Briefje van Jan ..Aan Hugo de Jonge

Deel dit topic

Reacties

+5
meret
Arme Hugo, vindt het zelf allemaal geweldig, want hij vindt zichzelf helemaal geweldig. Straalt uit, vindt je mijn schoentjes niet helemaal geweldig, ben ik niet geweldig als ik naast Rutte een persconferentie geef. Maar heeft helemaal niet door dat Rutte hem het vuile werk laat opknappen en hem ondertussen op sokken zijn eigen graf laat graven. Na 17 maart is Hugo ten grave gedragen, met de fris opgepoetste schoentjes op zijn graf en met als grafopschrift: Onder deze schoenen ligt Hugo, hij liep ernaast.
+5
slagakker
@meret Opmerking van niks over het algemeen is Hugo de Jonge best goed. En die flauwekul over zijn schoenkeuze raakt helemaal kant nog wal.Dat sommige als ze van het erf komen zich kleden als een boer is hun pakkie aan maar sta er dan ook niet van te kijken dat we als steriotype weg gezet worden.En dat hij niet de leukste wekelijkse berichten moet melden kan hij ook niks aan doen dan moet je bij de adviesgroepen zijn van het kabinet.
@slagakker Euhmm.. je kijkt naar een acteur.. google maar..
meret
@Oudekoeuitdesloot ik begrijp niet wat je bedoeld, of je refereert aan zijn acteertalent als zanger. Ook dat was niet om aan te horen.
+2
pa
Quote Reactie van @meret:
Na 17 maart is Hugo ten grave gedragen, met de fris opgepoetste schoentjes op zijn graf en met als grafopschrift: Onder zijn schoenen ligt Hugo, hij liep ernaast.

GADVER wat bent u grof.
meret
@pa Rutte heeft op dit moment de regie over het lot van Hugo de Jonge en dat gaat niet goed voor hem aflopen. Of denkt u dat hij nog een bloeiende politieke carriere tegemoet kan zien. Hij wordt afgeserveerd door de zijdeur en na het opspelden van een lintje van Zijne Majesteit, straks uitgekakt door zijn eigen CDA, let maar op.
Melkmeisje
@meret ik ben benieuwd hoe jouw schoenen er uit zien, hopelijk wat sjieker dan je reacties hier.
+3
meret
@Melkmeisje ik heb meestal klompen aan.
Melkmeisje
@meret dan weet ik genoeg 🥴
+1
meret
@Melkmeisje dat is heel handig, want veel dingen voel je met je klompen aan. Daar moet ik het dan voor Hugo opnemen, want met glitterschoentjes aan, ben je dan inderdaad in het nadeel moet ik toegeven.
George
@meret
Ik ook , dat is ook vrij normaal dat je daar mee loopt als je boer bent. Schoenen draag ik alleen zondags of als ik ergens heen moet en niet aan het wek ben.
Verder heb ik ook niks met die schoolmeester Hugo die verstand van corona meent te hebben .
George
@meret
Ik ook , dat is ook vrij normaal dat je daar mee loopt als je boer bent. Schoenen draag ik alleen zondags of als ik ergens heen moet en niet aan het wek ben.
Verder heb ik ook niks met die schoolmeester Hugo die verstand van corona meent te hebben .
George
@meret
Ik ook , dat is ook vrij normaal dat je daar mee loopt als je boer bent. Schoenen draag ik alleen zondags of als ik ergens heen moet en niet aan het wek ben.
Verder heb ik ook niks met die schoolmeester Hugo die verstand van corona meent te hebben .
Bartlehiemboer
@pa Oei, dat is ook een raar woord wat u gebruikt. Kom uit een zeer christelijk gezin en kon een behoorlijke veeg voor de oren krijgen als ik dat woord gebruikte. Heeft iets met God te maken. Misschien van u ook niet zo netjes.
Daats
@Bartlehiemboer kreeg je ook een veeg uit je oren als je iemand een dik stuk zweterig vlees noemde?
Albert Altena
Weer een mooi voorbeeld.

