Gifbeker lijkt nog lang niet leeg voor RFC-leden

De gifbeker voor FrieslandCampina-leden lijkt nog lang niet leeg. Naast het historisch slechte bedrijfsresultaat dat FrieslandCampina vandaag over 2020 presenteerde, waarschuwt CEO Hein Schumacher ook nadrukkelijk voor het lopende jaar.

Deel dit topic

Reacties

+2
Einde verhaal voor RFC !!! Hein heeft 1.5 miljoen !!!
+2
Dirk van Zetten
@Detukkeroettwente lees het persbericht van Arla met nabetaling 1,75 cent, 100% tegenover gesteld verhaal. Hoe kan de 1 zo profiteren en de ander overal naast grijpen....
+1
Dirk van Zetten
@Detukkeroettwente lees het persbericht van Arla met nabetaling 1,75 cent, 100% tegenover gesteld verhaal. Hoe kan de 1 zo profiteren en de ander overal naast grijpen....
+1
@Dirk van Zetten RFC is te GROOT en men is het overzicht TOTAAL kwijt, en de TOP(B) is te zwaar, daar gaat misschien wel 40% van de winst naar toe.Als we zien wat HEINTJE vangt 5000 euro/dag, wat is dat/minuut ???
+1
Dwers.
@Detukkeroettwente als Hein 8 uur slaapt, ligt er nog 1500 euro op zijn kussen
+4
kanniewaarzijn
@Dwers. Dan wordt ie betaald om niets aan te richten 😀
+1
diekman
En maar personeel aannemen. Niet te geloven.

(klik om te vergroten)

sorry
@diekman je hebt niet genoten van die mooie filmpjes,webinairs etc...?
+1
albert1
@diekman en de totale personeelskosten zijn lager, dus dat is dan weer mooi.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @diekman:
personeel aannemen.

zoals je foto lijkt, kan je er niet veel mee. In NL veel werknemers ja, maar wat zijn de functies daarvan? Is dat incl het gehele management en besturen, of alleen in de fabrieken
EDOO
Hebben de RFC leden die zijn overgestapt naar A-Ware toch goed gegokt?
+1
3 speen
@EDOO jan maakt je ook niet rijk
Noorderling
@3 speen maar rfc wel als je vertrekt.
Brutus64
@EDOO ik ben een overstapper, niet dat je Aware zo rijk wordt.
Maar tijdens die roerige periode heb ik van alles overwogen, heb toen gebeld met Campina, was het eerste wat ze zeiden, als we deze volume beperking niet invoeren, is het voortbestaan van Campina onzeker.
Dit heb ik in mijn besluit zwaar laten mee wegen, bovendien zag mijn zuster in die jaren, in de jaarrekening dat er toekomstige verliezen te verwachten zijn, mijn zus is register accountant, dat heb ik ook mee genomen in mijn overweging.
Bovendien lag er een mooie premie klaar.
Verder alle vaste obligaties uitbetaald, dus de oud Campina redden het voorlopig nog best bij Aware, maar dat neemt niet weg dat de Aware melkprijs best wat hoger kan.
Realisme
@Brutus64 dan heb ik een vraag. Hoe zit dat met opgebouwd vermogen bij RFC? Staan bij faillissement/herstructurering de boeren wel vooraan? Of komt dan eerst de rest en dan de boeren? Zal je zus je toen vast wel wat over verteld hebben denk ik zo.
Brutus64
@Realisme ik denk dat je dat wel weet, risicodragend vermogen is dan altijd de klos, dacht dat jij dat ook wel weet.
Wat er verder gebeurt met Campina in de toekomst weet ik niet, maar ze zitten de laatste jaren in een negatieve spiraal naar beneden en dat is moeilijk om daar uit gekomen.
Bovendien verbaast het me dat ze hun eigen leden laten stikken en minderheids aandeelhouders wel uitkeren
Realisme
@Brutus64 nou ik ben geen leverancier maar vroeg het me wel af omdat je in de huidige situatie razendsnel afkoerst op een scenario dat zonder verbetering je herstructurering krijgt. Daar dwingen financiers je wel toe. Door het verkopen van een aantal onderdelen vraag ik me dan af wat er dan nog over blijft voor de leden. Drama bij RFC slaat neer op ons allemaal. Dalende opbrengstprijzen, dalende grondprijzen, stijgende risico opslagen
Brutus64
@Realisme gewoon rustig blijven, ik kreeg net bericht van Aware, die maken gebruikt van de huidige situatie en laten de melkprijs in maart gelijk
Realisme
@Brutus64 bij RBL is die al maanden gelijk๐Ÿ˜…alhoewel ik die voor maart niet weet
+1
arjank110
@Realisme voor maart blijft die ook gelijk. Basisprijs zonder weidepremie etc. Is โ‚ฌ33,- dit is wel met andere standaard gehalten dan de RFC prijs
Realisme
@Realisme @mlkvhoudr wat doet de BEL prijs eigenlijk?
+1
arjank110
@Realisme zie mijn reactie
Realisme
@arjank110 dankje๐Ÿ‘๐Ÿป
+1
arie.j
Quote Reactie van @Brutus64:
@Realisme gewoon rustig blijven, ik kreeg net bericht van Aware, die maken gebruikt van de huidige situatie en laten de melkprijs in maart gelijk

