Geen nabetaling voor leden FrieslandCampina, helft voorschot moet terugbetaald

De winst van FrieslandCampina is afgelopen jaar met bijna 72 procent gedaald. Als gevolg daarvan is er geen ruimte voor een nabetaling voor de leden. Ook de helft van de in augustus uitgekeerde interim-uitkering, wordt ingehouden.

Deel dit topic

Reacties

+1
sjoerd de melker
Volgens mij moet alles terugbetaald worden.
Als je 1 mio melk levert was dat over het eerste half jaar 500 waar je 0.22 over gehad hebt.
En nu mag je 0.11 terugbetalen over 1 mio.
Althans zo lees ik het.
+1
pieta
@sjoerd de melker Dat lees je goed volgens mij.
Realisme
@sjoerd de melker geld is bij de meeste denk ik allang de deur uit
+7
de hoef
@Realisme het voordeel van weinig beuren is nu weinig terug betalen
+1
Noorderling
@de hoef als je niks hebt kun je niets verliezen, dood of de gladiolen?
weurding
@Realisme wordt ingehouden op melkgeld neem ik aan
fries8
@sjoerd de melker En als je de tweede helft meer geleverd hebt dan de eerst helft dan kost het je geld
BertK
Spannend.
Melkweb
We kunnen met zijn allen verwijten totdat we een ons wegen maar als het bij Campina regent hoe snel drupt het bij een ander?
Bartlehiemboer
@Melkweb Ik denk niet. We komen wel in de problemen door FC. Als ze om steun vragen gaat Den Haag eisen stellen en komt het halveren dichter bij. Dan moeten andere melkfabrieken wel volgen. En bedankt
+11
Melkveehouder.
Ik vind het onverteerbaar dat het salaris van Hein Schumacher met enkele tonnen is opgekrikt terwijl de leden nu een half inkomen inleveren. Een schande vind ik dit!
+2
@Melkveehouder. Het interesseerd de top geen flikker , wat ze presteren.Onbeschofte bliksems dat zijn het.
+1
Melkputje
@Melkveehouder. ik dacht, nou dat zal wel meevallen. 'Tonnen'
Maar je hebt wel gelijk!!

"Hein Schumacher en Jaska de Bakker hebben vorig jaar maart een salarisverhoging van 15,4% ontvangen.Tot die tijd ontvingen de twee bestuurders samen € 2,6 miljoen aan salaris. Na het verkrijgen van opslag ontvangen ze samen € 3 miljoen per jaar." (Boerderij, 30 maart 2020)
Bartlehiemboer
@Melkputje Ik denk dat ze het loon nu even zo hoog hebben gezet omdat er straks voordeel bij te halen is als ze weg gaan. Een gouden handdruk op het laatst verdiende loon of zo. Ik heb er geen verstand van maar er zit zeer zeker een reden achter waardoor ze nog meer kunnen krijgen bij vertrek.
+1
jan.1
Quote Reactie van @Melkputje:
ik dacht, nou dat zal wel meevallen. 'Tonnen'Maar je hebt wel gelijk!!"Hein Schumacher en Jaska de Bakker hebben vorig jaar maart een salarisverhoging van 15,4% ontvangen.Tot die tijd ontvingen de twee bestuurders samen € 2,6 miljoen aan salaris. Na het verkrijgen van opslag ontvangen ze samen € 3 miljoen per jaar." (Boerderij, 30 maart 2020)