Wat kan een persconferentie uit zijn verband worden gehaald.
Bartlehiemboer
@Albert Altena Klopt, nog erger dat je nu allemaal schoenreclame krijgt....
+2
weurding
@Bartlehiemboer van al bundy👌😅
+3
Weidezicht
@Albert Altena hugo ervaart, wat de agrarische sector ook overkomt: Eenzijdig weggezet worden, per definitie alleen de schuld krijgen van allerlei zaken, doorlopend het mes in de rug krijgen en bij gebrek aan argumenten, afgerekend worden op uiterlijk. (Die boer op klompen of jeziet alleen maar dikke trekkers)
+1
Melkweb
Gezien dat er ongeveer 17000000 mensen zijn die alleen kunnen vertellen wat er mis ging maar amper kunnen vertellen hoe het dan wel moet en dan ook durven te vertellen wat daar dan de consequenties weer van zijn. Doet Rutte en De Jonge het echt nog niet zo slecht.
+2
Weidezicht
@Melkweb rutte weet er als een buikdanseres tussendoor te knijpen. Laat de jong het slechte nieuws brengen. Ik ben deze reis geen vvd stemner en ook nog geen cda. Maar wat wel is ook nog totaal onzeker
meret
@Weidezicht ben er voor mezelf wel uit. Mijn stem is voor Femke van BBB.
Albert Altena
@meret Femke horen praten in Powned?
Praatte teveel de ondervrager achterna.
meret
@Albert Altena dat napraten viel wel mee vond ik. Echter op het eind kreeg ze een inkoppertje voor open doel die ze niet benutte. Na lang nadenken kreeg de Powned verslaggever de oplossing fotosynthese eruit, toen riep ze enthousiast goed zo, maar had daar aan toe moeten voegen, dat dit proces, het volgens de overheid zo schadelijke Co2, omzet in koolstof (wat daar voor het voerhek lag) en de zuurstof die jij nu inademt. Dat leveren de boeren gratis aan de natuur en de mensheid. Bovendien zuigen de vliegtuigen deze zuurstof op om het in hun motoren te verbranden en vervolgens in verbinding met stikstof uit te stoten als het giftige NoX. Zie hier het stikstofprobleem , maar die wordt maar voor meen ik 1% meegerekend, omdat de rest wel naar het buitenland waait volgens de rekenmeesters. Probleem opgelost.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @meret:
. Zie hier het stikstofprobleem , maar die wordt maar voor meen ik 1% meegerekend, omdat de rest wel naar het buitenland waait volgens de rekenmeesters. Probleem opgelost.

Hieruit blijkt toch duidelijk wat de bedoeling is? Als het stikstof"probleem" werkelijk zo'n probleem zou zijn, zou de echte vervuiling wel serieuzer worden genomen.
+1
Smitjuh
@Albert Altena Femke komt op mij heel puur over. Niet gelikt zoals de andere/ervaren politici. Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar het is een hele opgave om je verbaal staande te houden. Dat heeft niets te maken met intelligentie of kennis van zaken, dat is ervaring en zelfvertrouwen. Dit zal ze moeten leren, het kan veel beter ben ik met je eens. Maar ik hoop dat ze wel haar eigen geluid behoudt en niet begint te praten zoals de rest, dat gelul hebben we niks aan. Voeg liever daad bij het woord en laat zien dat je een mens bent.
Weidezicht
@meret vanwege bbb of vanwege haar foto😇
meret
@Weidezicht het oog wil ook wat.
marcsterreborn
@meret in dat geval zijn er betere kandidaat kamerleden
meret
@marcsterreborn ze moet er nog een beetje inkomen denk ik, ze is echter pienter zat, maar veel beter dan PVV stemmen en opgezadeld worden met die engerd van een Graus, die je er dan gratis bij krijgt. Jan Cees gaat het met voorkeurstemmen wel redden denk ik.
Daats
pa
@meret Wordt het wel spannend natuurlijk
+1
Albert Altena
@Weidezicht Ik heb me sterk gemaakt voor de BBB.
Maar ondanks hun goede bedoelingen, ervaar geen inhoudelijke argumentaties.
Ik neig nu naar Jan Cees met voorkeur te helpen.
Albert Altena
@Albert Altena Toen ik gisteravond een beetje aan het 'pingelen' was met mijn gitaar, kwam er zomaar een refrein in mij boven met zijn naam"
"Wat de Kamer nodig heeft, is boerenverstand.
Ja boerenverstand met Jan Cees Vogelaar"

Refrein: "Blowing in the wind"
Weidezicht
@Albert Altena ik denk dat JC jouw xo een platencontract aanbied.
Weidezicht
@Albert Altena lijkt mij ook een optie, maar moet mij nog eens verdiepen wat Ja21 mij als zzp er en burger te bieden heeft. Ben enorme landbouwman, maar moet ook boterhammetjes verdienen.
+2
slagakker
@Weidezicht Nanninga en Eerdmans vertrouw ik niet zijn een paar gladde personen. JC is wel goed maar geen reden om erop te stemmen.
+1
Weidezicht
@slagakker hij zal de enige persoon zijn die in de 2e kamer tegengas geeft omtrent stikstof. Vsnwege kennis masr ook vanwege postuur en stemgeluid. Laat zich niet zomaar afbluffen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
tegengas geeft omtrent stikstof.