RFC boeren kregen de garantierprijs, en als het klopt wat ze vertellen is dat het gemiddelde van wat in Duitsland, Denemarken, Nederland en Belgiรซ wordt betaald.
Is dan wel tegenvallen over vorig jaar, maar niet echt slecht t.o.v. die anderen.
Noorderling
@arie.j
Dan moet je je financieringsstrategie wel anders invullen dan nu gebeurt. Die is gebaseerd op winst, als je dat niet maakt wordt je kaartenhuis niet stabieler van.
Met wat er nog allemaal in de koker zit wil alles betaald worden moeten we minimaal naar 3cent in 5jaar. Daarnaast is de directie niet aangesteld om een 5,5 te scoren, 15% resultaat op de garantieprijs is uitgesproken. Het lijkt er nog niet eens op.

5.5 is bij mij nog een zware onvoldoende. Koeien voeren met 50% laadafwijking kom je ook niet mee weg, 50% penicelinekoeien in de tank ook niet. Personeel hoeft bij mij geen 5,5 aan werk af te leveren en ik zou het zo ook niet bij een ander achter willen laten met mijn naamkaartje er onder. Met een beetje ambitie ga je voor minimaal een 8 wil je boer zijn en blijven!
@Realisme Je ligt gewoon aan de laatste tiet,belasting,banken,en personeel komen het eerst,daarna is er meestal niets meer over!!
Dwers.
Meestal was het in het voorjaar nieuwe maaier of schudder op de dam van de nabetaling bij de meeste .
Zit er even niet in dat extraatje
+3
sjoerd de melker
@Dwers. die gebruikte die gekocht is in augustus moet nu ook terug helaas...........
paul1
@Dwers. Gewoon lease
Dwers.
@paul1 ja ik weet niet koop nooit nieuw ,bedrijf te klein voor , kunstmest strooier alwel meer als 40 jaar oud ๐Ÿคฃ
paul1
@Dwers. Als tie het doet, prima toch !
Dwers.
@paul1 zo is dat , over een paar jaar mogen we toch geen kunstmest meer strooien,
+7
Frans1
Zonder planet proof was het nog veel slechter toch @Wiebren
Groene weldoeners aanstellen en rode cijfers draaien
+1
diekman
Deze kwam langs.

(klik om te vergroten)

BertK
@diekman Beter dan drie hoog achter een kamertje?
+1
wimpie61
Het is gewoon FC KNUDDE
Jowi
@wimpie61 Als het een voetbalclub was met Hein als trainer, hadden de supporters hem al lang
de weg gewezen en onder zijn kont geschopt.
+1
cornelissen
@Jowi Is Hein echt een kneusje? Ik heb de indruk ,dat je het meer bij zijn voorganger R Joosten moet zoeken, maar ja over de doden niets als goeds.
De echte kneuzen zijn natuurlijk de voorzitter(s) van de raad van commissarissen, de reeds vertrokken P .Boer en de nu tussentijds vertrekkende F. Keurentjes. Zij hadden de echte zeggenschap over de naar nu blijkt niet renderende investeringen, waar nu dus jaarlijks forse afschrijvingen op zijn
Hooibaaltje
@wimpie61 FC Zooitje

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
3.446