Hoezo verloren stem? BBB haalt zetels gegarandeerd!

Verloren stem?! Ik krijg soms de vraag of een stem op BBB geen verloren stem is? Antwoord is NEE. BBB haalt zetels, gegarandeerd! Waarom ik dat zo zeker weet? Achter de schermen kunnen ze alles meten mbt website bezoek, facebook, twitter en instagram. Aan de hand van deze metingen kunnen we peilen waar we staan. We zijn de christelijke partijen en groen links reeds gepasseerd. Dus onze verwachtingen zijn hoog. Maar op 15, 16 en 17 maart dan gaat het gebeuren. 18 maart is het te laat. En weet je wat een verloren stem is? Dat is een stem op een partij waar je al jaren trouw aan bent en steeds weer laten ze je in de stront zitten. DAT IS EEN VERLOREN STEM. Dus de keus is aan u.

Deel dit topic

Reacties

cornelissen
Dat is een goede zaak ,hoewel ik het bij JC . Vogelaar houdt.
Feit is , dat als je in de tweede kamer komt als partij, dat je dan zichtbaarder bent
+4
hypotheekboer
@kobus 2.0 je gelooft in sprookjes. Al die metingen zijn nog geen stemmen of zetels. Overigens hoop ik het jullie hopen, maar volgens de meest recente peiling zou een stem op BBB dus een weggegooide stem zijn. Als je de melkveehoudersstem wilt hebben, dan is prikkebord toch het medium 😉 en blijft het van BBB met @Boerderie en de overige gevestigde partijen angstvallig stil hier.
Kringloper
Nou Kobus, ik meen iets van 4 zetels, nou weet ik niet meer of ik het ergens gelezen heb, of gedroomd🤔
+1
meret
Kobus, jullie worden door de meeste mensen nog steeds gezien als een boerenpartij. Jullie moeten naar mijn mening de tweede B in jullie naam niet verlogenen en sterker die verbinding zoeken, ook in de steden, die mensen zoeken recreatie en een frisse neus in het buitengebied. Bovendien zijn er ook veel meer van dan die 50.000 boeren, daar haal je geen meerdere zetels mee.
cornelissen
@meret Kijk, er zijn onderhand zo veel partijen, maar de vroegere Boerenpartij onder H.Koekoek haalde de stemmen uit de steden, de gevestigde organisatieboeren moesten niets van hem hebben i.v.m. de strijd tegen het landbouwschap.
meret
@cornelissen ja kan me dat nog goed herinneren. Het was een soort tegenpartij. Hij was zelden ergens voor. Ook hier kregen ze na verloop van tijd mot onder elkaar en volgde een splitsing. Maar Hendrik Koekoek wist wel degelijk een groter publiek te bereiken en had ook best wel humor. Waar hij de humor niet van inzag was het feit dat hij aan het einde van zijn kamerlidmaatschap als enige geen lintje kreeg. Ging daar vervolgens ook uitgebreid over zeuren, dat vond ik niet zo sterk. Maar sympathie had ik wel voor hem.
Grasbaal
De peiling van vandaag, de BBB doet nog niet mee maar garantie tot de deur...

(klik om te vergroten)

