CDA: Laat supermarkt dokken voor doorstart mkb

Het CDA wil noodlijdende mkb’ers en familiebedrijven financiële lucht geven ‘na corona’. Veelverdieners en winnaars van de crisis, zoals supermarkten, krijgen de rekening gepresenteerd via een tijdelijke solidariteitsheffing.

Bron

CDA: Laat supermarkt dokken voor doorstart mkb
ad.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+12
casev
Al dat gezeur over dit pappen en nathouden beleid: gewoon als de sodemieter en wel per direct alle beperkende maat regelen van tafel, zodat de burger zijn geld weer op een normale manier kan verdienen ipv aan het infuus van de overheid!
+2
Zwaagdijk
@casev inderdaad wie zijn we aan het beschermen? Veelal volgevreten obesitas mannen tussen de 50 en de 70. We hebben het niet over degene die na de kloten gaan door dit beleid. Hardwerkende mensen. Door zuinig en hard werken wat opbouwen en nu zo alles kwijt raken
+3
Porky
@Zwaagdijk zeker niemand in of uit je eigen familie kwijtgeraakt aan de corona?
+2
Boerbakje
@Porky Zeker geen horeca in de familie.
+1
m uut m
@Boerbakje
Hebben een topzomer gedraaid.
Boerbakje
@m uut m als je een terras hebt.
Maar maakt dat alles goed?
Hier komt de lucratieve plus voor een heel deel uit de kermis week, weinig kermis gezien afgelopen jaar.

Maar misschien is dat in M anders.
m uut m
@Boerbakje
In M hebben we geen kermis.
Boerbakje
@m uut m en waarschijnlijk ook geen middenstand. Op een spar na dan, dan mis je ook niks begrijpelijk.
m uut m
@Boerbakje
Alleen een horecagelegenheid waarvan we mede eigenaar van zijn en een autobedrijf.
Porky
@Boerbakje kun je nagaan wat er aan geld op zo,n week binnen komt.
+1
Porky
@m uut m klopt helemaal, reken dr maar op dat ALS ze open gaan ze de lat er op leggen, kijken of de prijzen dan net zo zijn als voor de corona, ik zet er een taart op dat de horeca veeeel duurder word.
+3
Porky
@Boerbakje nee ,maar dat doet er niet toe, de praat die jij doet lijkt net alsof die corona een neus verkoudheid lijkt in jou ogen, Jij hebt dus fam in de horeca,? wat heb je dan liever? We overleden horeca man in de fam of een horeca man die het financieel moeilijk heeft? ff praten naar verstand.
Bartlehiemboer
@Porky Ja, al veel eerder niet Corona maar net zo heftig en jong. Mij heeft het anders naar het leven doen kijken. We moeten de dood accepteren. Zolang het nog redelijk te behandelen is moet je daar gebruik van maken en er bovenop zien te komen. Maar een IC gaat mij te ver. Dan kun je ook zeggen het is mooi geweest en het is niet anders. Zo is het leven.
+3
Porky
@Bartlehiemboer denk dat als je er voor komt te staan je heel anders praat, denk niet dat je tegen de ambulance broeder zegt ; laat mij maar liggen en het lampje maar uitgaan.
+2
Zwaagdijk
@Porky uit mijn omgeving 1 dood. (Had al puur obesitas) ander erg ziek ziekenhuis. Wel onderliggende kwalen. Maar hoeveel zijn straks hun huis en alles kwijt?? Sta daar ook even bij stil!
Weidezicht
@Zwaagdijk het is n blijft een lastig verhaal. Mijn vrouw heeft SLE en dat houdt onder andere in dat je afweersysteem regelmatig verkeerd om werkt, met als gevolg doorlopend pijn in de gewrichten. Dat bevorderd het bewegen en niet, en dan ligt overgewicht ook weer eerder op de loer. Ze is 39, we hebben 2 jonge kinderen, maar zij voldoet dan prima aan het excuus, te zwaar en onderliggende kwalen. Dus dan maar zeggen jammer joh, maar de dood hoort erbij.
Ook zijn er blijkbaar veel mensen die maar slecht herstellen van de corona. Ik ken ze niet, maar dat lees je regelmatig.

Aan de andere kant, financieel is dit voor velen een enorm bloedbad, en dat leidt ook tot stress, hartklachten, misschien zelfs wel tot overmatig drank of drugsgebruik en zelfs zelfmoord.