Jullie zijn toch de baas bij coop,kan je deze graaiers toch ontslaan.
+2
hookwood
@jan.1 dit gaat over 2019 en is een bericht van een jaar geleden. Over 2020 ontvangt de EB 50% van wat ze in 2019 ontvingen. Dus er is geen sprake van meer beloning over het afgelopen jaar maar juist veel minder.
+4
kanniewaarzijn
@Melkveehouder. Dit soort salarissen zijn sowieso buitensporig. Maar helemaal als er niets bijzonders gepresteerd wordt.
Weidezicht
@kanniewaarzijn ik vrees dat het bij de multinationals een schijntje is, daar wordt ook nog kwistig met aandelenpaketten gestrooid. Maar ja, daar wordt over het algemeen wel gepresteerd. Nu is die corona natuurlijk een financiele ramp, maar alle mensen blijven eten. De winst uit de horeca valt weg, en ons goede voedsel voor een redelijke prijs verkopen aan die inhalige k.. supermarkten valt blijkbaar niet mee.
Melkveehouder.
@Weidezicht Je raakt wel de kern: andere bestuurders krijgen de salarissen in de vorm van aandelenpaketten. Ze voelen het dus direct zelf in de beurs als ze slecht presteren. Als ik me niet vergis krijgen onze bestuurders het allemaal handje contantje. Er zit dan geen enkele prikkel om te presteren.
@Melkveehouder. We kunnen allemaal tekeer gaan tegen de top van RFC,maar eèn ding is duidelijk we hebben deze lieden zelf aangesteld en een buitensporig salaris en vertrekregeling toegewezen,dus degene die dit geregeld hebben ,kun je beter hier op aanspreken,Hein en consorte intereseert het geen reet waar die werken,d,r zijn zat bedrijven die hun willen hebben,zulk soort lieden zijn slimmer als wij met z,n allen bij elkaar.
Bartlehiemboer
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl Precies, de leden hebben te lang de ogen dicht gehouden. Alles weg gelachen, het niet willen zien vaak nog meer melk geleverd om kosten te compenseren. De top moet het maar zien kwijt te raken. Dit gevolg had je kunnen aan zien. Als ik Bennie mag geloven zijn jullie zelfs gewaarschuwd dat het zo niet langer gaat. Ja, nu is er een probleem. Schouders er onder en aanpassen/oplossingen zoeken
cornelissen
@Bartlehiemboer Maar dat kun je een individueels lid niet kwalijk nemen. Wij kiezen en geven geld uit voor een ledenraad en een bestuur cq raad van commissarissen om zich meer in deze problematiek te verdiepen. Helaas blijken dit kneusjes te zijn geweest.
In wezen treffen ze het nu i.v.m. corona, anders hadden we pittige districtsledenvergaderingen gehad.
Bartlehiemboer
@cornelissen Ja, maar je had toch kunnen voelen aankomen dat het niet goed zou komen. Ik als simpel mens heb 5 jaar terug FC al verlaten met de gedachte dit komt niet goed, ik kan nu nog mijn geld mee nemen we moeten hier weg.... En als je wel blijft had je als leden met de vuist op tafel moeten slaan dat het anders moet. maar daar ging het fout de leden zijn te afwachtend geweest en nu nog steeds. Het kan weer een mooi bedrijf worden maar dan zal er echt veel moeten veranderen. Ik vraag mij af of de leden al wel zover zijn?
+1
Grasbaal
Deze relativerende reactie kwam ik tegen op Facebook:

Quote:
Remco Rotteveel - ff relativeren en dan blijf je ook wel thuis, tis ondanks corona gelukt om 180milj winst te maken EN ruim 35ct te betalen, ik zie dit als maximale cash betaling, bij 32 ct uitbetaling was de na betaling er wel. In deze corona tijd zijn er meer bedrijven die t lastig hebben..... en ja retail maakt dikke winst maar de meeste melk wordt niet in NL verkocht facebook.com/groups/330651297509574/…
Melkveehouder.
@Grasbaal Dit is geen relativeren maar doelredeneren!
+3
Noorderling
@Grasbaal
Dan snap je de garantieprijs systematiek niet.
Realisme
@Noorderling of je probeert recht te lullen wat krom is🙄
+2
fries8
Niet normaal dat je het moet terugbetalen. Geld is ook al lang weg. Laat de top van het bestuur maar wat inkomen inleveren
+2
pieta
@fries8 Je bent "eigenaar" in goede en in slechte tijden. (droevige smiley)
+2
Kringloper
@pieta Leuk eigenaar zijn van iets waar je als eigenaar niks over te vertellen hebt.
+5
Melkboer16
@fries8 voor een gemiddeld bedrijf is het 500€ wat je terug moet betalen!!
Jammer maar ook over mei krijgen we een marktconforme melkprijs
In deze Corona tijd moet je als melkveehouderij ook eens om je heen kijken! Je krijgt elke maand nog inkomen en er zijn nog steeds boeren die voor 1600€ een vaars kopen en ook nog fosfaatrechten gekocht.
Vanavond in Borculo waren er heel wat glimmende tractoren waar ik jaloers op word!.
Erco
@Melkboer16 jouw kinderhand is weer gauw gevuld zie ik
pieta
@Erco Als ik naar de melkprijs van jouw fabriek kijk dan mag jij ze wel elke dag een veer ........ 😁
+4
Jan S
Quote Reactie van @Melkboer16:
Vanavond in Borculo waren er heel wat glimmende tractoren waar ik jaloers op word!.

Moet je die tractor van jouw ook eens gaan wassen en poetsen.

Maar als je daar jaloers van wordt is dat een teken dat je hem zelf niet kun veroorloven. En toch tevreden zijn met een lage melkprijs en terugbetaling van je voorschot. Niet iedereen schijnt te begrijpen hoe economie werkt. Verbaasd me dat je nog boer bent. Maar tevredenheid is een groot goed.
+2
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
Vanavond in Borculo waren er heel wat glimmende tractoren waar ik jaloers op word!.

Altijd zo'n dom standaard riedeltje. Ik heb daar geen last van , mijn trekker glimt na 10 jaar ook nog steeds en alles is betaald hier. Hoe andere het doen ben ik nooit jaloers op , nooit.
+5
Porky
Als het niet zo triest was zou je je eigen toch te barsten lachen, bestuurders die dik betaald worden voor werk waar sommige gn kaas van gegeten hebben, nu snap ik waarom de "grote baas" gauw de kuierlatten heeft genomen, die dacht ook : wegwezen voordat ik onder gezeken word, heb het al vaker gezegt, (en vaak uitgelachen)RFC bestaat over 5 jaar niet meer, nou ik zeg het nu nogmaals.
Zwaagdijk
@Porky ik volg het al een tijdje hier. Maar denk dat je gelijk krijg.
+1
groeier
Quote Reactie van @Porky:
voor werk waar sommige gn kaas van gegeten hebben

En als t mis gaat snel de benen nemen, dat moet gewoon niet kunnen.
+1
Jan-T
Ik snap sommige zaken niet.
Er zijn melkvee houders die RFC de hand boven het hoofd blijven houden,
Er zijn melkvee houders die andere partijen en personen de schuld geven en af gaan geven op personen en namen vermelden die zelf nog niks naar buiten hebben gebracht.

Wanneer gaat men nadenken dat het anders moet.
Er moeten doelstellingen worden bepaald waar de coöperaties zich aan moeten houden.
De graai cultuur moet stoppen
En de balans moet zo zijn ingericht dat iedereen inflatie correctie ontvangt van melkvee houder tot supermarkt keten.

Het kan niet zoals nu doorgaan.
In grijpen en de leden juist informeren en de kosten baten goed opzetten.

