Proflex

We willen intern salderen nu lijkt het ons wel wat om roosters te beleggen met meadowfloor van proflex , iemand ervaring?

Deel dit topic

Mathijsen

Reacties

Grasbaal
Hier een Proflex gebruiker aan het woord:

+1
Melkveehouder6
Wij hebben ze ook. En net zoals ook in het filmpje aangegeven wordt, klauwgezondheid is een heel groot voordeel van deze vloer en de mestdoorlaat is vergelijkbaar met traditionele roosters.
Melkweb
Hoe werkt de procedure van intern salderen?
+2
oubi
@Melkweb zonder vergunning mag je wijzigen binnen je ammoniakplafond. Dus stel 100 koeien traditioneel vergund in 1994 dan kun je nu zonder vergunning naar 200 op bepaalde dichte vloer
Melkweb
@oubi Moet je dat ergens melden, aanvragen, keuren ofzo?
robbies
@Melkweb in principe niet, maar wil je rechtszekerheid kun je alsnog een NB-vergunning aanvragen. Je ontvangt in zo'n geval een positieve afwijzing. Kost je wel leges en dergelijke en er zal een bezwaarprocedure doorlopen kunnen worden.
van Ittersum
@robbies en combi? Intern salderen, dus dit soort aanpassingen en daarom binnen de bestaande vergunning uitbreiden
robbies
@van Ittersum binnen WNB heb ik het over. Je moet natuurlijk wel omgevingsvergunning milieu en evt bouw aanvragen
Toekomst0
@robbies even vraagje, kan dit niet het nieuwe PAS probleem worden? Want je krijgt geen nieuwe vergunning voor die echte aantal koeien, want die vecht het MOB aan. Want die vergunning ben je officieel niet nodig.
robbies
Quote Reactie van @Toekomst0:
want die vecht het MOB aan.

Wat vechten ze dan aan? Die positieve afwijzing? Heb ik ook over nagedacht, maar zie de winst voor MOB niet. Uiteindelijk krijg je namelijk die vergunning niet, want je hoeft hem niet te hebben. Stel je hebt nu een NB-vergunning voor 2.000 kg NH3. Je wisselt jongvee in voor melkkoeien, maakt de boel emissiearm en je emissie daalt dus naar 1950 kg NH3. Oorspronkelijk zou je dus een nieuwe NB-vergunning aan moeten vragen, met eventueel verlies van latente ruimte. Nu de RvS heeft geoordeeld dat een significante daling in depositie geen nieuwe NB behoeft, hoef je ook geen NB-vergunning aan te vragen. Blijft echter de vraag wat je rechtszekerheid is. Daarom kun je nu een NB-vergunning aanvragen, maar ontvang je van bevoegd gezag een positieve afwijzing. Daar kan MOB tegen in bezwaar gaan, maar met welk doel? Dat je op 2000 kg NH3 emissie moet blijven??
Toekomst0
@robbies dat klopt, maar net als met de PAS melders werd er gezegd dat je geen nieuwe nb hoeft/kunt aanvragen, en kijk hoe het nu is. Wat als die emissiearmevloer achteraf niet werkt zoals op papier staat.
Ik weet het niet, en dat zal allemaal nog wel onduidelijk zijn, met misschien grote gevolgen.
dewittemotor
Topvloer voor de koeien, zeer tevreden over.
Jammer dat soms de blokjes loslaten en de rubberen flappen vliegen ook wel eens los, bij tochtige koeien etc.

Ook de ammoniakreductie snap ik compleet niet van die vloer
--Erik--
Bij ons ligt ie er ruim 4 jaar in. Inderdaad super voor de koeien en zelf kan ik er ook goed uit de voeten. Bij ons staan de klepjes door aankoekende mest wel open. Controlerende milieu ambtenaar had daar commentaar op. Heb hem maar doorverwezen naar de instantie die de vloer toestaat. Blokjes laten inderdaad wel eens los en ook bij ons weleens losse flappen. Ammoniakemissie denken ze te bereiken doordat de urine meteen de put inloopt door de vorm van het rubber en het de bedoeling is dat ammoniak in de put blijft door gesloten klepjes.
+1
diekman
@--Erik-- Hoe kun je het bedenken.🙈
zeppmann1
@--Erik-- Is het een nieuwe vloer of is het rubber op een bestaande (rooster) vloer geplaatst. Wij hebben nieuwbouwplannen en ons oog laten vallen op de proflex vloer. Ik vraag me af of die blokjes eerder loslaten van af een oudere vloer of ook loslaten bij een nieuwe vloer?
--Erik--
@zeppmann1 bij ons is het op nieuwe roosters gelegd. Vochtige omstandigheden tijdens het plakken van de blokjes heeft een negatief effect. Ik moet zeggen dat de service van Proflex tot nog toe prima is. Als je nog een koopcontract moet ondertekenen zou ik een en ander extra vastleggen.
Johannushoeve cv
@--Erik-- als je een slimme ambtenaar het zal die je zeggen dat je ze moet onderhouden wat nu ben je in principe in overtreding . Dat is het zelfde als met de luchtwassers in de varkenshouderij
Mars2
@Johannushoeve cv Ja
Vooral hier neerzetten dat het niet werkt
Zet je adres er dan ook even bij
Johannushoeve cv
@Mars2 moet je niet bij mijn wezen maar bij Erik
Kringloper
Vloer is absoluut niet emissie arm.
+4
--Erik--
@Kringloper daar heb ik ook zeker mijn twijfels over. Het zal mij de spreekwoordelijke worst zijn. Als het op papier maar klopt.
bio boer
@Kringloper welke dan wel ?
komelker 2
Wat een flauwekul allemaal.
+1
Vechtdalboer
Heb de vloer zelf ook liggen. Bevalt super qua welzijn. We hebben het op nieuwe roosters liggen. Daar zijn praktisch geen blokjes los gegaan. De oude rooster met een wat smallere balk zijn wel blokjes los gegaan. Dit is iedere keer keurig opgelost. Het laatste half jaar bijna geen losse blokjes meer.
Dat er discussie is over emmissie arme vloeren begrijp ik. Maar deze vloer is al jaren getest en ook door Wageningen onderzocht. De vloer heeft een officiële Rav-code. Laten we dit als boeren dan zelf niet onderuit halen. De stikstofproblematiek is een papieren werkelijkheid, dat de oplossing dit dan misschien in sommige ogen ook is moeten we ons niet te druk over maken.
Ik zou de vloer los van het ammoniak verhaal alleen voor het welzijn al weer nemen
Toekomst0
@Vechtdalboer is de vloer ook merkbaar zacht? De blokjes zijn voor het slijten van de klauwen toch
+1
Melkveehouder6
@Toekomst0 nee, de blokjes zijn om de rubber op zijn plaats te houden. Slijten op die blokjes doen de klauwen niet. Je krijgt dus wel iets langere klauwen, maar minder klauwproblemen!!
+1
Vechtdalboer
@Toekomst0 Nee niet voor het slijten. In het begin moesten na 3,5 maand bekappen. Nu zijn de klauwen mooi wit en is om de 5 maand bekappen voldoende. Vorige keer 3 blokjes op 170 bekapte koeien geplakt.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!