Meest recente peiling.
hypotheekboer
@Grasbaal als je de peilingen hierboven van Maurice van gisteren pakt, dan moet er dus met 5 partijen geregeerd worden. Klinkt misschien raar, maar je mag hopen dat het voor de huidige coalitie een beetje meevalt. Grote kans dat het dan de huidige coalitie +1 wordt. VVD is in de Eerste Kamer relatief ondervertegenwoordigd. JA21 kan een sleutelpositie vervullen met genoeg stemmen en een relatieve oververtegenwoordiging in de Eerste Kamer.
Zeer goed mogelijk dat mevrouw Kaag zich als grootste verliezer terug gaat trekken voor regeringsdeelname, maar misschien valt het na het verkiezingsdebat van gisteren nog een beetje mee. Anders moeten we vrezen dat het over links met PvdA en Groen Links(ook oververtegenwoordigd in de 1e Kamer) gaat.
+3
KOC1981
@hypotheekboer als je een optelsom maakt van alle linkse partijen
D66 - 6
GL -5
SP -5
PvdA +3
Maakt een verlies van 13 zetels aan de linkerzijde, tel je de wappies van PVDD nog mee is het nog steeds -11. Dus een kabinet over links is niet luisteren naar wat de kiezer wil.
+1
Peter79
@KOC1981 ach ja, en dan sluiten we toch gewoon een aantal partijen uit, zo moeilijk is het niet helaas
Spuit11
@KOC1981 Viel mij ook op. Als je VVD en CDA aan de rechterzijde schaart stelt links helemaal niks voor.
Maar Markie heeft een hoger doel, en dat is niet de meerderheid dienen.
+1
marcsterreborn
@KOC1981 dat is nonsens. Het gaat om het aantal stemmen wat je als partij binnenhaalt. Niet om wat je wint of verliest. Zo werkt democratie
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @KOC1981:
is niet luisteren naar wat de kiezer wil.

Gebeurt wel vaker toch?
Melkweb
Met de twijfelaars win je geen oorlog en geen zetels. Maar deze groep zijn in het algemeen wel de grootste groep waar de nieuwkomende partijen het van moeten hebben. Ik krijg niet echt het idee dat deze verkiezingen in het teken staat van die grote groep zwevende kiezers, als die er is. Behalve de gebruikelijke verwijten uit het verleden zie ik geen partij die met kop en schouders bovenuit steken die met daadwerkelijke (tottaal)oplossingen komt.
Tis een matte verkiezingsstrijd. Ze kruipen allemaal naar het midden om maar zoveel mogelijk binnen te harken
+3
Realisme
@Melkweb ik denk dat het onderschat word hoeveel mensen gaan schuiven tov vier jaar geleden. Ik verwacht dat zeer weinig van de stemmen die FvD kreeg met de provinciale Staten verkiezingen terug gaan naar de traditionele partijen. Kan me niet voorstellen dat die mensen nu ineens weer vertrouwen hebben in de traditionele partijen.
slagakker
@Realisme FvD stemmen gaan grotendeels naar PVV daar hebben ze het grootste draagvlak mee lijkt mij.Jammer dat niemand met PVV wil samen werken konden wel eens zeer groot worden hoe kan men dan zoveel kiezers schofferen wat je ook van de partij denkt. Communisme is ingetreden in dit land. Alles weer in het regiem wat regering heet. Hun wil wordt wet.Democratie en polderen is er al lang niet meer.Hoe graag dat we dat ook zouden willen.
+3
de jonge
@slagakker het is toch niet best als je het nagaat, dat partijen gewoon partijen uitsluiten die door de kiezers worden gekozen. ze hebben dus gewoon een dikke middelvinger naar de kiezers.
+1
m uut m
@de jonge
Als ze dat voor de verkiezingen al aangeven is daar niets mis mee.