En de ziek makende garantieprijs vandaag nog mee stoppen.
+6
Porky
@Jan-T jij snapt niet waarom sommige RFC nog steeds de handen boven het Hoofd houden? Dat komt omdat die mensen zoooo geil zijn van een(hun) coöperatie dat ze geen enkele kritiek dulden, dat was vroeger bv bij coveco al zo ,al kregen ze FL 50 gulden minder v een kalf dan de buurman zeiden ze er nog niks van, mijn vader zei altijd ; bij een kat gaan de ogen na 9 dagen open, bij een coöperatie boer nooit.
weurding
@Porky cooperatieboeren leven doorgaans langer
+5
pieta
@weurding Wij hebben altijd van een coop gevoerd. Altijd goed gegaan. We hebben de melk jaren aan een particulier geleverd en die besodemieterde de boeren gewoon(Nutricia). Daarna eerst DOC en nu al 10 jaar RFC. Niet alles is goed maar ze hebben me volgens mij nog niet besodemieterd.
Jowi
@pieta Nutricia en besodemieterd ??? verklaar je nader, ze hebben daar vele jaren boven Campina betaald.
Bij Campina daar kunnen ze de zaak zeker belazeren, heb ondervonden toen we een 15 jaar geleden daar afscheid nomen.
+1
pieta
@Jowi Je bent dus pas bij Campina weggegaan in 2005. Waar waren de vroegere leveranciers van Nutricia toen?
Bij Nutricia was de mondelinge afspraak van vroeger uit dat ze meer zouden betalen dan Campina. De meerprijs was minimaal maar zou er moeten zijn. Daar kwamen midden jaren 90 nogal wat leveranciers bij van Campina die vonden dat ze te weinig kwantumtoeslag kregen. Die was bij Nutricia beter. Na een paar jaar lidmaatschap bleek bij deze mensen in de boekhouding dat ze minder ontvingen dan bij Campina. Wat bleek na lange tijd van "overleg" en vooral zelf uitzoeken. De kleine leverancier werd niet meegenomen in de melkprijsvergelijking en de hele grote leverancier uit Vredepeel kreeg vanaf de 1e liter de volledige kwantumtoeslag. Maar ondertussen kreeg de gewone gemiddelde leverancier minder dan Campina. Na veel oorlog hebben ze toen beginjaren 2000 een keer een nabetaling van 2 cent gedaan maar de vertrouwensbasis was weg.
Jowi
@pieta In de jaren 90 waren veel familieleden en melkveehouders in de omgeving bij Nutricia,
toen nogal eens vergeleken met Campina, maar was toen bijna altijd beter.
Toen ze in 2002 naar DOC gingen verlangende deze allemaal terug naar Nutricia.
Campina heeft me belazerd omdat de kwantumtoeslag van laatste maanden weer werd inhouden op de laatste melkafrekening(meer als 7k)omdat ik het jaar niet had volgemaakt.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Jowi:
kwantumtoeslag va

Niets waard ,een kwantumtoeslag bij een coöperatie, FrieslandFoods had het ook nooit en gelukkig zijn we er bij RFC ook al weer vanaf
pieta
Quote Reactie van @Jowi:
Campina heeft me belazerd omdat de kwantumtoeslag van laatste maanden weer werd inhouden op de laatste melkafrekening(meer als 7k)omdat ik het jaar niet had volgemaakt

Kwam dat omdat je minder jaarkwantum had geleverd?
Jowi
@pieta Ja, dat klopt en ze hadden het voor 100% ingehouden, heb ook over het geleverde deel van dat jaar 0.0 gehad.
Heb over Nutricia eigenlijk nog nooit een negatief verhaal gehoord, maar als ik een keer een oud leverancier tegen kom zullen we hem eens verhoren.
Meen toen het stopte dat er een 140 leveranciers waren in Cuijk, ongeveer de helft was bij een leveranciers vereniging (die zijn toen eerst met Danone bezig geweest) de rest is meteen naar DOC gegaan.
pieta
Quote Reactie van @Jowi:
ongeveer de helft was bij een leveranciers vereniging

Je moet vooral vragen waarom die leveranciersvereniging er is gekomen. Mijn vader heeft van 1970 tot en met 2001 aan Nutricia geleverd. Leveranciersvereniging stamt volgens mij van eind jaren 90.
pieta
Quote Reactie van @Jowi:
Heb over Nutricia eigenlijk nog nooit een negatief verhaal gehoord

