig,geen trekkers tegen eigen volk.
+9
Noorderling
@Frans Z.
Wat hebben niet leden met onze coöperatie van doen?
Laat ze lekker ergens anders rondjes rijden of wat nuttigs gaan doen op het land.
slagakker
@Noorderling Nogmaals het zijn toch echt eigen RFC leden. Dus daar moet je de pijlen op richten.
+6
brabantboer1
Ik ben onderhand wel een beetje klaar met die van den oever. Als we daar de oorlog mee moeten winnen dan hangt de vlag er droevig bij.
+2
Melkboer16
@brabantboer1 Vd Oever is een beste kerel maar moet zich niet laten lijden door die hitsige Sieta.
Melkweb
@Melkboer16 hoor ook niets meer van haar "kruistocht" tegen Campina inzake melkweigering
+3
Melkboer16
@Melkweb voor die kruistocht heeft Sieta Mark van den oever misbruikt gisteren en een paar domme boertjes rondom de fabriek van RFC in Borculo.
Echt dat mens moeten ze opsluiten
Melkboer16
@diekman ik herinner me nog een filmpje uit 2008 toen er een boze boer opgehitst door Sieta tegenover Jan van Weeperen stond!
Toen stonden er bij vele boeren DDB-borden aan de weg en die daar nog van over zijn die staan nu ook weer!
Toen had men net een periode achter de rug met een melkprijs tegen de 2 kwartjes!
En nu ach er komt een hele beste periode aan
+2
@brabantboer1 Friesland Campina hangt bestuurlijk nog maar aan een klein draadje aan de boeren.. China kan zo toehappen want daar zijn ze uiteindelijk met de BIG RESET van claus schwab echt op uit.. van den oever doet zijn werk goed.. boeren en bestuurders wakker schudden dat het 1 voor 12 is. Dat de boel is afgelast is goed.. anders zou vd oever slachtoffer worden van het verdeel en heers spel zoals t wereldwijd aan de gang is. Dus TOP FDF!!
Frans Z.
Ze kunnen wel hier heen komen. We gaan erehaag vormen voor overleden buurman met trekkers. Is vaak wezen demonstreren.
+10
Melkputje
Vd Oever is door de mand gevallen: 'deze actie gaat niet door omdat er in de achterban onvrede is over het wel of het niet gaan en of het verstandig is. als FDF zeggen we het moet all4one zijn, we willen eenheid in de sector en niet de boeren tegen elkaar opzetten.'

Ik ben erhelemaal klaar mee want het is leugen op leugen
- FDF wil geen eenheid in de sector ze ontlenen hun bestaansrecht aan het afzetten tegen zittende organisaties
- hoe kan FDF naar een achterban luisteren die niet georganiseerd is vd oever is zelfs zelfbenoemd bestuurder (niet democratisch gekozen)
- het zal FDF een worst wezen of ze boeren tegen elkaar opzetten want ze gaan alleen voor eigen gewin, bij stikstof bij famerfriendly ze drammen alleen de eigen zin door. wel schreeuwen geen vieze handen willen maken

eerst dacht ik, ja verfrissend nieuwe duidelijke stem op het veld maar voor mij zijn ze uitgespeeld. Zelf niet naar je eigen leden kunnen erkennen dat je een te grote broek hebt aangetrokken en dat het drama bij RFC intern opgelost moet worden
slagakker
@Melkputje Je kunt van markvd oever denken en zeggen wat je wilt maar de huidige standsorganisaties van welke club ook bakken er helemaal niks van.En dat RFC leden niet kritische zijn op hun cooperatie is oud nieuws. Dit zag iedereen aan komen niks nieuws.
+1
brabantboer1
@slagakker Noem mijn 1 punt wat fdf voor elkaar gekregen heeft behalve veel media aandacht. Op welk punt hebben zij een verandering te weeg kunnen brengen?
+1
de jonge
@brabantboer1 dat de stikstofregeling zo die in eerste instantie er lag en de lto en meerderen het wel een puik voorstel vond er tot op heden niet doorgedrukt is even een reminder::.Door de nieuwe regel zouden boeren stikstofruimte kwijtraken die ze nog niet gebruiken, maar waar ze wel een vergunning voor hebben.11-10-2019
+1
de jonge
@de jonge Minister Carola Schouten van Landbouw heeft de Nederlandse veehouders namens het kabinet een mooi cadeau gegeven. De boeren krijgen de mogelijkheid een slaatje te slaan uit de stikstofcrisis. Ze mogen hun onbenutte stikstofruimte verhuren aan partijen die deze ruimte tijdelijk nodig hebben, zoals bouwondernemers en Rijkswaterstaat. Dat kan boeren behoorlijk wat geld opleveren.