Maar campagne voeren is weer heel wat anders dan regeren.
de jonge
@m uut m meen je dit nou echt?? dus als ze voor de campagne maar aangeven dat er alleen een coaltie gaat komen zou zij dat willen dus van bv vvd cda pvda en bv de pvdd vind jij het allemaal keurig gaan, ook al zou uit de stemmingen komen dat 1 vvd zou zijn 2 de pvv 3 de fvd en bv ja 21 en de bbb?
Kringloper
@slagakker Als de PVV de tweede partij blijkt te zijn na de verkiezingen, en als ze dan weer uitgesloten worden, hoop ik dat de pleuris uitbreekt.
En dan is het ook de laatste keer geweest dat ik stem!
+2
Melkputje
@Kringloper Gaat vast weer gebeuren. En is niet gek; wilders wil geen compromissen sluiten en is veel te extreem voor de middenpartijen. Hij wil zelf gewoon echt niet samenwerken want hij wil niet inbinden. Ja dan moet je niet gek opkijken dat andere partijen zeggen: wie samenwerkt maakt offers, dan doe je maar niet mee.
Ik vind het niet goed dat andere partijen het al voor de verkiezingen zeggen want dat maakt het ondemocratisch, maar het is wel begrijpelijk.
Maar vergeet niet dat de PVV door haar stijve poot cda/vvd nu weer over links duwt he!!! kan de PVV later weer van profiteren, als we als boeren weer met ellendig links beleid zitten opgescheept.
Kringloper
@Melkputje Er zijn meer zaken dan alleen de boeren, ook Geert weet dat er water bij de wijn moet.
de jonge
@Melkputje blijkbaar wilden de andere partijen geen compromissen sluiten met de pvv,anders was het wel tot een samenwerking gekomen... ze waren toch echt de nummer 2 van de verkiezingen
+1
Melkputje
@de jonge ik snap best dat vvd en cda niet kunnen samenwerken met de pvv. PVV is onder andere voor minder islam, koran verbieden etc. Nou zelf ga ik naar de kerk en ik vind het heel erg dat mensen die een ander geloof aanhangen dat niet in vrijheid zouden mogen doen in nederland. dat is het tegenovergestelde van tolerantie.
de jonge
@Melkputje het gaat niet om jou individuele mening en in principe niet om de mening van de partijen toch, er word gekozen door de kiezers en daar hoort in mijn ogen naar te worden geluisterd. wat heeft kiezen anders nog voor zin dan..
+1
slagakker
@Kringloper Zo denk ik er ook over.Vraag me zelfs af of ik nog wel ga stemmen. Ze besodemieteren de zaak waar we zelf bijstaan.
@slagakker juist nu stemmen !! op een Echt iemand graag
+1
Melkputje
De peilers zitten er best wel eens naast, maar dit soort grote praat daar heb ik dan weer niet zoveel mee. Als je 1 of 2 zetels had onderbouwd kreeg je misschien het voordeel van de twijfel, want de peilers zitten er best wel eens naast. Maar dit soort grote praat.. je beweert dat er 8-12 zetels inzitten. ja dan snap je gewoon niet hoe het werkt
+1
arie.j
Garantie? van wie? Geeft kobus soms schadevergoeding?
En dan een zetel of 10 ...
Een partij waar ze zo luchtfietsen, die verdient geen stemmen.
brabantboer1
Uiteindelijk is het een verloren stem. Hoe goed het werk en de boedoeling van deze partijen ook is. Ze zullen zeker deze periode niet in de coalitie komen.
Gezien de peilingen is 1 ding zeker. VVD wordt de grootste partij, een brede partner die ze beide op zullen zoeken is CDA. Want uiteindelijk is landbouw niet eens een punt waar ze het lang over zullen hebben, maar CDA en VVD liggen op alle onderwerpen redelijk op 1 lijn.

