Eline Vedder: ‘Politiek is gek als ze ondernemingsdrang boeren links laten liggen’

In de zevende aflevering van ‘Aftellen naar de verkiezingen’ spreekt politiek redacteur Wim van Gruisen met Eline Vedder van CDA.

Deel dit topic

Reacties

+3
Zijn er verschillen tussen Jeanet Brandsma en Eline Vedder ? Ik vertrouw het clubje LTO niet meer..
Spuit11
@Oudekoeuitdesloot ...en dat in combi met het CDA. Nee, die zijn wel klaar
+1
Cor de lange
@Oudekoeuitdesloot juist ook verder is niet tevertrouwe nu steekt ze in een keer haar kop op vlak voor de verkiezingen
+2
deJong
@Cor de lange

Eline is prima hoor. Een boerenhart heeft ze, goed onderlegd en vriendelijk.

Heb het gezellig met haar gehad op cursus en aan de bar👌
+3
Melkveehouder.
@deJong Ik geloof best dat het een goed en gezellig mens is wat de aaibaarheidsfactor omhoog doet schieten. Ik blijf me daarom verbazen dat dit werkt en mensen blindelings achter een politiek partij aanhobbelen zonder zich af te vragen wat die partij de afgelopen jaren voor hen betekent heeft.
+2
Mars2
@Melkveehouder. Na het fosfaatfeest en de stikstofcrisis is zij de perfecte kandidaat voor het cda
We moeten Vedder!
+2
MTSTAMMINGA
Beide zijn niet verkeerd,maar ze doen altijd niet wat jij wil😁
+3
Taeke Brottner
Als ik moest kiezen tussen deze Eline Vedder bij een invloedrijke (regerings)partij, een invloedrijke partij die de veestapel wil halveren en een partijtje met één zetel (als ze het al halen) die alleen maar nee roept, behalve tegen een ministerie +100 km buiten Den Haag... Dan is mijn keuze toch gauw gemaakt.
sorry
@Taeke Brottner 2 cda-ers in kamercommisie landbouw zie je het voor je...

inhoudelijk is ze niezo sterk
+3
Taeke Brottner
@sorry Dat zie ik zéker voor me. Ik weet niet of je het interview überhaupt hebt bekeken, maar het klopt wat ze zegt: het landbouwdossier (zeker als je het stikstofdossier en ruimtelijke ordening meetelt) is véél te groot om in je eentje te doen. Als je dat in je eentje doet (zoals GL en D66) dan is het enige waar je tijd voor hebt dingen als 'halveer de veestapel' en 'koop gewoon boeren uit', in plaats van goed door te denken over beleid dat wordt geformuleerd. Wat dat betreft heb ik daar ook veel meer vertrouwen in dan een Caroline van der Plas, als je het al hebt over 'inhoudelijk niezo sterk'..
sorry
@Taeke Brottner beetje inzicht trekt ze dr eigen terug en blijft ze op dr post in drenthe...kunnen de voorkeursstemmen naar Cees de jong...het is dr ego wat in de weg zit
+2
Melkputje
Eigenlijk de eerste video van de Agrio serie die wat aanspreekt. Helder verhaal. Hoop wel dat ze het waar kan maken!!
+1
kanniewaarzijn
@Melkputje Het CDA vindt het belangrijk dat er 2 landbouwwoordvoerders in de kamer komen zegt Eline. Vervolgens wordt ze op plek 23 gezet?? Hoe belangrijkrijk is dat dan? Verder is het een LTO-verhaal. Weinig kritisch.
+1
jan.1
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Het CDA vindt het belangrijk dat er 2 landbouwwoordvoerders in de kamer komen zegt Eline. Vervolgens wordt ze op plek 23 gezet?? Hoe belangrijkrijk is dat dan? Verder is het een LTO-verhaal. Weinig kritisch.

Komt er in met voorkeurstemmen,maar cda kan ook nog de 25 zetels halen,er zijn nog veel zwevende kiezers,zijn er ook veel die de vvd gaan verlaten door hun linkse politiek.
+1
Mooiproater
@jan.1 en dan nog linkser stemmen met CDA?
+1
sorry
@jan.1 Het CDA vindt het belangrijk dat er 2 landbouwwoordvoerders in de kamer

er zitten er nu ook 2 waarvan de één niks mag...je bent wel erg kort van geheugen...
sorry
Quote Reactie van @jan.1:
cda kan ook nog de 25 zetels halen,

kan je beter op Cees de jong stemmen...beetje geluk komen ze met zijn drieen erin
jan.1
Quote Reactie van @sorry:
kan je beter op Cees de jong stemmen...beetje geluk komen ze met zijn drieen erin