Ik heb over veel zaken altijd wel snel een mening, maar omtrent die k...t corona kom ik er maar slecht uit.
m uut m
@Zwaagdijk
Nou om hoeveel praten we dan.
Zwaagdijk
@m uut m ik heb geen exacte hoeveelheid cijfers. Maar je kan toch nagaan dat waar kosten doorgaan en er weinig tot niks binnenkomst. Er duizenden gaan omvallen. Ons contact bij bijzonder beheer zegt het wordt een bloedbad.
Porky
2 maanden na de uitbraak vorig jaar voorspelde ik al dat dit virus heeel veel geld en banen ging kosten, ik werd hier door sommige uitgelachen, nou miljarden heeft het al gekost,en de werklozen zitten er ook aan te komen, en ik durf weer te voorspellen dat we nog laaaang niet v dit virus af zijn , ook van de zomer en herfst nog niet,ondanks alle vaccinaties.
+3
Toekomst0
@Zwaagdijk allemaal n dikke bek totdat naasten van je overlijden. Dan piep je anders
Boerbakje
@Toekomst0 uit mijn omgeving 2 overleden "met" corona om de statistieken geloofwaardig te houden er is immers een pandemie gaande.
Mars2
Zijn de zakken leeg?
apel
Wel voor de mkb maar niet voor de boeren? Er zijn er veel die zullen omvallen ben ik bang maar niemand heeft het over de agrariers. Met de MH 17 werden we de dupe doordat rusland ons boycotte en zo worden we constant gebruikt.
+3
Realisme
Vind het raar dat je nu een aantal prikkers niet hoort die te pas en te onpas andere partijen beschuldigen van populisme. Waar scharen jullie dit onder dan?
+1
casev
@Realisme ik denk dat er niet zoveel prikkers zijn die nog voluit durven te zeggen volbloed cda-er te zijn, en dit met trots uit te durven dragen. Na 4 jaar met stikstof, pfas, toeslagen, en de verbraste 100 miljard in de corona put...... Ik heb in ieder geval mijn hele leven VVD gestemd, maar durf dat nu niet meer hardop te zeggen......
+1
Porky
@casev nou ik heb nog noooooit op de huigelaars kliek v het CDA gestemd , maar altijd vvd, maar ook daar zal ik nooooooit meer op stemmen, daar is niks geheims aan, en dat ik nu op Ja21 stem maak ik ook geen geheim van, wat een ander daar ook v vind zal mij worst wezen, dat beheimste gedoe altijd.
matt
Tijdelijk dat kennen we.
Jan-T
Denk dat los gaan alleen maar kan als het hele dorp is ingeënt.
En zolang dat niet is gebeurt. moeten ze maar wachten.

Wij melkveehouders hebben ook al 40 jaar een jaren tachtig melkprijs.
+2
Noordoost
Afdracht over de omzet (FarmerFriendly) naar de boer zou niet realistisch zijn volgens velen, maar Den Haag betalen is dan ineens heel normaal 🤷🏼‍♂️
+1
groeier
Quote Reactie van @Noordoost:
heel normaal 🤷🏼‍♂️