Samen zullen deze partijen 52 zetels hebben. In de marge 51-53

Er moeten dus nog 23 zetels bij. Pvv haalt waarschijnlijk 24 zetels en zou dus samen met vvd en cda een meerderheid kunnen vormen. Alleen beide partijen geven al aan dat samenwerken met pvv geen optie is.

D66 zal dan samen met de pvda voor een meerderheid kunnen zorgen van 77 zetels.

Voor ons als landbouw zeker niet de beste coalitie, maar andere opties zullen er niet zijn.....

Maar als onze boerenstem versplinterd wegebt naar bbb of jan kees. dan is er de mogelijkheid aanwezig dat er een derde antiboeren partij zoals christenunie aan moet schuiven en zitten we de komende 4 jaar nog steeds opgescheept met een minister tegen landbouw.

Laat jouw stem het verschil maken, maar hou de versplintering van de politiek tegen door het stemmen op een partij die in elk geval 10 zetels in de kamer zal gaan krijgen zodat die zetel ook daadwerkelijk bijdraagd in de politiek.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @brabantboer1:
nog steeds opgescheept met een minister tegen landbouw.

Dat zal, hoe dan ook, toch gebeuren. Of denk jij nog steeds dat er één partij pro-boer is? Ze hebben andere plannen, snap dat nu eens!
+2
Hans van Bergen
@brabantboer1 Jij noemt jouzelf brabantboer. Dus jij weet hoe het voelt om keihard in je reet genaaid te worden DOOR het cda. Wat hebben ze ons beschimd besodemieterd en belazerd

1/Melkquotering en de 28% korting daarna
2/ Interimwet. Niemand mocht vee meer houden behalve de familie buren en vrienden van Brax
3/Natura 2000 gebieden
4/ Situatie in Brabant waar ze zonder meer akkoord gingen met stalaanpassingen die er niet waren
5/ etc
6/ en zo nog veel meer
7/ Stikstof. Omtzigt zegt afg zondag in wnl debat'nee we gaan de veestapel niet halveren' maar Pieter juij stemde toch voor 50% reductie in 2030? Pieter??

Je kiest geen partij maar de partij kiest jouw. En het cda kiest voor d66/groenlinks/pvdd beleid namelijk de boeren, net als in China de Oeigoeren, opruimen. Zolang het cda die keuze maakt samen met lto, kunnen wij niet voor hun kiezen
Hans van Bergen
Heel graag zou ik op Jacco Geurts stemmen. Zeer bekwame bestuurder of en dat moet dan van hem, Eline Vedder. Maar kiezen zij ok voor mij?
Boerbakje
@Hans van Bergen eerst hun eigen baantje al twijfel ik niet aan hun intenties.
Daarna de partij diciepline.
Als ze daar aan voldoen zijn ze jouw belang al uit het oog verloren kwa stemgedrag dan.
Hoekstra Rutte en Kaag zitten tot over hun oren in het globale geheel.
+3
Hans van Bergen
@Boerbakje Als Geurts en Von Maurits VOOR de stikstofwet stemden en zo mij dwingen tot kulmaatregelen n de stallen waar zomers geen vee in staat. Heb ik dus GEEN ENE MALLEMOER aan Geurts Von maurits/Vledder?Vedder of wie dan ook
+2
Melkputje
@Hans van Bergen SGP stemde ook voor. Enige manier om PAS-melders te legaliseren. Ik ben ook tegen de stikstofwet, maar ik zie ook niet hoe het anders moet.
Wat mij betreft al die Aerius ellende de deur uit, en daar hebben we dan wel weer een wet voor nodig.
Pieter omtzigt moet er maar eens goed induiken, die weet van wanten en laat er een kabinet op vallen
Hans van Bergen
@Melkputje Ook alweer fake want Schouten had al 1 jaar daarvoor aangekondigt passers te legaliseren.
Jan-T
Quote Reactie van @Melkputje:
Wat mij betreft al die Aerius ellende de deur uit, en daar hebben we dan wel weer een wet voor nodig.Pieter omtzigt moet er maar eens goed induiken, die weet van wanten en laat er een kabinet op valle

Denk dat een onderzoek naar de input van tot stand koming van de KDW kritische deposito waarden. Deze dienen ook maar eens uitgezocht worden van wat het nu wel is.

Maar denk dat LTO het wiel al uitgevonden heeft hoe het niet moet.
Instemmen en ja knikken heeft geen meer waarde waarheidsvinding wel.
Boerbakje
@Hans van Bergen ik ben wel bang dat dat de realiteit is.
Op de plattewagen op het Malieveld op persoonlijke titel mooie dingen zeggen en als het op stemmen aankomt tekenen bij het kruisje.
Daar komt nog bij dat de meest dominante belangen behartigers hier ook naartoe werkt.
+1
Melkputje
@Hans van Bergen mijn stem gaat denk ik naar Vedder. weet wat er speelt in de sector, gaat er volle bak voor en zit bij een redelijke partij. Ze zal er een hele kluif aan hebben met Geurts de veehouderij te ontzien bij allerlei maatregelen, maar daarom is het ook zo belangrijk dat ze er samen komen te zitten! Gezien zijn plek komt Geurts er toch wel in
hypotheekboer
@Melkputje als je een Pieter Omtzigt voor het stikstofdossier zoekt, heb je naar mijn mening niet veel andere keuze als @JanCees stemmen. Bij de andere `redelijke` partijen gaan de andere belangen juist voor.
+3
torrarica
@Melkputje Mijn stem gaat ook naar Eline Vedder. Wordt door Jaco Geurts dan voorgedragen als landbouwwoordvoerder. niet verkeerd. Maar zal dan wel met voorkeursstemmen gekozen moeten worden, want 23 zetels zie ik het cda niet meteen halen.
+1
familie pelle
@torrarica
Quote:
. Mijn stem gaat ook naar Eline Vedder.

