Column: 'Iedereen had wel een tante, neef of vriend die op een boerderij woonde'

Wanneer ik het gras aan het schudden ben, komt het wel eens voor dat voorbijgangers vragen wat ik precies aan het doen ben. Ik sta ze graag te woord en vertel dat dit nodig is om de kwaliteit van het gras te behouden. Een klein gesprekje tussen boer en consument, dat zouden we vaker moeten doen. Het valt me namelijk op dat er een afstand is ontstaan tussen boer en burger.

Deze afstand tussen stad en platteland wordt kleiner en groter. Een rare stelling zul je denken, maar omdat steden en dorpen steeds groter worden door het uitbreiden van nieuwe wijken, komen burgers en boeren steeds dichter bij elkaar te wonen. De boer komt letterlijk steeds dichter bij de stad te wonen. Daarom zou je toch denken dat burgers juist meer in contact komen te staan met de boer?

Het tegendeel is waar en het begint op te vallen; burgers en boeren drijven steeds verder uit elkaar. Ook op social media is het zichtbaar; (...)

Het hele artikel staat op de site!

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0