Arla meldt nabetaling en plaagt FrieslandCampina

Deel dit topic

Reacties

+3
weurding
Vaak was het andersom, alleen laat het geheugen mensen gauw in de steek
+6
jvt
Juist Weurding. Hebben als arla lid afgelopen jaren genoeg de pijn gevoeld van brexit en de reorganisatie die gelukkig nu wel achter de rug is. Geeft, heel eerlijk, ook wel een fijn gevoel dat het eens andersom is. Altijd minder krijgen is gewoon niet leuk...
+2
KOC1981
@jvt het is je gegund, hopelijk zijn wij snel door de zure appel heen
+1
diekman
@KOC1981 Dan moet er eerst wel veel veranderen.
+1
Marco de 1ste
Maar dan nog, de omstandigheden afgelopen jaar zijn voor beide fabrieken nagenoeg hetzelfde?
Ik vind RFC dir afgelopen jaren altijd wel een excuus klaar heeft staan. Om vervolgens een vlucht naar voren te maken door melkverwaarding bij de boeren op het erf te gooien. We hebben nu klw koemonitor pp ect ect. Hein weet deze verplichte waarde toevoeging niet te vertalen in een hogere opbrengst. Maar laat ons wel met de kosten zitten.
Haijtink
@Marco de 1ste Arla presteerde jaren lang onder FCDF, door de jaren lange lagere melkprijs kunnen ze nu uit de algemene reserve even een fooi voor de boeren betalen. Staan ze ook een x boven aan.
Mars2
@Haijtink Continuïteit is belangrijk, net als een goede melkprijs. Waar denk je dat het probleem bij Rfc zit?
Haijtink
@Mars2 Beide komt goed, maar reorganisatie is nodig en gelukkig ingezet.

Garantieprijs systematiek in combinatie met de bulk aan melk die er de afgelopen jaren is gekomen was 1 van de problemen. Maar dat is achteruitkijken, daar is niets meer aan te veranderen.
Realisme
@Haijtink blij dat het lek weer boven is!!👍🏻

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.584