Von martels 2.0
+2
Hans van Bergen
Ff de peilingen. Code Oranje is de partij van vd Mos. Is puur een Haagse partij. Richard is DAAR razend populair. Laat jij dus postcodes uit volkswijken in Denhaag meedraaien dan krijgt hij een zetel. Bbb heeft zulke postcodes niet. Die ga jij dus niet snel terugzien in de peilingen. Hebben peilingen OOIT geklopt?
Melkputje
@Hans van Bergen peilingbureaus hebben expres deelnemers uit alle lagen van de bevolking, uit stad en platteland, jong en oud etc etc
als ze denken: misschien komt BBB onvoldoende in beeld dan gaan ze meer mensen op het platteland vragen, om te kijken of het inderdaad zo is

is dus niet het geval. BBB is kansloos
Hans van Bergen
@Melkputje Hoe verklaar jij dan dat NOG NOOIT OF TE NIMMER een peiling is uitgekomen?? For example Nipo peilt ook in de USA. Trump stond wijt achter iN ALLE peilingen. Echter hij haalde meer stemmen dan ooit. Het is allemaal FAKE. En het wordt gebruikt om BBB kapot te maken. Zo simpel issut.
+2
Melkputje
@Hans van Bergen peilingen zijn geen voorspellingen.. volgens mij snap je niet helemaal hoe het werkt. Peilingwijzer in NL heeft de data van 3 commerciële peilers gecombineerd. Foutmarge van 4(!) zetels. BBB wordt sinds deze week meegenomen, want: potentieel, maar verschijnt nog niet... zelfs niet met 1. Houd een ander voor de gek
meret
@Melkputje foutmarge 4, dan kan BBB dus theoretisch ook al op 4 zetels staan.
arie.j
Quote Reactie van @meret:
@Melkputje foutmarge 4, dan kan BBB dus theoretisch ook al op 4 zetels staan.

Hier heb je het recente gemiddelde van 4 peilingen.
peilingwijzer.tomlouwerse.nl/p/…
Het is natuurlijk nog geen 17 maart ,maar dat komt al aardig in zicht (over 2,5 Week)
Afwijking van 4 zetels is voor een grote partij veel minder percentage dan voor een kleine.
Dus die afwijking kun je niet op alle partijen toepassen
En een partij zoals BBB ,die nu nog helemaal niet in zicht komt, die hoeft echt niet op de mogelijkheid van 3 of 4 zetels te rekenen
Melkputje
@meret Nee, want dan zouden ze 0-4 zetels gepeild worden. Ze worden 0-0 zetels gepeild
Hans van Bergen
@Melkputje Jij snapt niet hoe het werkt!! Het is, altijd al geweest, 1 grote fantasie die hele peilingen! Wat ik wel snap en met eigen ogen gezien heb zijn eindelose hoeveelheden gigantische trekkeracties avond aan avond met honderden deelnemers. Boze deelnemers
+1
Melkputje
@Hans van Bergen ik heb ook op het malieveld gestaan... kwaad en met grote zorgen
maar ik zie wel het verschil tussen 13 miljoen stemgerechtigden en enkele of duizenden trekkers, 50.000 boeren met stemrecht.
Hoogmoed komt voor de val
Hans van Bergen
@Melkputje 50.000 boeren met partner is 100.000. Met bedrijfsopvolger/stemgerechtigde kinderen 150.000. Loonwerkers KI veevoer ndustrie etc etc met partners kinderen broers zussen schoonfamilie=300.000 stemgerechtigden melkputje. Dat zijn 4 zetels en de helft is 2 zetels. Melkputje
Realisme
@Hans van Bergen daar weer de helft van is 1 en ik denk eerlijk gezegd dat dat het hoogst haalbare is
Melkputje
@Hans van Bergen Gelukkig hoeft hier de vrouw des huizes niet hetzelfde te stemmen als de man.. En de kinderen doen ook hun eigen ding. Zoals ik zeg; reken jezelf niet rijk
Hans van Bergen
@Melkputje Nee maar je had hem/haar/hun even geheel buiten beschouwing gelaten
Hans van Bergen
In China is mijn bezig om de Oeigoeren uit te roeien. 1.25 miljoen Oeigoeren zitten in een concentratiekamp. Thuiswonende Oeigoeren die geen baan hebben worden huis aan huis opgehaald om te werken op de katoenplantages. Nee dit is geen Netflix serie. Oeigoeren met een baan werken soms bij Volkswagen. Ja zegt Wolgang dinges, zo hebben we tenminste zicht op ze.
Abortus op Oeigoeren wordt gestimuleerd en verder worden ze overal van uitgesloten. Hun cultuur wordt afgeschaft.