Is zeker waar,ik denk dat hij ook veel stemmen krijgt.
Melkputje
@kanniewaarzijn Met Hoekstra werd de ambitie 30 zetels. Lijkt me dat ze Vedder dan echt wel in de kamer willen. Daarbij: lokaal en provinciaal werd ze ook met voorkeursstemmen gekozen, dus het zal de bedoeling zijn dat dat weer gebeurd
+4
Mars2
Wanneer je hetzelfde wilt als de afgelopen 10 jaar stem je vvd
Wanneer je lto en cda samen door wilt laten regeren stem je cda en wordt je lid van de lto
Kiezers die wel door willen boeren maken een andere keuze
duitser
@Mars2 GroenLinks?
+1
Mars2
@duitser Groen rechts klinkt beter
Bartlehiemboer
@Mars2 Net Nieuwsuur gekeken. Toch wat meer verdiepen in Baudet die daar te gast was. Dit omdat we helemaal achter (boerin) Nynke Koopmans staan, op lijst van Fvd. Kan geen vinger leggen op Baudet maar dat is ook wel een uitdaging. Zijn regeringspartijen keuze was: PVV. SGP, SP en dan FvD. Als dat eens waarheid zou kunnen worden. Geeft hoop
+1
Spuit11
@Bartlehiemboer Als je niet nog langer opgesloten wilt zitten met die pamper om je smoel is FVD de enige keus. Er zal komende week wel weer een "schandaal" opduiken. Ik gok iets met NAZI. Hoe doorzichtig
@Spuit11 nassi ???
+1
Bartlehiemboer
@Spuit11 Ja, daar kun je van uit gaan. Maar ik merk meer opstand in Nederland. Helemaal nu de wetenschappers ook zeggen dat we moeten leven met het virus. Hoe kun je de lockdown dan nog verdedigen? Volgende week gaan terrassen en winkels open denk ik. Allemaal gewoon goed uitkijken dat hebben we zelf wel in de hand. Ben blij dat het niet eens de boeren zijn die voor hun recht opkomen.
Mars2
@Bartlehiemboer Hij was ijzersterk. Heel opvallend dat er niet gesproken werd over de ophef over zijn opmerking over volmachten
Realisme
@Mars2 toch nog iemand die het opvalt. Alles word breed uitgemeten wat Baudet doet maar dit ineens niet😂 ik vind bovendien dat die briefstemmen binnen moeten zijn en geteld voor de verkiezingsdag.
+3
Kringloper
We krijgen het zelfde zooitje de komende 4 jaar, let maar op!
+1
@Kringloper Kan nog wel eens raar gaan lopen, kweet nie !!!
John Spithoven
boerderij.nl/Home/Achtergrond/…

Von Martels over dilemma's. Het lezen waard, en wordt ook gelijk duidelijk wat we kunnen verwachten met goed bedoelde kandidaten als Eline en Cees.
John Spithoven
@John Spithoven Als je goed nadenkt over wat Von Martels zegt, dan werkt de democratie ongeveer 1 dag in de 4 jaar.

En in dat daglicht wordt bijv deze week een Wsn door de eerste kamer heen geduwd. Inhoud van de wet is daar ondergeschikt aan het partijbelang.

En zo blijven we oplossingen vooruit schuiven en wordt er gespeeld met belangen, in dit geval in beginsel de PAS melder, later volgt de rest.
Noorderling
@John Spithoven
Politici zijn passanten.
Beleidsmedewerkers blijven, wie problemen creëert lost ze niet op.
Wereld veranderd niet na de verkiezingen
+1
Melkveehouder.
@Noorderling Het beleid van de beleidsmedewerkers kun je alleen maar ombuigen als je Tweede Kamerleden hebt die hun het vuur aan de schenen kunnen leggen omdat ze de materie beheersen. Zoals Pieter Omzigt in de toeslagaffaire de zaak plat legt, kunnen Roelof Bisschop ( en voorheen Elbert Dijkgraaf) en Jan Cees Vogelaar dat ook heel goed.

De rest roept voor de bühne, maar houdt de mond dicht als de partij bonzen spreken. Ze zitten toch zo graag op het pluche met een vast ( en hoog) inkomen......
Taeke Brottner
@Melkveehouder. Ware het niet dat Kamerleden geen contact mogen hebben met ambtenaren/beleidsmakers, tenzij de betreffende minister het goedkeurt.
Melkveehouder.
@Taeke Brottner Dat is nieuw voor mij.
Taeke Brottner
@Melkveehouder. Zoek maar 'ns naar de Oekaze Kok. Is niet eens een complottheorie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0