Zolang hij ook blijft praten over "uitspoeling" en "uitstoot", krijgen we meer van hetzelfde. Hooguit wat nuanceverschillen, wat we o.m hebben gezien bij het narekenen van de RIVM modellen. De enige manier is: terug naar de basis, eerst eens kijken waar je eigenlijk mee bezig bent.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
rutte weet er als een buikdanseres tussendoor te knijpen.

Ik vergelijk hem altijd met een paling in een emmer snot, maar Rutte als buikdanseres is ook leuk!
@Melkweb Euhmm.. waar begin ik.. weet jij het lijntje tussen Hugo de Jong en lady Gaga.. gaat er al een lampje branden ? Deep Steet ? misschien..
Smitjuh
@Albert Altena stemmen voor JC is een verloren stem. Zelfs als hij het haalt met voorkeursstemmen, krijgt hij van zijn partij geen kans. Die zijn niet geïnteresseerd in wat hij inhoudelijk te zeggen heeft. JA21 is blij met de stemmen die JC binnen haalt. Met die stemmen kunnen ze bondjes smeden met iedereen die geïnteresseerd is om het ego van die Eerdmans te strelen. Na de verkiezingen wordt JC op de reservebank geplaatst, met het verzoek om zijn mond te houden en ja te knikken..
Weidezicht
@Smitjuh dan gast hij lekker als 1 mans fractie door.
Albert Altena
@Smitjuh Het gaat in eerste instantie ook niet om mee te regeren.
Het gaat om weerstand te geven aan alle geneuzel in die tweede kamer.
Als voorbeeld daarin is het vele spreekgestoelte betreden van de PvdD.
Smitjuh
@Albert Altena dat begrijp ik en dat is inderdaad een begin, maar ik ben bang dat het te weinig en te laat is. Met alleen PvdD tegenspreken komen we er niet, er moet veel meer gebeuren.
@Weidezicht dan ga je er al vanuit dat JC de kamer haalt en bovendien heb je wederom: versplintering. Ik zou liever inzetten op het hoogst haalbare: BBB+JC= 3-4 zetels en dan uitbouwen. Zorgen dat je stabiel bent, geen gedonder in de partij, concentreren op de inhoud.
Weidezicht
@Smitjuh hoe krijg je jc bij BBB? als hij daar had gezeten had keuze makkelijker geweest, al is dat ook sentiment.
Smitjuh
@Weidezicht dat is precies mijn punt. JC zorgt persoonlijk voor versplintering en voegt zich bij een onbetrouwbare partij met mensen die totaal niet geïnteresseerd zijn in wat hij inhoudelijk te vertellen heeft. Die Eerdmans die zit in de politiek om zijn ego te strelen en die is heel blij dat JC stemmen voor hem binnen haalt. Helemaal mee eens dat JC inhoudelijk van groot belang is voor de sector. Maar hij heeft totaal geen slagkracht in deze partij. Hij zorgt ervoor dat agrarisch Nederland (grofweg, er zijn er ook die totaal iets anders stemmen) gaat kiezen tussen JA21 en BBB. Weer niet 1 front, weer tegen elkaar op gaan bieden, weer geen vuist kunnen maken.
Albert Altena
@Smitjuh Ik heb het niet over tegenspreken.
Ik heb het over de Kamer te onderwijzen en de ogen los te doen.
Smitjuh
@Albert Altena zou mooi zijn als hem dat lukt, maar ik denk niet dat dat zo makkelijk zal gaan. Dan doe je de aanname dat er naar hem wordt geluisterd als hij aan het woord is, dat mensen moeite zullen doen om te begrijpen dat wat hij zegt, zich er in gaan verdiepen en concluderen dat hij het bij het rechte eind heeft... Ik hoop van harte dat het zo is en dat jullie helemaal gelijk hebben!! Dat hij bijval gaat krijgen en dat we eindelijk weer eens zinnige debatten gaan voeren. Ik heb er een hard hoofd in. Ik zou graag een paar BBB zetels willen zien, zodat als JC de kamer haalt, er rugdekking wordt gegeven.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Smitjuh:
dat er naar hem wordt geluisterd als hij aan het woord is, dat mensen moeite zullen doen om te begrijpen dat wat hij zegt, zich er in gaan verdiepen

Dat zou hij zelf ook kunnen doen natuurlijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
50
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0