Dus als je overweegt om PVV of FvD te gaan stemmen om iets aan de moslims te doen kun je dus in China zien hoe, het het land uitflikkeren van die k moslims, er in de praktijk uitziet.

Maar.........

Dit gaan FvD en PVV helemaal nooit doen. Woorden maar geen daden. Gelukkig maar. Tzijn zinloze partijen die door totaal ongeschikt zijn voor regeringsdeelname
Kars
@Hans van Bergen zinloze partijen? Vertel mij is wat de VVD de laatste 3 kabinetten voor de bevolking heeft gedaan?
Rutte is minister president zonder ruggengraat. Neemt totaal geen verantwoordelijkheid voor zijn overheidsfalen. Nu kabinet is gevallen onder zijn leiding veegt ie zijn paadje schoon door te zeggen dat iedereen verantwoordelijk is ervoor en hij niet alleen.
Hij doet net of zijn neus bloed en walst gewoon over alles heen of dat er niks is gebeurd.
Hij is minister president onwaardig.
Hans van Bergen
@Kars Ik snap best dat jij Thierry heel knap vind en zo. Maar hij is een boekenschrijver. Leest eerst eens een boek van hem. Van mij mogen ze iedereen die vvd heeft gestemd 6 maanden thuis zetten met een enkelband. Maar hoen sukkel en prutser(7 jaar doen over een geschiedenis studie) Rutte ook is Baudet en Wilders hadden het hem nooit nagedaan. Die maken alleen maar ruzie. Dus dat zijn zinlose en verloren stemmen
marcsterreborn
Antwoord is NEE. BBB haalt zetels, gegarandeerd! Waarom ik dat zo zeker weet?

We worden weer voor de gek gehouden, waar we bij staan...
Bartlehiemboer
@marcsterreborn Zo is het. We moeten ook positief blijven. Alles is al zo in mineur. We gaan er volop/vol frisse moed in. Zien we na de verkiezingen wel wat er komt.
+3
Taeke Brottner
BBB doet aan fake it till you make it, maar ook dat heeft nooit gewerkt. Als na 17 maart blijkt dat BBB 60.000 van de 80.000 benodigde stemmen haalt is dat - eerlijk is eerlijk - ontzettend indrukwekkend, maar het betekent ook dat er 60.000 voorkeursstemmen niet naar goede landbouwspecialisten in andere, degelijke partijen gaan.

60.000 stemmen is genoeg om én Jan Cees Vogelaar én Eline Vedder én een kandidaat naar keuze de Kamer in te krijgen.

Lukt dat niet? Dan leg je het landbouwbeleid van het volgende kabinet in de vieze klamme klauwtjes van Tjeerd de Groot en GroenSlinks. Eigen schuld, dikke bult. Kunnen we de komende 4 jaar hier op Prikkebord weer mauwen dat het allemaal zo kut is.