Dat kan maar ik genoeg. Voorlichter Vloet zei altijd ze kunnen gemakkelijk een gulden per liter betalen.
+1
Jowi
@pieta Heeft Vloetje ook gelijk in gehad, vele kunnen nu ook € 0.5 de kg betalen, maar ze kijken allemaal naar RFC en er zal er geen eentje zijn die 3 ct meer betaalt(mischien ff als ze nieuwe leveranciers willen)
Daarom is het ook voor alle melkveehouders in Nederland niet goed dat het daar nu zo slecht draait.
pieta
Quote Reactie van @Jowi:
Toen ze in 2002 naar DOC gingen verlangende deze allemaal terug naar Nutricia

Dat hebben wij dan nooit gehad. En ik kom uit een dorp waar het (bijna) gehele dorp aan Nutricia leverde. Situatie bij Nutricia was gewoon onhoudbaar. Wij probeerden als leveranciers in gesprek te komen met de leiding. Ze zijn meerdere malen naar Kampen gereden. Waren ze bij Nutricia gewoon de afspraak "vergeten". Ik weet niet hoe jij aankijkt tegen iemand die je besodemieterd maar bij mij is het dan direct afgelopen. Als je alle ins en outs kent van het Nutricia-verhaal dan heb ik daar toch een heel andere mening over.
Porky
@pieta hebben ze jou nog nooit besodemieterd? Oooooh,hoe noem jij het dan dat je poen terug moet storten terwijl er weer een zgn "top bestuurder " weer ff 1.1 miljoen in dr zak laat glijden ? Loop je met oogkleppen op ? Of ben je zo geil van he coöperatie dat je dit normaal vind , nou ik zou me knap genaait voelen, hou toch eens op met dat gelul, je last gewoon tegen je aan zeiken en vind het nog lekker ook.
+1
pieta
@Porky Zielige reactie. Het bedrijf draait gewoon slecht, te veel verkeerde beslissingen en veel tegenvallers. Maar dat valt niet onder besodemieteren bij mij. Net als dat die vrouw het afgesproken geld krijgt.
+2
Mars2
@pieta Wanneer je een beetje fatsoenlijk bent ga je nu het zo slecht gaat bij Rfc niet je bankrekening laten spekken met een vertrekpremie
Wanneer ze elke dag maar de voedselbank zou moeten zou ik haar wel iets gunnen maar wat er nu gebeurt valt in de categorie grote graaiers
Het maakt niet uit of je ergens recht op hebt
Het gaat er om of je het verdiend
+2
Toekomst0
@Mars2 waarom niet, had precies het zelfde gedaan, en 90% van de mensen.
Als je er recht op hebt moet je het pakken.
Wat is 1 miljoen nou op zo’n bedrijf.

Zo werkt het gewoon in de top, je moet goed betalen als je de juiste mensen op de juiste plek wil hebben.
+1
Mars2
@Toekomst0 Waarom niet? Omdat het onfatsoenlijk is. Voor haar bonus moeten meer dan 1000 leden de interimuitkering terugstorten
Noorderling
Quote Reactie van @Toekomst0:
je moet goed betalen als je de juiste mensen op de juiste plek wil hebben.

Je moet goed betalen als je mensen van hun plek wilt hebben.
+1
Porky
@Toekomst0 nee dat is niks joh, wat geeft het nou als je als boer weer wat terug moet schuiven,terwijl er boeren zijn die niet weten hoe ze de rekeningen betaald moeten krijgen.
+1
Porky
@Toekomst0 blijkt dus dat jullie als leden niet de capaciteit hebben om de juiste mensen te kiezen
cornelissen
@Porky Voor verschillende districtsledenraadleden past corona op dit gebied wel voor hun . In een fysieke voorjaarsvergadering
zouden ze aardig zijn (worden) aangepakt. Online is dat allemaal wat moeilijker en heeft het minder effect
weurding
@Porky je kiest mensen naar vertrouwen , uitspraken en ervaring, dat het niet brengt wat beloofd is zien we vaker, ook in de politiek 😏
+3
Jan S
Quote Reactie van @Toekomst0:
Zo werkt het gewoon in de top, je moet goed betalen als je de juiste mensen op de juiste plek wil hebben.

