De groene ambities van Arla Foods en FrieslandCampina

Grote bedrijven met concrete ambities om hun bedrijfsprocessen te vergroenen. Daarover gaat het in The Green Challenge, een regelmatig terugkerend onderdeel van dit programma. Met deze keer: Arla Foods en FrieslandCampina.

Twee bedrijven die elkaar dagelijks beconcurreren om de gunst van de consument. In deze aflevering zitten ze gebroederlijk aan één tafel voor een onderwerp dat ze allebei even belangrijk vinden: duurzaamheid. Arla Foods lanceert deze week de eerste klimaatneutrale zuivel op de Nederlandse markt. Daarvoor reduceert het op verschillende onderdelen in de keten de uitstoot van broeikasgassen. Wat overblijft, wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen en de bescherming van regenwouden. In 2028 wil het bedrijf de eigen uitstoot met 30% hebben gereduceerd, vertelt algemeen directeur van Arla Foods in Nederland Bas Padberg: bnr.nl/player/audio/…

Deel dit topic

Reacties

Marco de 1ste
Zuerst kommt das fressen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0