Ik ga voor Vedder. Frisse verschijning in de Kamer, behoorlijke landbouwkennis, zeer intelligent. En bovendien is de kans groot dat het CDA de enige partij is met twee landbouwspecialisten. Daardoor kun je je ook richten op belangrijke landbouwgerelateerde thema's waar andere partijen niet naar omkijken.

BBB: trap er niet in!
+1
nieuwoord
@Taeke Brottner Nu had het CDA ook 2 landbouwspecialisten. En wat hebben wij daar van gemerkt? Dat ze een slecht onderbouwde stikstofwet gewoon voor vol door laten gaan.
Taeke Brottner
@nieuwoord Ik stoor me er echt mateloos aan hoe Maurits von Martels door iedereen tekort wordt gedaan (ook door zichzelf overigens). Achter de schermen was het een prima sparringspartner voor Geurts en Von Martels' landbouwkennis was juist op die al die andere landbouwdossiers cruciaal! Had je liever gehad dat een willekeurige CDA'er dossiers als dierenwelzijn en natuur op zich had genomen of wilde je daar liever iemand op hebben met echte landbouwkennis?

Jaco Geurts heeft al meerdere keren aangegeven dat het landbouwdossier te groot is voor hem alleen, zeker als je stikstof daarbij telt. Stikstof is al meer dan een fulltime baan om te doorgronden, en dan heb je ook nog ál die andere landbouwdossiers liggen waar je geen aandacht voor kan hebben en waar andere partijen met het grootste gemak boeren het leven zuur maken, gewoon omdat die partijen geen donder geven om boeren. Dán is het eind pas zoek!! CDA is de enige die - naast al die andere niet-landbouwdossiers, want de wereld is meer dan alleen de agrarische sector - inzet op meerdere landbouwspecialisten in de fractie.

Zoals gezegd: Tjeerd de Groot en GroenLinks (maar ook PvdD) staan erbij en kijken ernaar. Die zien het landbouwbeleid als vanzelf naar hen toe komen. Of je het nou leuk vindt of niet: CDA is de enige partij die in staat is om daar weerstand tegen te bieden.
+1
Mars2
@Taeke Brottner Kijk voor een goed beeld van het cda naar het stemgedrag van het cda
De tijd dat cda iets met boeren had is verleden tijd
+1
Taeke Brottner
@Mars2 Welke partij gaat het dan wél voor je doen?
Mars2
@Taeke Brottner Geen enkele. Waarom zou een partij die mee kan regeren zich druk maken om een relatief klein aantal stemmers die nog boer zijn?
Wanneer je als landbouw iets wilt bereiken of je niet op wilt laten ruimen zul je toch echt iets beters moeten verzinnen dan de belabberde vertegenwoordiging die we nu hebben.
Wanneer je denkt dat we het gaan redden met een JC, Vedder of misschien wel nog een paar meer...., blijf dromen. Dat is goed voor je geestelijke gezondheid.
Realiteit is dat de partijdiscipline iedereen in het gareel houdt.
Wanneer een partij echt het verschil had willen maken waren er de afgelopen vier jaar er volop mogelijkheden voor
Trek je niets aan van mijn kijk op de Haagse werkelijkheid. Geniet van elke dag en blijf je verbazen
Taeke Brottner
@Mars2 Dan kun je maar beter niet stemmen ofzo.
Mars2
@Taeke Brottner Niet stemmen levert niets op. Ik stem niet op de gevestigde orde. Dan krijg je sowieso datgene wat we 10 jaar gehad hebben
Continue aanscherpingen en nieuwe onzin om de boeren van hun vermogen af te helpen
Het instrumentarium hebben ze vakkundig opgetuigd en er is alleen nog maar een uitvoerende taak nodig om boer na boer op te ruimen
Ik geef het voordeel van de twijfel aan een partij die niet verantwoordelijkheid is voor de huidige stikstof en fosfaatcrisis
Je bent toch niet wijs als politiek wanneer je een grafiek ziet zoals hieronder en dan ook nog het woord kringlooplandbouw in de mond durft te nemen
Er is op dit moment al een structureel dalende trendlijn. Ga de veestapel halveren, dan durf ik wel te voorspellen dat de daling in het gras nog een tikkie harder gaat.
Maar tjeerd praat graag poep. Dat noemt hij kringlooplandbouw. Dat je kringlooplandbouw wel als een gesloten systeem moet doen voor bijvoorbeeld het element fosfor heeft hij waarschijnlijk niet goed onthouden.
Waarom drukken onze belangenbehartigers deze vrij beschikbare grafieken niet onder de neus van kringloopCarola?? Meten = weten of is dat alleen van toepassing wanneer het past