Euh. Zijn dit dan de juiste mensen? Wie kan er nu geen tafelzilver verkopen? Dat kun jij zelfs nog. Voor de rest draait het voor geen meter.
Het zijn hooguit de juiste mensen om RFC naar de verdoemenis te helpen.
Porky
@pieta "het bedrijf draaid gewoon slecht" en "er zijn gewoon verkeerde beslissingen genomen" sta je dr dan nooit eens bij stil hoe dat komt ? Leg mij dan eens ff uit met je praatjes waarom janvanket de laatste jaren tegen de klippen op groeit ? Terwijl hij in dezelfde vijver vist,zou het kunnen dat hij door zn boeren slimheid toch net ff slimmer is dan al die zwaar geletterde met het hele alfabet voor hun naam , hebben die zgn "bedrijfs kunde" gestudeerde gasten dan allemaal zitten slapen tijden de les? Nou geweldig hoor RFC (Leden) weten wel bestuurders uit te kiezen . DAT IS PAS ZIELIG
Porky
@Porky JAN ANKER
+3
Melkboer16
@Porky als RFC ook de prijs zou betalen die Jantje Anker betaald hadden we nu een prestatietoeslag van 2 cent per kilogram.
Dan waren er geen lastige vragen over de vertrekpremie van Jaska Bakker.
Ik vind het ook veel maar dat gaat nou eenmaal zo in de top van het bedrijfsleven.
Teruggeven omdat het resultaat zo slecht is; doen jullie dat ook als je een koe verkoopt en de koper komt na een tijdje met de mededeling dat het beestje bij hem niet de melk geeft die ze bij jou produceerde.
Hij wil een gedeelte van zijn geld terug ondanks dat jullie niet afgesproken hadden.
Porky
@Melkboer16 weet niet of je beetje bekent bent met dat soort "ongeschreven wetten" ? Ja ,als die koe niet de melk geeft wat is afgesproken dient er geld terug te komen.
+2
Toekomst0
@Porky dat is niet zo moeilijk uit te leggen. Als Fc ook zo’n bware prijs had betaald aan boeren konden die ook wel over heel Europa fabrieken bouwen.
+3
Elvis
@Porky die kaasboer uit lintschoten betaald gewoon 2 cent minder, op een miljard liter 20.000.000 winst .halleluja wat doet hij het goed
Porky
@Elvis je MAG daar leveren ,je MOET niks, en die "mooie ,zo geweldige " coöperatie van jou mag dan 2 cent meer betalen ,maar als je daar nu weer wat v terug moet geven Zou ik me aardig genaait voelen, dus wat doet Jan Anker dan verkeerd?
+1
Elvis
@Porky je KUNT nergens anders heen en dat weet die kaasboer best, die naaien ook al 120 jaar boeren die niet beter weten
Porky
@Elvis nou dan hebben die boeren dus in 120 jaar niks geleerd !.
Elvis
@Porky dat zeg ik
Jowi
Quote Reactie van @Elvis :
je KUNT nergens anders heen en dat weet die kaasboer best

