Na komend weekend omslag naar wisselvallig regenweer

De mogelijke terugkeer van vrieskou domineert de weerberichten de laatste dagen. Voor de agrarische sector is de neerslagverwachting veel belangrijker. Goed nieuws: na komend weekend volgt een weersomslag, met dagelijks regen en westenwind. Een herhaling van het gevreesde extreem droge voorjaar van 2020 komt er dus voorlopig niet. Toen viel er van half maart tot […]

Deel dit topic

Reacties

+6
hoest
Nou hoeft van mij nog geen regen te komen. Ik ben begonnen te bemesten maar je hoeft nog geen gekke dingen te doen
BoerEnWeer
Janvissersweer.nl: het roer gaat om! Na een koud droog en zonnig weekend overgang naar wisselvallig weer met dagelijks regen

(klik om te vergroten)

George
Mooi hier alles gezodeverpest vandaag. Kan het mooi wat inregenen. Ik schrik ervan hoe snel het land is opgedroogd hier na de vele regenval in januari en de flinke sneeuw een paar weken terug had ik het veel natter verwacht , maar het is allemaal weg.
+1
cjw73
@George dan heb je geluk. Iedereen hier in de buurt klaagt dat het de laatste week helemaal niks droger word in het land.
cs-agrar
Quote Reactie van @cjw73:
niks droger word in het land.

het droogt ook amper, de droge vrieswind is alles aan te danken
+1
hoest
@cjw73 is maar wat je geluk noemt. Als het land nu al droog wordt hoe moet het dan in juni/juli op het langst van de dagen🤔
JappieJo
Laat maar komen. Mest ligt erop dus regen is welkom
Grasbaal
De voorspelling lijkt uit te komen:

Het voorjaarswerk is vroeg op gang gekomen, al zijn de tegenstellingen tussen Noord-en Zuid Nederland zoals gebruikelijk groot. Er volgt een koud weekend waarna een periode met soms veel regen en wind aanbreekt.




Meer: akkerwijzer.nl/artikel/…
JohnDeere7serie
Hoe dichterbij we komen op volgende week hoe minder water het wordt, de echte omslag naar nattigheid, ik zie wel uitgesteld en vervolgens afgesteld worden. Beetje regen wo en do en weer droog.
Herbert
@JohnDeere7serie voor afgelopen nacht stond tot gisteravond meerdere millimeters hier, geen druppel gevallen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0