Studenten maken plannen voor melkveebedrijf van de toekomst

Hoe kun je een melkveebedrijf toekomstbestendig maken zonder schaalvergroting toe te passen? Die vraag kregen studenten Dier- en Veehouderij van Hogeschool van Hall Larenstein. Het leverde verrassende, innovatieve ideeën op die verdiencapaciteit kunnen toevoegen.

Deel dit topic

Reacties

+1
robbies
Leuke ideeen, maar grotendeels gebaseerd op reeds aanwezige ruimte en ligging. Een beetje plan rekent daar ook een vergoeding voor, net als de kosten voor de uitvoering. Zo'n schuur huren mag je gewoon een x-duizend euro per jaar voor tellen. Kom dan nog maar eens terug met een berekening waar een deftig uurtarief overblijft.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @robbies:
deftig uurtarief overblijft.

Ach, een hobby mag geld kosten.
+1
J.Wetering
@robbies inderdaad. De omzet word meteen als winst berekend. Ga overal je extra tijd maar eens op een bedrag zetten en de andere vaste kosten dan blijft er alsnog weinig winst over....
Koken bij de boer is misschien leuk om onopgemerkt je peniciline melk weg te moffelen maar meer voordelen zie ik ook niet
Mars2
Wat lopen ze toch te prutsen met die koeien
Waarom die niet als neventak?
Jaap40
@Mars2 koeien als neventak? 😂😂😂

Dan toch stoppen met de koeien en een mooie nieuwe tak starten. Mooi schuldenvrij, lukt allicht.
Mars2
Het betekent eigenlijk: ik ga een ander beroep kiezen
Neventak uit weelde hoort eerste tak te heten
Neventak omdat het agrarische bedrijf te weinig inkomen oplevert is verkapte armoede

Hoeveel nevenfuncties wil je doen als boer om maat te blijven denken dat je boer bent?
+1
m uut m
@Mars2
Moet je gelijk geven dat geen 1 plan iets toevoegt aan het melkveebedrijf.
Er is ook niets verrassend of innovatiefs aan de plannen.
casev
Lasergamen in Middag-Humsterland? Had ik echt nog noooooit van gehoord, maar als ik het op de kaart zo zie, zal het qua ligging tov. Groningen wel potentie hebben misschien.
pieta
@casev Er zijn zoveel dingen die potentie hebben. Je moet het alleen wel willen. Bij mij in de buurt zitten zorgboerderijen, glamping, boerderijwinkels, kookstudio's en wellicht nog meer.
Melkweb
@pieta alles heeft wel dezelfde probleem: het vergt eigen fysieke inspanning. Gaat dit ten kostte van....? Of versterkt het totaal.? Is deze verbreding dan wel de juiste oplossing want dan had je misschien ook wel meer rendement kunnen halen met toch een aantal koeien meer met minder inspanning.
+1
bio boer
@Melkweb kun je beter windmolen hebben weinig arbeid alleen die mag je niet meer bouwen wordt overgeaten aan grote energie bedrijven lokale economie heeft er niks aan de monteurs hebben zelf buitenlands kenteken op de auto
+1
Mars2
@bio boer Die Rutte regelt het wel even voor de grote bedrijven
Amazon krijgt gesubsidieerde groene windenergie vanaf de Noordzee en kan mooi pronken met hun goedkoop ingekochte duurzame stroom voor het duurzame datacenter
Werkelijk niet te geloven dat onze belastingscenten naar Amazon.
Ondertussen gaan er duizenden Nederlanders de dodenlijst op doordat de medische zorg die ze nodig hadden niet beschikbaar was omdat de zorg kapotbezuinigd is door drie x ellende genoemd Rutte 123
pieta
Quote Reactie van @Melkweb:
een aantal koeien meer

Die stopt hier een. Die zijn ook meer koeien gaan houden en nu is de koek op denk ik. Die had beter een neventak kunnen beginnen met een kleine investering.
Jaap40
@pieta de opbrengst prijzen van melk zijn simpelweg te laag. Daar gaat een hobby 2e tak geen verandering in brengen. Wel als je van de 2e tak de 1e tak maakt en de koeien tak saneert.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0