Wat een onzin, kan zo 4 rauwe melkafnemers noemen die afgelopen jaar nieuwe leveranciers hebben aangenomen en deze 4 hebben allemaal een hoger prijs betaald dan A-ware in 2020
(als de melkprijsvergelijkingen kloppen)
Elvis
@Jowi ja naar doc of biologisch
Jowi
@Elvis DOC zit er ook bij maar er is niets biologisch en kan ook nog wel meer noemen als vier maar die staan nooit in een prijsvergelijking.
Elvis
@Jowi wie dan
+1
Jowi
@Elvis Nemelco/vreugdenhil, Arla, Farmel, Globemilk, hebben hier in de omgeving nieuwe leveranciers aangenomen.
Je moet Jan Anker niet afkraken als je lid bent van RFC, die zijn nog al afhankelijk met de kaashandel van hem(de helft gaat nog altijd in de kaasbak) en van de handel heeft de top van RFC nog geen kaas van gegeten, die hebben maar zorgen over Natuurmonumenten en duurzaamheid en de hoogte van de ontslag premie.
Elvis
@Jowi vreugdenhil had hier een wachtlijst voor doccers en de rest komt hier niet.
Jowi
@Elvis Farmel en Arla crossen door heel Nederland en A-ware komt hier ook bij een aantal oud Doc leden, hier waren ook een paar veehouders die verkochten hun melk aan Doc zonder dat ze lid waren.
Porky
@Elvis goh, dus jullie rfc boeren hebben dus minimaal 20 miljoen MEER gebeurd als niet rfc boeren? Wat is dan de klacht?
+1
pieta
@Porky Ik hoef jou niets uit te leggen. Ik voel me niet besodemieterd door RFC. Verder heb ik er wel kritiek op. Maar weten hoe het wel moet doe ik ook niet echt.
+1
cornelissen
@Porky Maar we moeten natuurlijk ook wel eerlijk zijn. Toen de Kievit door de coöperatie werd overgenomen,(was dat niet nog bij Friesland Foods) kregen de leveranciers een trap onder hun kont van de toch niet armlastige Hoogwegt groep.
+1
Porky
@cornelissen hoeveel kleine melk fabrieken zijn de nek niet omgedraaid door wat nu RFC heet? Ze zijn zo vol van zichzelf, de leden pochen met hun zgn "hoge " melkprijs, hebben div kippen met gouden eieren ( bedrijfstakken) verkocht, ( in mijn ogen om het ene gat met andere te dempen) en nu alles "op" is ,en het op ondernemen aankomt blijkt het dat de capaciteiten van div bestuurders behoorlijk tekort schiet.
Realisme
@Porky juist. Indien het slecht zou gaan met mijn bedrijf en om het hoofd boven water te houden ga ik onderdelen verkopen. Levert op korte termijn geld op om door te blijven gaan. Op de lange termijn heb je niks meer om geld mee te verdienen. Vrees met grote vrees dat dit ook voor RFC gaat gelden.
Elvis
@Porky dat fuseren en overnemen is altijd uit armoede geweest.
+1
Porky
@Elvis ook bij men ken van Grieken, en div mooie kleine melk fabrieken in Friesland , nee , macht ,dat wilde ze . Een ander kapot maken, eerst alles en iedereen "opeten" maar nu worden ze zelf opgegeten, en vreten de zgn top bestuurders eerst de geld pot leeg, heb het vaker gezegt; de grond beginselen van een coöperatie komen voort uit een communistische gedachte ,nou je weet wat dat betekend? Jan lul Moet zich kapot werken voor een paar centen, terwijl de bonzen in welde baden en ongegeneerd lopen te graaien
Elvis
@Porky menken van Grieken is een mooi voorbeeld. Mijn oom zat daar, werden er zo uitgeknikkerd met zn allen
JohnDeere7serie
@Porky
Quote:
Jan lul Moet zich kapot werken voor een paar centen, terwijl de bonzen in weelde baden en ongegeneerd lopen te graaien
Perfect omschreven, dit is ook precies de definitie van een democratie.
+1
Jan-T
@Porky Het kan zijn dat ik het niet snap.?
Maar als er zoveel zijn die een stijf paaltje krijgen van RFC.
Dan is dat wel zeer triest.
Zijn er dan zoveel vrijgezel en hebben geen vrouw die hun tot de orde roepen.???
robotslaper
Top moet zelf gewoon ook inleveren en zich met zaken bemoeien waar ze verstand van hebben .
Kosten laag houden en verder goed voor hun eden zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
91
DEELNEMERS
35
WEERGAVES
0