(klik om te vergroten)

kanniewaarzijn
@Mars2 Al jaren creperen op veel plekken koeien van het fosforgebrek als gevolg van het mestbeleid. Pure dierenkwelling! Ze gaan letterlijk over lijken bij dat LNV.
+1
de jonge
@kanniewaarzijn klopt we zijn verplicht bezig met dierverwaarlozing.....er komen steeds meer tekorten. en we weten allemaal dat de politiek het met cijfertjes en rekenmodellen het niet zo nauw neemt .
Hans van Bergen
@Taeke Brottner Ik heb Jaco heel hoog staan en hij is de enige die iets snapt van het hele stikstof dossier. Toch stemt hij VOOR de stikstofwet die van geen klote klopt. Wat HIJ weet. Zonder BBB stok achter de deur was die N wet fluitend door de 1e kamer gegaan. Nu jij weer!!
Albert Altena
@Hans van Bergen Ja 21 met de vragen niet vergeten.
Spuit11
@Taeke Brottner Je overschat D66, GL en PVDD. Ze zakken toch echt in de peilingen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Taeke Brottner:
CDA is de enige partij die in staat is om daar weerstand tegen te bieden.

Als het CDA in een coalitie komt zullen ze de landbouwminister niet leveren. Die gaat wederom naar een linkse partij, ze gaan hun vingers er nl. niet aan branden. En Eline zal zich (net als Geurts) keurig aanpassen.
+7
familie pelle
@Taeke Brottner
Quote:
. Ik stoor me er echt mateloos aan

Ik stoor me echt mateloos aan al de hypocrisie van het cda. Ik heb altijd cda gestemd maar nu heel goede redenen om dat niet meer te doen.

1. Het ontbreekt cda aan een goede toekomstvisie. In november 2019 komt een cda commissie,notabene een Rotterdamse wethouder, dhr geluk, dat het allemaal anders moet in de landbouw. Na veel kritiek van , niet gehoorde agrarische cda-ers wordt de landbouwparagraaf herschreven. Maar het kwaad was geschied.
2. Von martels is 4 jaar geleden met veel agrarische voorkeurstemmen in de kamer gekomen. Als dank voor die boerenstemmen kreeg hij de portefeuille mobiliteit. Hilarisch natuurlijk. 4 jaar lang zijn 22.000 voorkeurstemmen monddood gemaakt om vervolgens met Eline verder hetzelfde kunstje te flikken. Bang voor gezichtsverlies van dhr Geurts roept hij boeren op om op haar te stemmen. Zeer zwak van hem, hij zit op een veilige verkiesbare plek, leidt zo geen gezichtsverlies als Eline meer stemmen als hem haalt en kan zo pronken dat hij Eline geholpen heeft.
3. Al weer bijna vergeten. De voermaatregel. Vriend en vijand was erover eens dat dat geen goede maatregel was. SGP dient een motie om de voermaatregel van tafel te vegen. En wat doet het cda? Stemt tegen de motie die laffe herders. Onder druk van staf gaat de voermaatregel alsnog van tafel waarna het cda als eerste roept dat het een slechte maatregel was.....🤮

De afgelopen 4 jaar is gebleken dat het cda, het cda niet meer is. Ze hadden een stabiele agrarische achterban en waren geliefd op het platteland. Ze gooien het in rap tempo weg. Erg jammer.
Albert Altena
@familie pelle Ik zie in het CDA van nu het ARP van Boersma en Aantjes.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
77
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
3.053