Ben tegen de machtspositie van de supermarkten, daar moet ook wat aan gedaan worden, zoals stunten met groente, melk, vlees. Maar als een maatschappij een ander zijn winst/vermogen niet meer gunt, dan slaan we wel een vreemde weg in met zijn alle.
Weidezicht
Ik werk in de gww, en wij hebben financieel in 2020 gewoon een prima jaar gehad. 2021 zal ook wel goed komen. Feitelijk zou ik dan extra belasting moeten betalen voor de steun van de bedrijven die nu in de problemen zitten. Maar de gww stort mogelijk over 1 of 2 jaar in elkaar, vanwege geldgebrek. Aantal aanbestedingen zakt als een baksteen. Krijg ik dan weer hulp van (hopelijk dan weer) veel verdienende kappers en cafes? Vindt het beetje populistich gedoe van cda.
+5
jvt
@Weidezicht mee eens, populistische praat. Mijn vrouw was vorige week naar de kapper geweest ( in belgie mag dat alweer twee weken), was 5 euro opgeslagen, want ja, gestegen kosten en gederfd omzetverlies door corona, extra ontsmettingen etc. Maar die 5euro gaan er dus nooit meer af. Maat van me met motorherberg hier, vorig jaar al 50 ct op pilsje gezet, want ja, korter seizoen dus moet wat meer verdiend worden. Ook dat gaat er nooit meer af. Maar ondertussen wel mooi flinke steun van overheid gehad afgelopen jaar. Voor beetje melkveebedrijf van pakweg miljoen liter melk, 2,5 cent minder melkgeld dan voorzien, hou ik het zuinig want 2020 zou goed melkprijsjaar worden, 20 slachtkoeien 200 euro minder, 100 kalfjes 50 euro minder, is toch 32.500 euro opbrengstderving. Geen compensatie en nu niet ff zeggen van kom, we zetten wat op onze melkprijs want er moet wat terug verdiend gaan worden. Dat steekt wel hoor, verder heeft mijn vrouw nog steeds nasleep van corona, maart verleden jaar besmet geraakt door de veearts, overigens sportieve man die halve marathons liep ( nu nog steeds maar max 5 km, geen conditie meer). Dus sta wel 100 procent achter alle maatregelen en boetes konden van mij stuk hoger voor mensen die zich daar niet aan houden. Allemaal grote praat, tot ze zelf iemand in familie hebben die vroeg weg valt, en in meeste gevallen dan ook nog niks te zwaar was..
+3
mlkvhoudr
@jvt besmet door de dierenarts die wel een goede conditie had ja ja kerel wat moeten we daar nou weer van denken 😋😉
Weidezicht
@mlkvhoudr zou een mooi verhaal zijn om in de kroeg lang over na te praten. Maar ja.......
+2
Spuit11
@jvt Iedereen berekent zogenaamd de gestegen kosten door maar de clou is dat je telkens minder voor 1 euro krijgt. Waarom kost een woning 5 ton? Niet omdat die zoveel waard is, het blijft een paar pallets stenen en een kieper vol dakpannen.
Wij zijn gewoon ongelofelijke sukkels dat wij daar niet aan mee doen maar de melk steeds maar weggeven voor de prijs van die tijd dat je nog wel wat kon met 1 gulden/euro.
groeier
Quote Reactie van @Spuit11:
Wij zijn gewoon ongelofelijke sukkels dat

Dat we fosfaatrechten nodig hebben.
cornelissen
Quote Reactie van @groeier:
Dat we fosfaatrechten nodig hebben.

Inderdaad, heb circa 250000 euro uit moeten geven om ca 25 a 30 koeien te melken, heb er landbouwgrond voor moeten verkopen. Heb het met ontzettend veel tegenzin gedaan, maar wat moet je met een deels lege stal door onomkeerbare verplichtingen op de peildatum en ook nog geheel grondgebonden. Een compleet verrotte sector ,die grotendeels verantwoordelijk is ,dat je niet eens gewoon vrij grondgebonden kunt melken .
Maar ik moet eerlijk zijn ,was voor de corona op de ALV van de NMV en daar sprak ik voor de vergadering een gestopte melkveehouder, die vond dat hij recht had op de fosfaatrechten en dus de opbrengst. Laat de melker maar betalen. Zo ga je natuurlijk nooit ook maar iets verdienen.
robbies
@cornelissen je hebt onlangs dat blokje grond toch weer teruggekocht?
cornelissen
@robbies Nee hoor ,ander iets groter stukje, . Daar ik de rechten pas koop ,als ik ze nodig heb moest ik nog wel wat rechten kopen om de financiering rond te krijgen, maar daar had ik nog iets geld voor van de verkoop van het verkochte stukje.
robbies
@cornelissen Stal vol en net zoveel grond. Er zijn er bij die slechter bedeeld zijn en minder haatdragend
cornelissen
Quote Reactie van @robbies:
Stal vol

Als je grondgebonden denkt ongeveer wel, ca 105 koeien totaal , stal gebouwd voor 120 melkkoeien , excl droge koeien, die naar de oude stal zijn verhuisd. NB Vergunning voor ca 160 stuks melkkoeien met jongvee , stalruimte nog wat meer, wat oude stal was en is 78 melkkoeien.
Moet er overigens wel met mijn zoon van leven, dus 2 man.
Porky
@jvt roven en stelen hoef je div branches die door kunnen berekenen niet te leren, let maar op dat je je straks scheel betaald v een pils of kop koffie in café of restaurant
matt
@Porky een emmer melk= 1 biertje
jan.1
En de supers rekenen het weer door aan hun leveranciers....de boeren.
En zo is de cirkel weer rond....
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lucht , supermarkt en cda geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!