8 februari 2020
+3
de jonge
@de jonge en zeg nu nog eens dat door de fdf niets is klaargespeeld behalve alleen wat mediaophef, als fdf niet was opgestaan en de boeren had gestimuleerd om actie te voeren was dit echt niet gebeurd. Blijkbaar hebben sommigen wat last van een selectief geheugen. En ik ben geen voor of tegenstander van bv fdf maar als een partij iets goeds heeft gedaan voor de sector mag dat wel benoemd worden ipv alleen maar steeds proberen af te kraken
Weidezicht
@de jonge juist. Dat gekat op vd oever slaat nergens op. Je kannhet eens zijn met hem of niet. Prima. Maar hij steekt er een berg energie in, en is niet te bang om links en rechts de boel eens op te schudden. Weer eens wat anders dan ja amen. En een verdienmodel om tweespalt in de sector te zaaien zie ik voor fdf ook niet eigenlijk.
+1
meret
@Melkputje ik zou zeggen, beter ten halve gekeerd dan ten volle gedwaald.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Melkputje:
wel schreeuwen geen vieze handen willen maken

je hele stuk is eigenlijk onzin, niet alleen dit zinnetje. FDF is niet zomaar ontstaan, dat is omdat de zittende partij(en) er aan belangenbehartiging er al jaren een zooitje van maken, de boeren niet gehoord worden. Ook proberen ze wel wat los te wrikken, en gaan daar vol in, voor de agrarische sector, en niet voor een ander.
En qua inzet kan je over een vd Oever en ook Keimpema niet klagen, ze gaan er vol voor.
Ze zijn alleen af en toe een beetje te heet, en zou eerst wat bezinning beter op plek zijn, zo ook in dit RFCgrapje.
+1
robbies
Quote:
. FDF is niet zomaar ontstaan, dat is omdat de zittende partij(en) er aan belangenbehartiging er al jaren een zooitje van maken, de boeren niet gehoord worden

Volgens mij is FDF ontstaan omdat een paar arafatsjaaltjes in een varkensstal zijn gaan zitten en de politie te schijterig was om ze naar buiten te knuppelen

@cs-agrar
diekman
Terwijl wij druk zijn met de nabetaling van FRC gaat de eerste kamer eenstemmen met de stikstofwet. Best wel slim van hein Natuurmonumenten en de politiek.
+6
Smitjuh
FDF is schadelijk voor de sector, veel te extreem. Jammer dat ze zich niet op de inhoud concentreren. Helemaal eens met Melkputje: FDF zet boeren tegen elkaar op.
Heel mooi dat RFC leden een signaal afgeven, ze laten zich niet door Vd Oever en Keimpema voor het karretje spannen, maar gaan binnen hun eigen coöperatie in gesprek en uiten daar hun onvrede. In plaats van op de stoep te gaan staan bij een leeg kantoorgebouw in Amersfoort....vraag me af of iemand zich heeft gerealiseerd dat mensen thuis moeten werken en dat kantoor gewoon leeg staat momenteel.
Weidezicht
@Smitjuh zou het? Ik zit veel op de weg, en het is met de dag drukker. En daarbij, vdvoever voelt zich niet te groot om zo n actie weer te annuleren op het moment dat er blijkbaar te weinig animo of overeenstemming is.
+3
Noorderling
@Weidezicht
Misschien iets minder in jezelf geloven en eens vaker peilen wat een ander denkt voordat je wat rond bazuint.
Kunt en mag overal wat van vinden, maar ben geen niet of oud leden nodig die denken te weten wat ik als lid vind en dat te verkondigen.
Weidezicht
@Noorderling hij is impulsief inderdaad. Het is ook niet helemaal de taak van fdf om campina beet te pakken, maar fdf is uiteindelijk een groep boeren, die ergens wat van vinden. Bij velen blijft het gemopper aan de keukentafel, en dat hrlpt nergens aan mee.
+1
KOC1981
@Weidezicht allemaal goed en wel, van mij mag hij. Maar dan wel graag met juiste informatie. ze slingeren zo maar even een boel misverstanden de wereld in.
Ook nog in de "adviesbrief" waarin ze de actie afblazen staat vernoemd dat er geen rente op de ledenobligaties wordt betaald. En dat is gewoon niet waar.
+3
RHF-80
@Weidezicht , dit heeft weinig met de impulsiviteit van vdOever te maken maar met de rancune van Sieta richting rfc. Zij haalt alles uit de kast omdat ze haar gelijk wil halen wat betreft haar melkweigering en probeert daarom op alle manieren rfc een hak te zetten en aan te vallen.
Als dit van vdOever zelf kwam is het toch raar dat hij als varkenshouder nog nooit bij vion of één van de andere varkensslachters heeft gestaan om verhaal te halen over de zeer matig presterende slachterijen m.b.t. de kiloprijs en bij vion die ook als coöperatie zwakke resultaten heeft
+3
Ouwe Gerrit
@RHF-80 Van de oever is ook fruitteler, maar daar een volstrekt onbekende. Gek toch. Gaat daar ook niet lekker. En hij heeft zijn kop ook niet mee. Zure smoel. Dit gaat allemaal erg tegen boeren werken. Nederland is er wel klaar mee.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0