Wakker Dier: zuivellobby liegt - ondanks waarschuwing - nog steeds op websites

Lekker dier: Kwart koeien uierontsteking

De leugen woekert voort. Celgetal is niet hetzelfde als uierontsteking. Ook dan nog geen kwart.

Originele beschrijving

Op elf websites van de Nederlandse Zuivel Organisatie staan uitingen die de Reclame Code Commissie eerder beoordeelde als misleidend. De zuivellobby blijft onjuiste informatie verspreiden en daar wil dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier een einde aan maken.

Deel dit topic Zuivellobby misleidt consument op elf websites (wakkerdier.nl)

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) negeert een uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC). Op elf websites staat informatie die de RCC eerder beoordeelde als misleidend. Anne Hilhorst van Wakker Dier: “Het oordeel van de RCC was heel duidelijk: dit is misleiding. Wij accepteren niet dat NZO hier op andere plekken mee doorgaat.” Websites aanpassen … Lees meer

 Wakker Dier: zuivellobby liegt - ondanks waarschuwing - nog steeds op websites (ad.nl)

Op elf websites van de Nederlandse Zuivel Organisatie staan uitingen die de Reclame Code Commissie eerder beoordeelde als misleidend. De zuivellobby blijft onjuiste informatie verspreiden en daar wil dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier een einde aan maken.

BertK

Reacties

+3
Melkboer16
Zijn we onszelf nou de put aan het inpraten!!
Mensen interesseert het echt geen ene mallemoer meer wat WD vindt en wie leest er nog krant
Elvis
@Melkboer16 blijkt maar weer wat een aanfluiting de NZO is
+3
huub
Bij WD hebben ze het verspreiden van leugens zo ongeveer uitgevonden.
Farma_boerke
Twitter draad van Caroline van der PLas hierover:
@WakkerDier spreekt bij @avrotrosradar van misleiding door @NZOzuivel . Zegt niet dat presentatrice Antoinette Hertsenberg vrouw is van Partij voor de Dieren-voorman Niko Koffeman en dat PvdD via dat één-tweetje zo in campagnetijd gratis
Ook doet Wakker Dier alsof de Reclame Code Commissie een juridische status heeft. Dat heeft RCC niet. RCC doet alleen een aanbeveling na een klacht. Dit heeft geen enkele juridische status. Hiermee wordt de kijker misleid alsof #NZO zich niet aan rechterlijke uitspraak houdt.
Wakker Dier en Radar stellen dat NZO Zuivel is "veroordeeld". Dit is ook misleiding. Veroordeling is een rechterlijke uitspraak tijdens een strafzaak. Dat is in het geval van de klacht van Wakker Dier niet het geval. Anderen beschuldigen van misleiding en dan zelf misleiden?
Verder is het feit dat NZO zegt dat het Voedingscentrum aanbeveelt elke dag melkproducten te eten/drinken. Dat is geen misleiding. Want ook halvolle en magere melk zijn melkproducten. Daarnaast is de mythe dat volle melk en roomboter slecht zijn, al lang ontkracht.
En Voedingscentrum stelt ook niet dat je nooit volle zuivel mag eten. Ook daar misleid Wakker Dier. Over roomboter waarschuwt Voedingscentrum bijvoorbeeld dat daar meer verzadigd vet in zit en minder vitamine D bevat dan margarine. En dat je daar als consument op moet letten.

Gratis reclame genereren voor PvdD
+1
Zwaagdijk
@Farma_boerke er zit daar structureel een betere lobby (juiste mensen op de juiste plek) als die eeuwig slapende agrarisch Nederland. Wat achter de feiten blijft aanhobbelen. Ik ben het niet met ze eens, maar je zie dat ze stemmen trekken.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!