Arla 1,75 euro nabetaling /100kg

De kloof kan niet groter met RFC
De grijpstuiver van vorig jaar moet ook nog terug

Deel dit topic

Reacties

+2
Noorderling
Wat ontvingen ze netto per kg melk?
Melkveehouder6
@Noorderling volgens mij met vergelijkbare gehalte zat Arla 0,8 cent onder RFC, Nu dus een cent er boven met nabetaling..
+1
ted9
@Noorderling Prestatieprijs 36.9
+1
frank post
@Noorderling 36,72, wat de nabetaling netto word weten we begin volgende week
KOC1981
@frank post staat die 1,75 dan niet vast?
+3
frank post
@KOC1981 nou de Nl arla gehalten liggen iets hoger dan de gemiddelde arla gehalten, dus ga er vanuit dat nabetaling voor Nl ook iets hoger is, maar laat je volgende week weten
+1
frank post
[@KOC19 2,16
grös
@Noorderling
Weidepremie Arla 0,5 cent, Frl Campina 1,5 cent las ik, laat bij Campina nou 75%? weider zijn.
puntertje
@grös nou, de netto weidepremie bij RFC is geen 1,5 cent.
+2
grös
@puntertje
-0,35 cent, ja maar bij iedere fabriek moet het ergens vandaan komen. En als het niet die 1,5 cent was geworden hadden we nu misschien wel een wetsvoorstel weidegangplicht liggen.
puntertje
@grös wat een slap argument
Melkweb
Netto - netto is de werkelijke vergelijking. We wachten met spanning binnen de verschillende melkstromen naar de onafhankelijke onderzoeker die dit gaat uitzoeken.
+2
JohnDeere7serie
Fantatisch resultaat gedraaid met mega verkopen aan de kruideniers. Mede geproduceerd in de moderne fabriek in Nijkerk, gekocht voor een knaak en een bos wortels, want de fusie moest doorgaan.
+1
hypotheekboer
@JohnDeere7serie beetje kortzichtig. De fusie heeft ook een jarenlang bovengemiddelde melkprijs gebracht.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @hypotheekboer:
De fusie heeft ook een jarenlang bovengemiddelde melkprijs gebracht.

Had maar wat meer aan het echte eigen vermogen gedaan ,nu moeten we bijstorten
Elvis
@cornelissen😂😂😂want daar was je zonder morren mee akkoord gegaan?
cornelissen
Quote Reactie van @Elvis :
want daar was je zonder morren mee akkoord gegaan?

Licht aan de uitleg, maar ik ben wel een lange termijn denker. En als je iets op eet is het weg, hou meer van langdurige rendementen.
Nu weet ik wel , te veel geld is ook niet goed , dan ga je er slordig mee om, maar er moet wel voldoende zijn voor een probleemloze bedrijfsvoering.
En altijd investeringen ,waar je in ieder geval deels eigen melk in kwijt kunt, andere investeringen gun ik wel aan beleggers. Is niet een kernactiviteit van deze coöperatie.
pieta
@cornelissen Ze hadden niet meer in de dode hand hoeven te reserveren. Ze hadden de toevoeging aan de obligaties vast gewoon andere voorwaarden moeten stellen zodat ze meegeteld hadden.
robbies
Quote Reactie van @JohnDeere7serie:
Fantatisch resultaat gedraaid met mega verkopen aan de kruideniers.

Dat is het argument van RFC-bestuurders. Arla is sterker op andere deelmarkten. Dan denk ik vervolgens: Wij hadden met Riedel en Creamy creations ook sterke merken, maar daar moest we vanaf want dat was geen core-business. Zo kan ik ook 12 jaar in een bestuur blijven hangen
Sjaakiee
@robbies jarenlang moesten we horen dat de winst van riedel kwam.voor een beetje verkocht en drie maanden na verkoop draaide het al weer top.dat was toen al begin van het eind.we zijn blij dat we er weg zijn.
+1
ejb
@Sjaakiee ik ook
Wat is vooral niet snap is dat bestuurders van rfc het lef hebben om corona als smoes te gebruiken voor hun eigen falen.

Alle referentie bedrijven hadden minimaal evenveel last van corona en dat is ook gewoon terug te zien in de veel te lage melkprijs.

Het grootste probleem van rfc is dat de bestuurders zichzelf heel belangrijk vinden en overal mee moeten bemoeien en inbreng van mening gaat alleen samen met inbreng van geld.

Terwijl ze maar 1 ding hoeven te doen namelijk een goede melkprijs op zowel de korte als de langere termijn te regelen. verder helemaal niets

Word hoog tijd dat de eigenaren(melkveehouders) daar dus ingrijpen en de jaknikkers van de ledenraad laat doen wat ze moeten doen namelijk: standaard ideeën die niet winst verhogend zijn direct afwijzen
cornelissen
Quote Reactie van @ejb:
ledenraad laat doen wat ze moeten doen namelijk:

Maar ze "treffen" het wel een beetje met corona, alleen online vergaderingen ,anders zou het zeker hier toch wel wat heftig aan toe zijn gegaan.
Misschien in Campina gebied wat rustiger , want die zijn misschien wel gewend te betalen voor leveringsrechten en voor de fusie heeft Campina natuurlijk ook vrachten onrenderend geld gebracht naar
hun tweede thuismarkt Duitsland .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0